• یکشنبه / ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۹:۵۳
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404011707527
  • خبرنگار : 50130

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی استان:

پیشگیری از مسمومیت با قارچ‌های کوهی خودرو در کردستان ضروری است

پیشگیری از مسمومیت با قارچ‌های کوهی خودرو در کردستان ضروری است

ایسنا/کردستان مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با فرارسیدن فصل بهار و آغاز رویش قارچ‌های کوهی خودرو در مناطق مختلف استان کردستان، بر لزوم هوشیاری و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه از سوی شهروندان برای جلوگیری از مسمومیت‌های احتمالی ناشی از مصرف این قارچ‌ها تاکید کرد.

جهانبخش یوسفی امروز یکشنبه(۱۷ فروردین) در نشست با اصحاب رسانه استان با اشاره به خطرات بالقوه مصرف قارچ‌های خودرو، اظهار کرد: هر ساله با شروع فصل بهار، شاهد رویش انواع قارچ‌ها در طبیعت زیبای استان هستیم، تشخیص قارچ‌های خوراکی از انواع سمی از روی ظاهر قارچ (شکل، رنگ، بو، قوام) بسیار دشوار است.

وی با بیان اینکه هنوز گزارش رسمی مبنی بر وقوع مسمومیت با قارچ‌های خودرو در سال جاری دریافت نشده است، افزود: هدف ما پیشگیری از وقوع چنین حوادثی است، تجربه سال‌های گذشته نشان می‌دهد که عدم توجه به هشدارهای بهداشتی در این زمینه می‌تواند منجر به بروز مسمومیت‌های شدید و حتی مرگ‌ومیر شود.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی کردستان در ادامه با اشاره به اینکه بهترین و ایمن‌ترین راه، اجتناب از مصرف هرگونه قارچ کوهی خودرو است که گاهی به صورت فله‌ای هم عرضه می‌شوند، تصریح کرد: در صورت تمایل به مصرف قارچ، توصیه اکید می‌شود از فروشگاه‌ها و مراکز معتبر تحت نظارت سازمان‌های نظارتی تهیه شود که در بسته بندی‌های دارای مجوز عرضه می‌شوند.

وی قارچ‌های سمی را دو نوع عنوان کرد و گفت: گروهی سریع الاثر هستند که در عرض نیم تا دو ساعت پس از مصرف سبب شروع علایم مسمومیت می‌شوند و گروهی دیر اثر هستند که در عرض ۶ تا ۲۴ ساعت پس از مصرف سبب شروع علایم مسمومیت می‌شوند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: علایم مسمومیت با قارچ‌های خودرو گوارشی و به صورت تهوع، استفراغ، اسهال و درد شکم هستند البته در موارد شدید تب، افزایش ضربان قلب، خشکی دهان، سرگیجه، تاری دید و تشنج هم ممکن است ایجاد شود.

یوسفی خاطرنشان کرد: در صورت مسمومیت باید فرد فورا به بیمارستان ارجاع شود و تا زمان رسیدن به بیمارستان اگر فرد هوشیار است می‌توان با وادار کردن او به استفراغ قارچ‌های مصرف شده را از معده او تخلیه کرد اما در هر صورت مراجعه فوری به بیمارستان ضرورت دارد و در صورت در دسترس بودن مقداری از قارچ مصرف شده جهت بررسی نوع آن به بیمارستان تحویل داده شود.

وی با اشاره به باورهای غلط در مورد تشخیص قارچ‌های غیر سمی، یادآور شد: تغییر رنگ ندادن قاشق در تماس با قارچ(خام یا پخته شده)، وجود حشرات روی قارچ، استفاده پرندگان یا حیوانات از قارچ، محل رویش قارچ(کنارسنگ،...) و عدم تغییر قوام شیر جوشیده شده با قارچ هیچکدام بر غیرسمی بودن قارچ نیست و این باورها فاقد اعتبار بوده و خطرناک هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha