• پنجشنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403120201006
  • خبرنگار : 50990

معاون اداره‌ کل میراث فرهنگی خراسان رضوی:

واگذاری کامل ظرفیت‌ها به بخش خصوصی یکی از مزیت‌های هجدهمین نمایشگاه گردشگری تهران بود

واگذاری کامل ظرفیت‌ها به بخش خصوصی یکی از مزیت‌های هجدهمین نمایشگاه گردشگری تهران بود

ایسنا/خراسان رضوی معاون گردشگری اداره‌ کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان رضوی گفت: یکی از مزایای هجدهمین دوره از نمایشگاه گردشگری تهران ، واگذاری کامل ظرفیت‌ها به بخش خصوصی بود.

یوسف بیدخوری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص هجدهمین نمایشگاه گردشگری تهران اظهار کرد: نمایشگاه گردشگری تهران که به عنوان مهم‌ترین رویداد گردشگری کشور در سطح داخلی و بین‌المللی شناخته می‌شود و مشارکت فعال تمامی استان‌های کشور در این نمایشگاه، فرصتی مغتنم برای معرفی ظرفیت‌های هر استان به شمار می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: حضور پررنگ خراسان رضوی در این رویداد، فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های گوناگون استان، به ویژه مشهد به عنوان قطب گردشگری زیارتی فراهم کرد. طراحی غرفه استان با الهام از ایوان‌های ورودی حرم مطهر رضوی و استفاده از نماد آرامگاه فردوسی، جلوه‌ای ویژه به آن بخشیده بود. 

بیدخوری ادامه داد: در این دوره از نمایشگاه ۴۰۵ متر مربع فضا به غرفه خراسان رضوی اختصاص یافت و علاوه بر مشهد شهرستان‌های فریمان، خلیل‌آباد، نیشابور، بردسکن و تربت حیدریه نیز در قالب ادارات میراث فرهنگی و با حمایت شهرداری‌ها حضور داشتند. لازم به ذکر است که معرفی ظرفیت‌های استان تنها به این شهرستان‌ها محدود نشده و از طریق پخش کلیپ‌ها و مذاکرات حضوری، اطلاعات جامعی در اختیار بازدیدکنندگان قرار گرفت.

وی تصریح کرد: یکی از مزایای این دوره از نمایشگاه، واگذاری کامل ظرفیت‌ها به بخش خصوصی بود. به این ترتیب اداره کل میراث فرهنگی، شهرداری‌ها، هتل‌ها، هتل آپارتمان‌ها، مجموعه‌های تفریحی، جهاد دانشگاهی و تشکل‌های گردشگری استان شامل هتلداران، هتل آپارتمان‌داران، مهمان‌پذیران، واحدهای پذیرایی، بوم‌گردیان، راهنمایان و فعالان حوزه مسافر و زائر حضوری فعال داشتند و روسای این تشکل‌ها نیز در جلسات و مذاکرات دوجانبه شرکت می‌کردند.

معاون گردشگری اداره کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی با اشاره به دستاورهای این نمایشگاه برای خراسان ‌رضوی بیان کرد: غرفه استان فضایی مناسب برای برگزاری مذاکرات دوجانبه و چندجانبه با نمایندگان مجلس، مسئولین دستگاه‌های اجرایی مرتبط و وزارتخانه‌ها فراهم کرده بود. در این مذاکرات موضوعاتی از قبیل حمایت از زیرساخت‌ها و تسهیلات مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: برنامه‌های آموزشی مرتبط با حوزه‌های هتل‌داری و گردشگری توسط خراسان رضوی ارائه شد. هم‌چنین حضور مدیرکل و سایر مسئولین در برنامه‌های زنده تلویزیونی، فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های گردشگری استان فراهم کرد.

بیدخوری تصریح کرد: در این رویداد خود دست اندرکاران حضور یافته و در برنامه‌ریزی مشارکت فعال داشتند. بسیاری از این برنامه‌ها از قبل تدوین شده بودند و برخی نیز در حین برگزاری نمایشگاه شکل گرفتند.

معاون گردشگری اداره کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی با اشاره به این‌که هدف اصلی این بود که دستاوردهای استان به عنوان قطب اقامتی زیارتی کشور به نحو شایسته معرفی شود، گفت: با توجه به رقابت فزاینده بین استان‌ها برای جذب گردشگر و زائر حضور تشکل‌های گردشگری و معرفی ظرفیت‌های آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود. این تعاملات به معرفی هرچه بهتر استان و جذب گردشگر در ایام نوروز و سایر فصول کمک می‌کند.

وی افزود: در حوزه آموزش موضوعاتی نظیر گردشگری سبز که در جلسات اتاق بازرگانی مطرح شد، با استقبال گسترده‌ای روبرو شد و چالش‌های موجود در این زمینه نیز در قالب برنامه‌هایی توسط همکاران استانی مورد بررسی قرار گرفت.

بیدخوری با بیان این‌که حضور فعال استان‌ها در نمایشگاه‌ها علاوه بر بازاریابی و تبلیغات، فرصتی برای رقابت سازنده و معرفی جاذبه‌های گردشگری فراهم می‌آورد، ادامه داد: خراسان رضوی نیز با بهره‌گیری از این فرصت ظرفیت‌های گردشگری زیارتی، تاریخی، فرهنگی با نماد آرامگاه فردوسی و سلامت خود را به نمایش گذاشت.

وی اضافه کرد: هم‌چنین بیمارستان بینا و سایر نمایندگان حوزه سلامت در این نمایشگاه حضور فعال داشته‌اند و جلسات متعددی برگزار کردند. علاوه بر این خراسان رضوی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، غرفه جداگانه‌ای را به حوزه سلامت اختصاص داد. دفاتر و شرکت‌های خدمات مسافرتی نیز در سالن‌های مختلف حضور یافته و مجموعه‌های شهرستان‌ها با برپایی سیاه چادرها، اقامتگاه‌های بوم‌گردی خود را معرفی کردند.

معاون گردشگری اداره کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی، اظهار کرد: فضای نمایشگاه امسال نسبت به سال گذشته بسیار متفاوت و پویاتر و حضور بخش خصوصی در سالن‌های مختلف، به ویژه سالن ۳۸ چشمگیرتر بود. آغاز به کار هجدهمین نمایشگاه با دولت جدید تأثیر مثبتی بر عملکرد و هماهنگی‌ها داشته است. برگزاری جلسات متعدد با وزیر و معاونین زمینه را برای هماهنگی‌های اداری و آمادگی برای ستاد خدمات سفر نوروزی فراهم کرد.

بیدخوری بیان کرد: تفاوت بارز نمایشگاه امسال، حضور فعال و پررنگ بخش خصوصی بود که هدف اصلی معرفی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های این بخش بود. هم‌چنین حضور جهاد دانشگاهی و پیگیری طرح جامع گردشگری، فرصتی برای هماهنگی با نمایندگان مجلس و تقویت این حوزه فراهم آورد. امید است با پیگیری‌های مستمر، سند راهبردی توسعه گردشگری استان نیز در سال‌های آتی به تصویب برسد.

وی عنوان کرد: با توجه به اقدامات و برنامه‌های انجام شده، نمایشگاه سال به سال نیازمند مشارکت فعال‌تر بخش خصوصی و حرکت به سمت دیجیتالی شدن و بهره‌گیری از محتوای غنی‌تر است. با عنایت به تداوم این رویداد و برگزاری هجدهمین دوره آن، انتظار می‌رود که در سال‌های آتی بخش خصوصی و علاقه‌مندان این حوزه با برنامه‌های مدون‌تر و اهداف روشن‌تر در نمایشگاه حضور یابند.

بیدخوری با اعلام حمایت از بخش خصوصی، گفت: بر این باورم که حرکت به سمت خصوصی‌سازی در حوزه گردشگری امری ضروری است. امسال نیز برای اولین بار تمامی تشکل‌های گردشگری بخش خصوصی به این رویداد دعوت شدند و امیدواریم این روند در آینده نیز با استقبال بیشتری روبه‌رو شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha