• شنبه / ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۷:۴۹
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404011606649
  • خبرنگار : 50046

هشدار رئیس بیمارستان امام علی (ع) بجنورد درباره آسیب‌های جسمی و خطرات رانندگی طولانی‌مدت

هشدار رئیس بیمارستان امام علی (ع) بجنورد درباره آسیب‌های جسمی و خطرات رانندگی طولانی‌مدت

ایسنا/خراسان شمالی رئیس بیمارستان امام علی (ع) بجنورد و متخصص ارتوپدی، با اشاره به آمار تصادفات در تعطیلات نوروزی، نسبت به پیامدهای جبران‌ناپذیر این سوانح بر سلامت افراد هشدار داد و گفت: امسال بیش از ۳۴۹۹ بیمار به اورژانس این بیمارستان مراجعه کرده‌اند که ۳۸۹ نفر از آن‌ها مصدومان تصادفات ‌جاده‌ای بوده‌اند و بخش عمده‌ای از آمار تصادفی‌ها به دلیل شدت آسیب‌ها نیاز به بستری و درمان‌های تخصصی داشته‌اند.

دکتر اکبر خدابنده در گفت‌وگو با ایسنا با تأکید بر آثار جدی تصادفات بر سیستم اسکلتی و عضلانی بدن اظهار کرد: شکستگی‌های پیچیده در ناحیه لگن، دست و پا، صدمات مهره‌های گردنی و کمری و آسیب‌های شدید مفصلی از شایع‌ترین عوارض ناشی از سوانح رانندگی هستند.

وی افزود: این آسیب‌ها نه‌تنها موجب درد و محدودیت حرکتی می‌شوند، بلکه در مواردی به ناتوانی دائمی و نیاز به جراحی‌های پیچیده و طولانی‌مدت منجر خواهند شد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اضافه کرد: برخی از این بیماران حتی پس از انجام جراحی‌های موفق، نیاز به دوره‌های طولانی فیزیوتراپی و بازتوانی دارند تا بتوانند به زندگی عادی بازگردند.

وی همچنین به خطر آسیب‌های ستون فقرات در تصادفات رانندگی اشاره و عنوان کرد: ضربه‌های مستقیم به گردن و کمر می‌توانند منجر به آسیب‌های عصبی و در برخی موارد، فلج دائمی شوند، به‌ویژه در تصادفات با سرعت بالا یا واژگونی خودرو، احتمال آسیب به نخاع افزایش یافته و می‌تواند پیامدهای بسیار جدی و جبران‌ناپذیری به دنبال داشته باشد.

خدابنده تأکید کرد: استفاده از کمربند ایمنی، تنظیم صحیح صندلی و پرهیز از رانندگی در حالت خستگی و خواب‌آلودگی می‌تواند تا حد زیادی از وقوع چنین آسیب‌هایی جلوگیری کند. علاوه بر خطرات ناشی از تصادفات، پزشک متخصص ارتوپد و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نسبت به آسیب‌های جسمی و خطرات رانندگی طولانی‌مدت نیز هشدار داد.

وی توضیح داد: نشستن طولانی‌مدت در خودرو می‌تواند سبب ایجاد لخته‌های خونی در پاها (ترومبوز وریدی عمقی)، دردهای عضلانی، گرفتگی عضلات گردن و کمر و افزایش فشار بر ستون فقرات شود. همچنین، کاهش جریان خون به مغز و کاهش هوشیاری ناشی از خستگی، می‌تواند موجب کاهش تمرکز و افزایش احتمال بروز خطاهای رانندگی شود.

رئیس بیمارستان امام علی (ع) بجنورد با بیان اینکه رانندگان پس از هر دو ساعت رانندگی، حداقل ۱۵ دقیقه استراحت کنند، حرکات کششی انجام دهند و از نوشیدن آب کافی غافل نشوند، توصیه کرد: رعایت سرعت مجاز، پرهیز از مصرف مواد کافئین‌دار بیش‌ازحد و خواب کافی قبل از سفر، از مهم‌ترین عوامل پیشگیری از حوادث رانندگی است.

دکتر خدابنده از تمامی رانندگان خواست تا با رعایت نکات ایمنی، سفری ایمن و بدون حادثه را برای خود و خانواده‌شان رقم بزنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha