• شنبه / ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۴:۲۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404011607087
  • خبرنگار : 71415

افشای دروغگویی صهیونیست‌ها درباره ماجرای حمله به امدادگران در غزه

افشای دروغگویی صهیونیست‌ها درباره ماجرای حمله به امدادگران در غزه

روزنامه آمریکایی تناقض‌گویی رژیم صهیونیستی در توجیه به شهادت رساندن امدادرسان‌ها حین فعالیت بشردوستانه در نوار غزه را فاش کرد.

به گزارش ایسنا، بر اساس گزارش روزنامه «نیویورک تایمز»، ویدیو جدیدا کشف شده از تلفن همراه یک امدادگر که جسدش در اواخر ماه مارس در گوری دسته جمعی در نوار غزه پیدا شد فاش می‌کند این روایت رژیم صهیونیستی که مدعی است خودروهای آمبولانس و آتش‌نشانی تیم‌های هلال احمر و دفاع شهری غزه به دلیل روشن نکردن چراغ‌های جلو و چراخ‌های هشدار «به صورت مشکوکی جلو آمدند»، هدف قرار گرفتند، درست نیست.

نیویورک تایمز گزارش داده است: «یک ویدیوی کشف شده در تلفن همراه یک امدادگر که جسدش در کنار ۱۴ امدادگر دیگر در یک گور دسته جمعی در اواخر ماه مارس در نوار غزه کشف شد نشان می‌دهد که خودروهای آمبولانس و آتش‌نشانی حامل این امدادگران در زمانی که سربازان اسرائیلی به روی آنها آتش‌ گشودند به وضوح علامتگذاری شده و چراغ‌های اضطراری آنها روشن بوده است.»

روز جمعه مقام‌های انجمن هلال احمر فلسطین در یک کنفرانس خبری برگزار  شده از سوی فدراسیون بین‌المللی انجمن‌های هلال احمر و صلیب سرخ در مقر سازمان ملل تاکید کردند که فیلم حدودا هفت دقیقه‌ای ضبط شده توسط این امدادگر را که به دست نیویورک تایمز رسیده، به عنوان یک مدرک اثبات دروغگویی رژیم صهیونیستی درباره حملاتش به امدادگران به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده‌اند.

سرهنگ «نداو شوشانی»، سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی چند روز پیش ادعا کرد نیروهای این ارتش «به یک آمبولانس به صورت تصادفی حمله نکردند» بلکه چند خودرو «در حالی شناسایی شدند که به طرزی مشکوک در حال آمدن به سمت سربازان اسرائیلی بودند بدون آنکه چراغ‌های جلوی خود را روشن کرده باشند یا سیگنالهای اضطراری بفرستند و این مساله سربازان را به شلیک به سمت آنها وادار کرد.»

شوشانی ادعا کرده بود که ۹ نفر از امدادگرانی که در این حمله رخ داده در رفح به شهادت رسیدند مبارزان فلسطینی بودند.

به نوشته نیویورک تایمز اسرائیل به درخواست این نشریه برای اظهار نظر در مورد این ویدیو پاسخ نداده است.

نیویورک تایمز این ویدیو را از یک دیپلمات ارشد در سازمان ملل که نخوسات نامش فاش شود، دریافت کرده است.

این روزنامه آمریکایی درباره اطلاعات زمانی و مکانی این ویدیو نوشت که حدود ۲ هفته پیش در روز ۲۳ مارس در شهر رفح  ضبط شده است. به نظر می‌رسد که این ویدیو از صندلی جلوی یک خودروی در حال حرکت ضبط می‌شود و در آن یک کاروان از آمبولانس‌ها و یک خودروی آتش‌نشانی که همگی به وضوح علامتگذاری شده و چراغ‌های جلو و چشمک‌زن آنها روشن است دیده می‌شوند که در اوایل صبح در جاده‌ای در حال حرکت از جنوب به سمت شمال شهر رفح هستند. در این ویدیو اولین پرتوهای آفتاب بامدادی مشخص است و صدای پرنده‌ها در اول صبح شنیده می‌شود.

در ادامه این ویدیو، کاروان خودروهای امدادی بعد از برخورد به یک آمبولانس در حاشیه جاده که قبلا برای کمک به غیرنظامیان مجروح اعزام شده و مورد حمله قرار گرفته بود متوقف شده و مسیر خود را به سمت حاشیه جاده کج می‌کند. سپس امدادگرها که دست کم ۲ نفر از آنها مشخصا یونیفرم به تن دارند از یک خودروی آتش‌نشانی و یک آمبولانس که علامت صلیب سرخ را دارد خارج شده و به آمبولانس توقف کرده در کنار جاده نزدیک می‌شوند و سپس صدای گشودن آتش شدیدی به روی آنها شنیده شده و برخورد چندین گلوله به این کاروان قابل مشاهده و شنیده شدن است. سپس دست فیلمبردار لرزیده و صفحه تاریک می‌شود اما صدای رگبار تا پنج دقیقه بدون توقف قابل شنیده شدن است.

مردی نیز به عربی می‌گوید که اسرائیلی ها در آنجا هستند. فیلمبردار این فیلم در انتها در آستانه شهادت «اشهد» خود را به زبان می‌آورد.

در پس زمینه، صداهای امدادگران و سربازان مضطرب که فرامینی را به زبان عبری فریاد می زنند به گوش می رسد اما معلوم نیست چه می‌گویند.

نبال فرسخ، سخنگوی جمعیت هلال احمر فلسطین، در مصاحبه‌ای از شهر رام الله در کرانه باختری گفت: جسد امدادگری که این فیلم را فیلمبرداری کرده بعدا در حالی که به دلیل اصابت گلوله‌ای به سرش به شهادت رسیده در یک گور دسته جمعی در غزه پیدا شد. این دیپلمات سازمان ملل گفت که نام او هنوز فاش نشده زیرا او اقوامی ساکن غزه دارد که نگران انتقامجویی رژیم صهیونیستی هستند.

در کنفرانس خبری که در مقر سازمان ملل برگزار شد، دکتر یونس الخطیب، رئیس جمعیت هلال احمر فلسطین و مروان جیلانی، معاون وی، به خبرنگاران گفتند که شواهد جمع آوری شده توسط این انجمن - از جمله فیلم مذکور و صوت آن و معاینه اجساد توسط پزشکی قانونی دروغ بودن روایت اسرائیل از این وقایع را ثابت می‌کنند.

شهادت این امدادگرانی که در ۲۳ مارس ناپدید شدند، در روزهای اخیر موجی از محکومیت‌های جهانی علیه جنایات رژیم صیهونیستی را برانگیخته‌ است. سازمان ملل متحد و هلال احمر فلسطین گفتند که این امدادگران سلاح حمل نمی‌کردند و هیچ تهدیدی نداشتند.

دکتر خطیب گفت جسد آنها نشان می‌دهد که از فاصله بسیار نزدیک هدف قرار گرفته‌اند در حالی که رژیم صهیونیستی تا چند روز اطلاعاتی درباره محل این امدادگران مفقود شده نداده بود.

او تاکید کرد: «آنها (اسرائیلی‌ها) دقیقا می دانستند آنها کجا هستند. همکاران آنها در عذاب بودند، خانواده‌های آنها در عذاب بودند. چون آنها ما را هشت روز در بی‌خبری نگه داشتند.»

سازمان ملل و هلال احمر تنها پنج روز پس از حمله به خودروهای امدادی و ساکت شدن آنها بود که توانستند با ارتش اسرائیل بر سر عبور ایمن با هدف جستجو برای افراد مفقود شده مذاکره کنند. روز یکشنبه، تیم های امدادی ۱۵ جسد را پیدا کردند که بیشتر آنها در یک گور دسته جمعی کم عمق همراه با خودروهای له شده آمبولانس و یک خودروی دارای نشان سازمان ملل متحد بودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha