• دوشنبه / ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۹:۰۸
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1403122013728
  • خبرنگار : 50004

تبریز، ویترینی از شیرینی‌های عید 

تبریز، ویترینی از شیرینی‌های عید 

ایسنا/آذربایجان شرقی تبریز در کنار جاذبه‌های گردشگری و پیشینه تاریخی که دارد و صحبت‌های زیادی از آن شده است، بشقابی از غذاها و شیرینی‌هایی است که حلاوت سفر به این شهر کهن و پر از رمز و راز را دو چندان می‌کند، با هر قدم زدن در این شهر و پس از طی مسافتی اندک به قنادی‌های فریبنده و چشم‌نوازی برمی‌خورید که ویترینی از خوشمزه‌ترین و مقوی‌ترین شیرینی‌ها را در خود جای داده‌اند.

اغراق نکرده‌ایم؛ اگر بگوییم، شیرینی‌پزی‌های تبریز به قدری وسوسه‌انگیز هستند که شاید وقت شما را به اندازه یک مکان تاریخی و جاذبه گردشگری بگیرند و تا ساعت‌ها پای شما را لنگ کنند؛ چرا که تنوع، رنگ و لعاب شیرینی‌ها به قدری است که یک آن، سلیقه و ذائقه خود را گم کرده و نمی‌دانید کدام یک بیشتر به مزاجتان سازگار است.

اصلا عجیب نیست اگر هر لحظه در خیابان‌ها و سنگفرش‌ها و پیاده راه‌های پرتردد و شلوغ تبریز با مسافران و یا حتی شهروندانی مواجه شوید که لذت خرید را با حلاوت شیرینی‌های مخصوص تبریز آمیخته‌اند و این نشان می‌دهد از هر چه بگذریم، از شیرینی‌های تبریز نمی‌توان گذشت.

نارگیل، روغن‌های محلی، مغزهای مقوی مثل پسته و گردو و بادام، مواد اصلی شیرینی‌جات اصیل تبریز را تشکیل می‌دهند که با سنت‌ها و عادت‌های غذایی سالم و درست عجین شده‌اند. سوگلی شیرینی‌جات تبریز، قرابیه است که زینت‌بخش سفره‌های هفت سین خانه‌ها بوده و قرابیه به قدری پربها محسوب می‌شده که از آن برای پذیرایی از مهمانان ویژه‌ای که برای صاحبخانه بسیار عزیز بود، استفاده می‌کردند و الان هم مجلسی‌ترین شیرینی در مجالس و اعیاد به شمار می‌آید و کسی پیدا نمی‌شود که این ترکیب بهشتی نارگیل، آرد و پسته، بادام و شکر را که در دهان آب می‌شود، نپسندد.

قنادهای تبریز می‌گویند که مردم تبریز ذائقه‌ای خاص و شیرین پسند دارند و همچنین شیرینی‌های بومی هر شهری نیز با توجه ذائقه‌ی مردم آن منطقه و مواد اولیه‌ی در دسترس تهیه می‌شود و باسلوق یا راحت‌الحلقوم، ریس، نوقا، قرابیه، لوز و باقلوا از جمله شیرینی‌های محبوب و محلی تبریز هستند که شهرت جهانی دارند و هیچ گردشگر و مسافری بدون خرید این شیرینی‌ها این شهر را ترک نمی‌کند. نکته‌ی جالب توجه اینکه شیرینی مشهدی و باقلوای ترکی تبریز در این شهر هم به اندازه مناطق بومی این شیرینی‌ها طرفدار دارد و به طور حرفه‌ای تهیه می‌شود. 

ریس یا اریس هم از دیگر شیرینی‌های مشهور و مختص تبریز است که با استفاده از پودر کاکائو، شکر، روغن و پسته و در انواع تسبیحی، شیری و پسته‌ای و یا ساده تهیه می‌شود.

«باسلوق» از دیگر شیرینی‌های سالمی است که در تهیه‌ی آن از نشاسته، گردو، شکر، جوهر لیمو و آرد استفاده می‌شود که از تنوع و اشکال زیادی برخوردار است.

«باقلوا» از شیرینی‌هایی است که مقاومت کردن در برابر نخوردن آن از عهده‌ی کسی برنمی‌آید و اکثر افراد و به خصوص افراد باسلیقه و خوش اشتها این نوع را بیش از سایرین ترجیح می‌دهند.

این تنها بخشی از تنوع شیرینی‌جات در تبریز است و اگر به این شهر سفر کردید، بی‌شک خرید شیرینی‌های محلی تبریز به عنوان سوغاتی برای عزیزان خود بهترین گزینه خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha