• چهارشنبه / ۸ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403120805259
  • خبرنگار : 50105

دانه‌های ریز مواد مغذی قدرتمندی دارند

دانه‌های ریز مواد مغذی قدرتمندی دارند

ایسنا/خراسان رضوی اکنون، مردم در بسیاری از کشورها، با اضافه وزن مقابله می‌کنند و موضوع چاقی در سال‌های اخیر برجسته شده است به همین دلیل جستجوی مداوم برای افزودن مواد غذایی به وعده‌های غذایی روزانه که ممکن است به مدیریت وزن و سلامت قلب کمک کند نیز بیشتر شده است.

دانه‌های چیا به دلیل محتوای فیبر، چربی و سازگاری خود، توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده‌اند. آنها به دلیل غلظت بالای اسید آلفا لینولنیک و پروتئین گیاهی مورد توجه قرار گرفته‌اند و نتایج تحقیقات کنونی نشان داد که افراد بعد از مصرف این دانه‌ها، احساس سیری و انرژی پایدار در طول روز دارند.

بر اساس نتایج تحقیق منتشرشده در سایت ارث، دانشمندان بررسی دقیق‌تری نسبت به تاثیر گنجاندن این دانه‌ها در رژیم غذایی متعادل کردند، به این امید که شاهد بهبود نشانگرهایی برای موارد قلبی‌وعروقی مانند فشار خون یا چربی باشند. در حالی که برخی از یافته‌ها حاکی از کاهش متوسط ‌دور کمر است اما تغییرات قابل اندازه‌گیری در وزن کلی غیرقابل پیش‌بینی باقی مانده است.

دانه‌های چیا همچنین به دلیل محتوای بالای فیبر محلول و نامحلول خود شناخته می‌شوند که می‌توانند آب را جذب کرده و قوام ژل مانند ایجاد کنند. این فیبر ممکن است تجزیه کربوهیدرات‌ها را کاهش دهد و به متعادل‌ شدن قند خون بعد از مصرف کمک کند. تحقیقات اندکی نیز به کنترل بهتر گلوکز اشاره کردند، اگرچه آزمایش‌هایی در مقیاس بزرگ اغلب تغییرات چشمگیر کمتری را نشان می‌دهند.

متخصصان اظهار کردند که اسیدهای چرب امگا سه در کاهش التهاب در سطح پایین موثر هستند و پیش‌بینی می‌شود که اسید آلفا لینولنیک چیا ممکن است به کاهش پروتئین واکنشی سی، شاخص التهاب مزمن، کمک کند. سایر نشانگرهای التهابی، مانند اینترلوکین-۶ و فاکتور نکروز تومور آلفا، تغییرات ثابت کمتری را نشان داده‌اند.

علاوه بر این، دانه‌های چیا حاوی پلی‌فنول‌هایی هستند که می‌توانند به‌عنوان آنتی‌اکسیدان عمل کنند. این ترکیبات ممکن است با استرس اکسیداتیو مبارزه کنند، اگرچه تاثیر آن می‌تواند متفاوت باشد و ممکن است بیشتر به رژیم‌غذایی اولیه، ژنتیک و سبک زندگی فرد بستگی داشته باشد.

دانه‌های چیا، احساس سیری را تقویت می‌کنند زیرا دانه‌های خیس‌شده متورم ممکن است به محدود کردن میان وعده‌ها کمک کنند. با این حال، همه آزمایش‌ها کاهش وزن قابل‌توجه یا تغییرات عمده در شاخص توده بدنی را پس از مصرف مکمل چیا نشان نمی‌دهند.

تجزیه و تحلیل چند کارآزمایی تصادفی‌سازی و کنترل‌شده روی گروه‌های دارای اضافه وزن نشان داد که چیا ممکن است به کاهش اندازه دور کمر کمک کند، اما معیارهای قند خون، مانند سطح گلوکز ناشتا، اغلب در همان محدوده باقی می‌مانند. لازم به ذکر است که دانه چیا آب را جذب می‌کند، بنابراین مصرف مایعات کافی برای جلوگیری از هرگونه ناراحتی گوارشی مهم است.

نتایج مقاله «غنی‌سازی محصولات غلات بر پایه آرد چیا و دانه کتان: اصول و کاربردها» منتشر شده در ششمین کنگره بین‌المللی علوم و صنایع غذایی، کشاورزی و امنیت غذایی نشان داد که غلات، نقش بسیار مهمی در تغذیه مردم جهان دارد و نان گندم از مرسوم‌ترین نان‌ها و غذای بسیاری از افراد در جهان است و به‌عنوان غذای اصلی و پایه شناخته می‌شود و می‌توان برای غنی‌سازی آن از مواد فراسودمند مانند آرد چیا و کتان در تولید غلات بهره برد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha