• یکشنبه / ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404011004429
  • خبرنگار : 50037

«ورکانه»، روستای رُنسانسی ایران

«ورکانه»، روستای رُنسانسی ایران

ایسنا/همدان روستای صخره ای و سنگی ورکانه واقع در فاصله ۲۰ کیلومتری همدان با قدمتی ۴۰۰ ساله یکی از متفاوت‌ترین روستاهای توریستی استان همدان بوده که با ساختار کاملا سنگی خود به دلیل سبک معماری منحصر به فردش در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

نمای سنگی خانه‌ها و سنگ‌فرش کوچه‌های این روستای تاریخی و فرهنگی و رنگ قهوه ای سوخته روستا در هنگام تابش نور، یادآور تصویری از اروپا در دوره رنسانس بوده و همین امر موجب شده این روستا مشهور به روستای رنسانسی ایران باشد.

در این دهکده زیبای کوهستانی، معماری روستا و کوچه و منازل آن، جاذبه‌های طبیعی و تاریخی همه و همه در هم آمیخته و این زیبایی‌ها در کنار یکدیگر حس خاص و  نابی را به هر بازدید کننده و گردشگر القا می‌کند.

معماری روستای ورکانه، با ترکیبی از زیبایی، کارایی و هماهنگی با طبیعت، نمونه‌ای بارز از هنر معماری بومی ایران است، این سبک خاص، نه‌تنها به حفاظت از تاریخ و فرهنگ منطقه کمک کرده، بلکه به‌عنوان یک جاذبه گردشگری مهم نیز شناخته می‌شود که بازدید از این روستا، فرصتی برای تجربه زندگی سنتی و آشنایی با هنر و دانش معماران گذشته است.

چشم‌اندازهای طبیعی، تاکستان‌ها، باغات مختلفی از سیب و آلوو زردآلو، گردو، رودخانه‌های پرآب، مکان‌ها و جاذبه‌های گردشگری چون قلعه مهری خانم، اصطبل پرورش اسب، آرامگاه امامزاده غیب، مسجد روستا، گورستان ورکانه و کوه‌های اطراف روستا و دره‌های خان و جن و نیز وجود اقامتگاه‌های بومگردی در آن برای اقامت، این روستا را در بین سایر روستاهای توریستی و گردشگری خاص کرده است، ضمن اینکه از غذاهای محلی و ارگانیک این روستا همچون آبگوشت و انواع آش‌های از جمله آش اوماج، آش پتله، آش واره، آش جو و ترخینه نیز نباید غافل شد.

این روستا با مردمان مهربان و میهمان‌نواز خود در تمام فصول سال زیبایی‌های خاص خود را دارد اما گویی فصل بهار و تابستان آن تداعی کننده تکه‌ای از بهشت‌خدا روی این زمین خاکی برای گردشگرانی باشد که برای نخستین بار از چنین روستایی زیبا دیدن می‌کنند.

پرفسور «توفیق موسیوند» مخترع نخستین قلب مصنوعی جهان یکی از شخصیت‌ها و دانشمندان برجسته بین‌المللی و بزرگی است که زاده این روستای زیبا بوده و در دامان این روستای تاریخی زیسته و این آب و خاک چنین نابغه‌ای را به جهان هدیه داد تا نام چنین نابغه‌ای در جهان برای همیشه از روستایی چون ورکانه ایران زمین شهره و ماندگار شود.

اینجا که می‌آیی نوا و زمزمه ترانه‌های اشعار باباطاهر و موسیقی آشیک همراه با صدای نی‌لبک چوپان روستا در دل کوهساران این دهکده، عجیب گوش هر گردشگر را نوازش می‌دهد.

اینجا یکی از جاذبه‌ها و زیبای‌هایی است که‌ هر ساله مسافران و گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را به خود جذب کرده‌ است و به‌طور قطع تجربه بازدید از چنین روستایی به هر گردشگری توصیه می‌شود.

در کوه الوند و دامنه‌های زاگرس، در کنار روستای سنگی ورکانه، عشایری سخت‌کوش و مهمان‌نواز زندگی می‌کنند. این عشایر، با آداب و رسوم و فرهنگ غنی خود، بر زیبایی‌های ورکانه افزوده‌اند.

اگر در سفر به ورکانه، فرصتی برای دیدار با عشایر این منطقه پیدا کردید، حتماً از دیدن شیوه زندگی سنتی آنها، صنایع دستی نفیس‌شان و مهمان‌نوازی گرمشان لذت ببرید.

به‌گزارش ایسنا، در سفر به ورکانه، می‌توانید از گشت و گذار در طبیعت، کوهنوردی، پیاده‌روی در کنار چشمه‌ها و لذت بردن از هوای پاک کوهستان لذت ببرید. همچنین، در این منطقه، گونه‌های مختلف گیاهی و جانوری وجود دارند که دیدن آنها می‌تواند برای شما جذاب باشد.

از جمله گونه‌های گیاهی موجود در ورکانه می‌توان به بلوط، گردو، زالزالک، تمشک، آویشن، گل گاوزبان و انواع گل‌های وحشی اشاره کرد.

همچنین، در این منطقه، گونه‌های مختلف جانوری از جمله قوچ و میش، کل و بز، پلنگ، خرس، گرگ، روباه، خرگوش، کبک، تیهو و انواع پرندگان زندگی می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha