حمید احسانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا از کاهش پرشدگی این سد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل خبر داد و اظهار کرد: این در حالی است که میزان پرشدگی سد مجن سال گذشته در همین بازه زمانی ۵۴ درصد بوده است.
وی با اشاره به بارشهای اخیر، ادامه داد: با وجود این بارشها، میزان پرشدگی سد مجن شهرستان شاهرود با سه درصد کمتر از سال قبل به ۵۱ درصد رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان با بیان اینکه سد مجن شاهرود از نوع سدهای تنظیمی - مخزنی است و حجم قابل تنظیم مخزن این سد ۴.۷۵ میلیون مترمکعب است، خاطرنشان کرد: تراز نرمال سد مجن ۳.۴ میلیون مترمکعب است.
وی میزان ورودی لحظهای به این سد در سال آبی جاری را ۷۵ لیتر بر ثانیه اعلام کرد و گفت: میزان ورودی لحظهای به این سد در مدت مشابه سال گذشته ۱۱۵ لیتر بر ثانیه بوده است که فاصله زیادی با رقم فعلی دارد.
احسانی خروجی لحظهای این سد در سال جاری را صفر اعلام و اضافه کرد: این در حالی است که میزان خروجی لحظهای این سد در مدت مشابه سال آبی قبل ۷۰ لیتر بر ثانیه بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان در پاسخ به پرسشی در ارتباط با حجم مخزن این سد، اظهار کرد: با توجه به صفر بودن خروجی لحظهای این سد و مدیریت صورت گرفته، حجم فعلی مخزن این سد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.
وی اظهار کرد: حجم مخزن سد مجن امسال ۲.۱۹ میلیون مترمکعب است که این شاخص در سال گذشته ۱.۷۹ میلیون مترمکعب بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سمنان با اشاره به لزوم مدیریت در مصرف منابع آبی، خاطرنشان کرد: با توجه به خشکسالیهای مداوم و اضافه برداشتها از منابع زیرزمینی، مدیریت منابع آبی در استان و کشور یک ضرورت انکارناپذیر است.
وی انسداد چاههای غیرمجاز از دیگر اقدامات شرکت آب منطقهای سمنان در راستای حفاظت از منابع آب زیرزمینی برشمرد و گفت تجهیز ۸۵ درصد چاههای کشاورزی استان به کنتور هوشمند، نصب کنتور هوشمند برای چاه های دستگاه های دولتی و عمومی و... از دیگر اقدامات آب منطقه ای استان با هدف مدیریت منابع آب زیرزمینی در این استان کم آب است.
به گزارش ایسنا، سد مجن در ۴۲ کیلومتری شاهرود و هفت کیلومتری شهر مجن قرار دارد. رودخانه مجن از دامنه های جنوبی کوه سرتنگه در شمال شاهرود سرچشمه میگیرد و از به هم پیوستن دو سرشاخه داستان و تنگه اسمال تشکیل میشود.
انتهای پیام
نظرات