• پنجشنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۳:۱۰
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1403120201180
  • خبرنگار : 50976

/یادداشت/

نقش تغذیه سالم در سلامت مردان

نقش تغذیه سالم در سلامت مردان

ایسنا/فارس بیماری‌های قلبی- عروقی از شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در جهان هستند و تغذیه نقش مهمی در سلامت ایفا می‌کند. در این رابطه ساره موزه؛ کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، یادداشتی را در اختیار ایسنا قرار داده که در آن به نقش تغذیه سالم در سلامت مردان اشاره شده است.

ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی در ایران و جهان روند صعودی داشته و سن ابتلا به آن کاهش یافته و حتی به سنین جوانی نیز رسیده است.

طبق مطالعات انجام شده، مردان در مقایسه با زنان بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی هستند. مراجعات و بستری‌های مکرر، تحمیل بار مالی به بیمار و سیستم بهداشت و درمان، افزایش مشکلات روحی و روانی برای بیمار و خانواده آن‌ها و اشغال تخت‌های بخش مراقبت‌های ویژه از جمله پیامدهای ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی هستند. همچنین مبتلایان به بیماری‌های قلبی - عروقی ممکن است دچار از کار افتادگی، اضطراب و افسردگی، کاهش امید به زندگی و در نهایت کاهش کیفیت زندگی شوند که با توجه به نقش مردان در خانواده و جامعه، این مسئله بسیار حائز اهمیت است.

کیفیت زندگی بیماران قلبی - عروقی تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد؛ با توجه به شواهد گسترده که نشان‌دهنده وجود ارتباط میان سبک زندگی افراد و ابتلا به بیماری‌های ایسکمیک قلبی است، اهمیت تعدیل سبک زندگی و پیروی از الگوی غذایی سالم کاملا برجسته و قابل توجیه است.

پیروی از رژیم غذایی سالم و پرهیز از مصرف غذاهای ناسالم و مضر توسط مردان، کمک شایانی را در کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی و پرفشاری خون کرده است.

توصیه‌های تغذیه‌ای برای حفظ و ارتقاء سلامت مردان

- کنترل اضافه وزن و چاقی و حفظ وزن در محدوده مناسب

- انجام حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی در طول هفته (به طور مثال ۳۰ دقیقه پیاده‌روی در ۵ روز از هفته)

- مصرف روزانه ۲ تا ۴ عدد میوه‌ فصل به عنوان میان وعده

- مصرف سبزی تازه و دریافت کافی فیبرهای غذایی در وعده‌های اصلی و میان وعده

- گنجاندن نان کامل و حبوبات در برنامه غذایی هفتگی

- افزایش مصرف انواع گوشت سفید (مانند ماهی و مرغ) و کاهش مصرف گوشت‌های قرمز و فرآوری شده (سوسیس و کالباس، همبرگر و ...)

- مصرف روزانه یک سوم لیوان از انواع مغزدانه‌ها و آجیل‌های خام و بدون نمک (گردو، بادام، فندق و ...)

- بررسی برچسب تغذیه‌ای محصولات در هنگام خرید و انتخاب محصولات کم‌چرب و کم‌نمک

- پرهیز از مصرف روغن‌های اشباع، روغن‌های هیدروژنه و جامد، پیه و دنبه

- کاهش میزان مصرف نمک و محصولات شور و پرنمک

- مصرف منظم ماهانه یک عدد مگادوز ویتامین دی، بعد از وعده غذایی (در صورت ابتلا به بیماری زمینه‌ای، پیش از مصرف با پزشک خود مشورت کنند)

- مصرف دست کم ۸ لیوان آب در طول روز و کاهش دفعات مصرف نوشیدنی های کافئین‌دار و انرژی‌زا

- پرهیز از استعمال دخانیات

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha