به گزارش ایسنا، از روز نخست عید سعید فطر، ارتش رژیم صهیونیستی عملیات نظامی خود را در محله «تل السلطان» واقع در غرب شهر رفح آغاز کرد و این عملیات به تمامی مناطق این شهر امتداد یافت و دستور تخلیه ساکنان آن به حومه شهر خان یونس و برخی مناطق المواصی نیز ادامه پیدا کرد.
ارتش رژیم صهیونیستی با آغاز عملیات نظامی زمینی و هدف قرار دادن مناطق شمالی رفح، مناطقی که پیش از این هیچ عملیاتی در آنها انجام نشده بود، ساعات کمی به ساکنان آن مهلت داد تا شهر را تخلیه کنند؛ در حالی که برآوردها نشان میدهند رژیم اشغالگر در حال تلاش برای گسترش منطقه امنیتی محور فیلادلفیا است که نوار غزه را به مصر متصل میکند.
در همین راستا، محمد ابوالروس، یکی از کسانی که به تازگی از رفح کوچ کرده است در جریان گفتوگو با شبکه خبری اسکای نیوز عربی گفت، زمانی که دستور تخلیه صادر شد، مجبور شد تمام وسایل مورد نیاز خود را آماده کند؛ و به دنبال وسیله حمل و نقلی برای رفتن به منطقه المواصی در غرب نوار غزه بود و به سختی یک راننده کامیون برای انتقال او به منطقه آوارگان موافقت کرد.
ابو الروس همچنین تصریح کرد راننده در ازای انتقال او و اعضای خانوادهاش حدود ۷۰۰ دلار آمریکا درخواست کرد و این شرط را گذاشت که همزمان خانواده دیگری را نیز جابهجا کند و به رغم این شرایط سخت با آن موافقت کرد.
وی در ادامه افزود متاسفانه راننده در موعد مقرر حاضر نشد و گفت که به دلیل تمام شدن سوخت با توجه به افزایش قیمت آن در بازار سیاه نمیتواند آنها را جابهجا کند و پول بیشتری برای این کار خواست و آنچه راننده درخواست کرد فراتر از توان مالی او بود.
ابو الروس تصریح کرد: مجبور شدم چندین کیلومتر را با پای پیاده طی و تعداد کمی چمدان و وسایل بسیار ضروری را حمل کنم.
در همین رابطه، خالد ابو کمیل، یکی از ساکنان رفح تاکید کرد تعداد کمی از کامیونها و خودروهای حمل و نقل برای تخلیه ساکنان از شهر رفح کار میکنند و رانندگان کامیون عامدانه از نیاز ساکنان برای جابهجایی سوء استفاده کرده و قیمتهای گزافی را طلب میکنند.
وی ادامه داد قیمتهای درخواستی رانندگان کامیونها سرسامآور است و این امر باعث شده تا او و همه اعضای خانواده و همسایگانش با پای پیاده بروند و طی کوچ سختیهای زیاد و استثنایی تجربه کنند.
خالد ابو کمیل همچنین تصریح کرد: به دلیل جنگ غزه دهها بار مجبور به کوچ شدیم و با جابهجاییهای مکرر از نظر مالی و روانی خسته شدیم و فرزندانمان زودتر از موعد بزرگ شدند. انتقال از این شهر به خان یونس ساعات طولانی طول کشید و سختیهای زیادی به دنبال داشت.
وی گفت: فرزندان ما تحمل سختی حرکت با پای پیاده را نداشتند و حتی صاحبان گاریهایی نیز برای انتقال ما به مناطقی که ارتش اسرائیل به عنوان امن طبقهبندی کرده است، مبالغی فراتر از توان ما طلب میکردند. هر شخصی که به دلیل بمباران از مرگ بگریزد به اجبار به خاطر سختی زندگی میمیرد.
احمد ابوالحمص نیز گفت که از همان لحظه نخست که دستور تخلیه اسرائیل صادر شد، چادری را که در کنار خانه ویران شده خود در محله «الجنینه» واقع در شرق شهر رفح برپا کرده بود، برچید و به همراه همسر، پنج فرزند و مادر مسن خود با پای پیاده اقدام به کوچ کرد.
وی خاطرنشان کرد: دو تا از برادرانم به دلیل اینکه نمیتوانستند پیاده حرکت کنند و هزینه حمل و نقل را نمیتوانستند پرداخت کنند تصمیم گرفتند در شهر بمانند.
بر اساس برآوردهای فلسطینی، تعداد ساکنان شهر رفح حدود ۳۰۰ هزار نفر است، در حالی که این شهر در دوران جنگ و قبل از شروع عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در داخل آن حدود یک و نیم میلیون آواره از مناطق مختلف نوار غزه را در خود جای داده بود.
ارتش رژیم صهیونیستی از ماه مه گذشته عملیات نظامی گستردهای را در این شهر آغاز کرد که حدود ۹ ماه به طول انجامیده و آن طولانیترین عملیات طی زمان جنگ با جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در غزه بوده است.
به دلیل تداوم عملیات نظامی و خرابیهای گسترده در این شهر تعداد زیادی از ساکنان آن نتوانستند به شهر رفح بازگردند و مجبور شدند در چادرهای خود در مناطق المواصی، خان یونس و دیر البلح واقع در مرکز نوار غزه باقی بمانند.
انتهای پیام
نظرات