• جمعه / ۲۴ اسفند ۱۴۰۳ / ۲۰:۰۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403122416865
  • خبرنگار : 50492

رئیس نمایندگی وزارت خارجه در شمال‌شرق:

دانشجویان خارجی به عنوان حلقه‌های ارتباطی میان ایران و کشور خود عمل می‌کنند

دانشجویان خارجی به عنوان حلقه‌های ارتباطی میان ایران و کشور خود عمل می‌کنند

ایسنا/خراسان رضوی رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال‌شرق کشور گفت: تجربه نشان داده است که بسیاری از دانشجویان خارجی که در ایران تحصیل کرده‌اند، در کشور خود به عنوان حلقه‌های ارتباطی مستحکم میان ایران و آن کشورها عمل می‌کنند.

احمد معصومی‌فر ۲۴ اسفندماه، در نشست گفت‌وگومحور دانشجویان بین‌الملل دانشگاه فردوسی مشهد که با حضور رئیس دانشگاه، مدیران دستگاه‌های مرتبط و به همت کارگروه فرهنگ و رسانه اتاق اندیشه‌ورزی استانداری خراسان رضوی در دانشگاه‌ فردوسی برگزار شد، با بیان اینکه دیپلماسی علمی همواره یکی از موضوعات اولویت‌دار وزارت امور خارجه است، اظهار کرد: به همین دلیل این وزارتخانه دو حوزه اصلی پیگیری این موضوع را بر عهده دارد؛ یکی حوزه دیپلماسی عمومی و دیگری حوزه معاونت کنسولی که به مسائل مربوط به تبادل دانشجو و استاد و همکاری‌های علمی و دانشگاهی بین ایران و سایر کشورها می‌پردازند.

وی با تأکید بر اهمیت دانشجویان خارجی در تعمیق و گسترش روابط میان کشورها، افزود: اعتقاد ما این است که دانشجویان بین‌الملل، بزرگ‌ترین سرمایه برای توسعه روابط دوجانبه میان ایران و کشورهای دیگر هستند. این دانشجویان به دلیل شناخت و اطلاعات وسیعی که از حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ساختارهای سیاسی و اداری کشور میزبان خود کسب می‌کنند، می‌توانند در آینده در سطوح مدیریتی مختلف کشور خود نقش‌آفرینی کرده و پیوندهای عمیق‌تری میان دو کشور ایجاد کنند.

رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال‌شرق کشور ادامه داد: اهمیت این موضوع تنها به جنبه اقتصادی محدود نمی‌شود، بلکه ابعاد سیاسی، امنیتی، فرهنگی و علمی نیز در این زمینه حائز اهمیت است. تجربه نشان داده است که بسیاری از دانشجویان خارجی که در ایران تحصیل کرده‌اند، در کشور خود به عنوان حلقه‌های ارتباطی مستحکم میان ایران و آن کشورها عمل می‌کنند.

معصومی‌فر با اشاره به جایگاه خراسان رضوی در عرصه علمی و فرهنگی، بیان کرد: مشهد و خراسان رضوی به عنوان یکی از کانون‌های تاریخی، فرهنگی و تمدنی ایران، ظرفیت قابل‌توجهی در جذب دانشجویان خارجی دارند. این ظرفیت می‌تواند به عنوان یک مزیت رقابتی برای توسعه دیپلماسی علمی کشور مورد استفاده قرار گیرد.

وی با اشاره به تلاش‌های انجام‌شده برای افزایش جذب دانشجویان خارجی، اضافه کرد: نشست‌های مشترکی بین وزارت امور خارجه و وزارت علوم برگزار می‌شود تا تسهیلات بیشتری برای جذب دانشجویان خارجی فراهم و مسائل مربوط به آنان با دقت بیشتری بررسی و پیگیری شود.

لزوم برگزاری جلسات چندجانبه برای حل مشکلات دانشجویان بین‌المللی

در ادامه امیرالله شمقدری، سرپرست معاونت امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی نیز با اشاره به اهمیت حضور دانشجویان خارجی در ایران، عنوان کرد: هر فردی که وارد یک کشوری می‌شود، تا زمانی که در آنجا حضور دارد، جزئی از همان ملت محسوب می‌شود. این باور ماست و امیدواریم بتوانیم مهمان‌نوازی شایسته‌ای از دانشجویان خارجی داشته باشیم.

وی ضمن قدردانی از مسئولان دانشگاه فردوسی مشهد برای برگزاری این نشست، حضور دیپلمات‌های خارجی و دانشجویان را فرصتی برای توسعه روابط بین‌المللی دانست و افزود: ایران از نظر جاذبه‌های طبیعی در میان پنج کشور برتر جهان قرار دارد و همچنین از لحاظ پیشینه فرهنگی و تاریخی نیز جایگاه ویژه‌ای را داراست.

سرپرست معاونت امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی با اشاره به مسائل و دغدغه‌های دانشجویان خارجی در ایران، اظهار کرد: انتظار داشتیم در این نشست، دانشجویان مشکلات خود را بیشتر مطرح کنند؛ یا این مشکلات بیان نشده یا دانشجویان ملاحظه کردند.

شمقدری تأکید کرد: از ریاست محترم دانشگاه و معاونان تقاضا دارم که جلسه‌ای چندجانبه با حضور دانشگاه، بخش‌های امنیتی و نمایندگان وزارت امور خارجه برگزار تا مشکلات دانشجویان بررسی و حل شود. نگاه ما به دانشجویان غیرایرانی، نگاهی سرمایه‌ای است و این یک باور عمیق است، نه صرفاً یک شعار.

وی با اشاره به تأثیر فرهنگ در روابط بین کشورها، بیان کرد: فرهنگ یکی از ارکان مهم دیپلماسی بین‌المللی است. دانشجویان خارجی فرهنگ خود را به ایران می‌آورند و در مقابل از فرهنگ ایرانی بهره می‌برند.

سرپرست معاونت امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی با ذکر نمونه‌هایی از مهمان‌نوازی در کشورهای اسلامی،‌ گفت: در عراق، برخی افراد خانه‌های خود را برای پذیرایی از زائران اربعین می‌فروشند، زیرا به این باور رسیده‌اند که جایگزین بهتری خواهند داشت. در مدینه نیز در ماه رمضان، ۳ ساعت قبل از اذان مغرب سفره‌های بزرگ افطار در اطراف مسجدالنبی گسترده می‌شود و میزبانان، فرزندان خود را برای استقبال از مهمانان مستقر می‌کنند.

شمقدری با اشاره به نقش زبان فارسی در گسترش ارتباطات فرهنگی و علمی، ادامه داد: زبان فارسی می‌تواند یکی از مهم‌ترین محورهای اتحاد و انسجام اسلامی باشد. بسیاری از منابع معتبر درباره تاریخ و ادبیات فارسی را غیرایرانیان نوشته‌اند. برای مثال، تصحیح برخی نسخ شاهنامه در مسکو انجام شده و تصحیح مثنوی معنوی در ترکیه.

وی ضمن ابراز خرسندی از تسلط دانشجویان خارجی بر زبان فارسی، افزود: کسی می‌تواند شیرینی زبان فارسی را درک کند که آن را بیاموزد. این زبان، پیشینه‌ای مشترک و عمیق در اندیشه و فرهنگ دارد و می‌تواند زمینه‌ساز تعاملات گسترده میان دولت‌ها و ملت‌ها باشد.

سرپرست معاونت امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی با بیان پیشنهاد ایجاد فضایی خاص برای تعاملات دانشجویان بین‌المللی در دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: پیشنهاد می‌کنم مکانی به‌ عنوان پاتوق گفت‌وگو و تعامل بین‌الملل ایجاد شود تا دانشجویان بتوانند در آنجا به بحث و تبادل نظر بپردازند.

شمقدری با اشاره به برخی مشکلات دانشجویان خارجی، عنوان کرد: این مسائل قابل حل هستند. دانشگاه مشکلات را به ما منتقل کند و ما آمادگی داریم در جلسات گفت‌وگو، یکی پس از دیگری آنها را بررسی و رفع کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha