به گزارش ایسنا، گفته میشود که نیروهای کییف در حال ترکیب تسلیحات اهدایی غرب با تاکتیکهای سبک شوروی هستند، اقدامی اشتباه که منجر به تلف شدن مقدار قابل توجهی از تسلیحات ناتو شده است.
این در حالی است که روسیه استفاده از تسلیحات ارزان قیمت در حجم انبوه را در مواجهه با حملات دقیق به سبک ناتو در اولویت قرار میدهد.
یک سرباز انگلیسی که اوکراینیها را در این کشور آموزش داده است به روزنامه ساندی تلگراف گفت که نیروهای کییف از موشکهای «انلاو» (NLAW) اهدایی لندن طوری استفاده میکنند که انگار «آرپیجی» هستند که نارنجکانداز ارزان قیمت روسی به شمار میآید.
![اختلاف ناتو با تاکتیکهای سبک شوروی اوکراین](https://cdn.isna.ir/d/2025/02/17/3/63361691.jpg?ts=1739779222026)
انلاو یک موشک ضد تانک است که هر واحد آن حدود ۲۰ هزار پوند قیمت دارد و برای حملات دقیق علیه زرههای دشمن طراحی شدهاند. انگلیس بیش از ۵۰۰۰ عدد از این موشکها به کییف ارسال کرده است.
به نوشته ساندی تلگراف، اما روسیه تسلیحات ارزان قیمت را در مقادیر عظیم تولید میکند که ناتو نمیتواند با آن برابری کند، زیرا این ائتلاف مقادیر کمتری سلاحهای پیشرفته تولید میکند که برای نبردهای ترکیبی و تاکتیکهای جنگی طراحی شدهاند.
نبرد ترکیبی روشی از جنگ است که در آن نیروها با توپ، زره و پشتیبانی هوایی هماهنگ از دشمن پیشی میگیرند. این، نیازمند سلاحهای بسیار دقیق، ارتباطات قابل اعتماد و فرماندهان بسیار آموزش دیده که دانش عمیقی از کل میدان نبرد دارند، است.
روسیه ترجیح میدهد یگانهایش مستقلتر از یکدیگر عمل کنند و نیروهای در دسترس آن به جلو رانده شوند تا انبوه توپها بتوانند به موقعیتی منتقل شوند که دشمن را سرکوب کند. روسیه از تانکها بیشتر برای بمباران دشمن از راه دور استفاده میکند.
ساندی تلگراف در ادامه به نقل از منابع خود نوشت: هرگز زمان کافی برای آموزش تاکتیکهای پیشرفته ناتو به اوکراینیها وجود نداشته است و آموزشهای ارائه شده در انگلیس و اوکراین یک سری دورههای فشرده است که توسط نیروهای ذخیره لندن برگزار میشود و ماهها آموزش نظامی را در بستههای ۲ هفتهای میگنجاند.
همچنین نه تنها کمبود زمان وجود داشت، بلکه ادعا میشود که سربازان اوکراینی اغلب تمایلی به پذیرش دکترین ناتو نداشتند، زیرا معتقد بودند که این دکترین برای شرایطی که مربیان غربیشان تجربه نکردهاند، مناسب نبود.
این منابع همچنین گفتند که نیروهای اوکراینی بارها واحدهای پرتاب موشک جاولین (CLU) را که میتوان از آنها مجددا استفاده کرد و طبق گزارشها، بیش از ۱۰۰ هزار دلار (۸۰ هزار پوند) هزینه دارند در میدان نبرد رها کردهاند.
این امر سبب شده است تا نیروهای روس اکنون تعداد زیادی از این تجهیزات را به همراه موشکهایشان در اختیار داشته باشند.
![اختلاف ناتو با تاکتیکهای سبک شوروی اوکراین](https://cdn.isna.ir/d/2025/02/17/3/63361702.jpg?ts=1739779565257)
یک منبع انگلیسی گفت: ارتش روسیه احتمالاً در حال حاضر جاولینهای بیشتری نسبت به ارتش بریتانیا دارد. وی خاطر نشان کرد که اگرچه او و همکارانش از مبارزه اوکراین علیه روسیه حمایت کردند، تلاش برای حمایت از کییف بر اساس دروغ ساخته شد.
انگلیس بیش از ۱۰هزار سلاح ضد تانک به اوکراین اهدا کرده است که در میان آنها هزاران جاولین وجود دارد. «جیمز کارتلیج» وزیر تدارکات دفاعی سابق این کشور در آوریل سال گذشته گفت که ذخایر جاولین بریتانیا تا ۲۰۲۷ و ۲۰۲۸ تکمیل نخواهد شد.
رسانه انگلیسی در ادامه گزارش خود نوشت: در سال ۲۰۲۳، یک سند ارتش آلمان درز کرد که نشان میداد نیروهای اوکراینی درسهای آموخته شده در طول آموزش غربیها را نادیده میگیرند و مزیتهای تسلیحات و تاکتیکهای ناتو را نفی میکنند.
در این سند آمده بود که اوکراین تشکیلات ناتو را به واحدهای کوچکتر تجزیه میکند و خود را با تمرین نظامی غربی تطبیق نمیدهد. این سند، دکترین عملیاتی اوکراینی را که در بدنه افسران این کشور مستقر است، مقصر دانسته بود.
انتهای پیام
نظرات