• چهارشنبه / ۲۹ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۸:۳۷
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404052917670
  • خبرنگار : 50294

‌کسب و کارهایی کە یک شبە دود و خاکستر شد

‌کسب و کارهایی کە یک شبە دود و خاکستر شد

ایسنا/کردستان پاساژ آشنا، یکی از پاساژهای معروف و شناخته‌شده‌ شهر سنندج که تا همین یک هفته‌ پیش جنب‌وجوش و برووبیایی در دل خود داشت، امروز در سکوت و سیاهی مطلق فرورفته است.

کاسبان، همان کسانی که سال‌ها رنج و زحمتشان را در این مغازه‌ها سرمایەگذاری کردە بودند، حالا پشت درهای بسته‌ پاساژ ایستاده‌اند؛ با نگاه‌هایی پر از حسرت و پرسشی در دل که چه زمانی دوباره زندگی به این مکان بازمی‌گردد و کسب و کارها بار دیگر رونق می‌گیرند؟

حادثە آتش‌سوزی پاساژ آشنا از بامداد روز جمعه ۲۴ مرداد شروع شد، زمانی که بسیاری از کسبه در خواب بودند و حتی در خواب هم نمی‌دیدند که حاصل سال‌ها زحمت و دسترنج و امیدشان در چشم برهم زدنی نیست و نابود شود، مغازه‌ها یکی پس از دیگری در آتش فرو می‌رفتند و هرچه در دل خود داشتند به خاکستر تبدیل کردند.

چند روزی از آن حادثە می‌گذرد و اگر پا به پاساژ آشنا بگذارید، دیگر هیچ نشانی از آن شور و جنب‌وجوش همیشگی نمی‌بینید! در و دیوارها سیاه شده‌اند، سقف بوی دود می‌دهد و بر تن ویترین‌هایی که روزی پر از اجناس رنگارنگ بودند، تنها سایه‌ای از سوختگی مانده است و رد شعله‌های آتش همچون زخمی ماندگار بر دیوارها حک شده است.

کسبه‌ای که زمانی روزیِ خود را از این پاساژ به دست می‌آوردند، امروز بیکار و سرگردان ماندەاند؛ مغازه‌ها بسته، بازار خاموش و شهر در بهت این حادثە باقیمانده است.

این حادثه اگرچه تلفات جانی در پی نداشت، اما حجم خسارت‌ها سنگین گزارش شد کە علی‌رغم ورود سریع آتش‌نشانی به محل حادثە اما باز هم حدود ۲۰ مغازە دچار خسارت شدند.

کسبه‌ای که رؤیاها و سرمایە‌هاشان یک شبە در آتش سوخت/ کسب و کارهایی کە یک شبە دود و خاکستر شد

در جریان بازدید فرماندار از پاساژ آشنا و دیداری با کسبه خسارت دیدە طی روز یکشنبه ۲۷ مرداد، کسبەهای پاساژ آشنا خواستار حمایت بی‌چون و چرای مسئولان شدند و از فرماندار درخواست کردند کە تمام توان و تلاش خود را برای حمایت از کسبە بە کار گیرند تا دوبارە کسب‌وکارشان سرپا شود.

دستگاه‌ها موظف به حمایت از کسبه پاساژ آشنا هستند

فرماندار سنندج با تأکید بر تلاش برای اخذ تسهیلات کم‌بهرە به کسبه خسارت دیدە پاساژ آشنا خبر داد و گفت: تلاش می‌کنیم معیشت کسبه پاساژ آشنا بیش از این آسیب نبیند.

غریب سجادی با حضور در محل پاساژ آشنا از مغازەهایی کە در پی آتش‌سوزی روزهای گذشتە دچار خسارت شدە بودند، بازدید و در گفت‌وگو با کسبە با بیان اینکه باید در کوتاه‌ترین زمان وضعیت موجود جمع‌بندی و مسیر برای بازگشت به فعالیت کسب‌وکارها هموار شود، اظهار کرد: ابتدا لازم است پاکسازی بقایای آتش‌سوزی انجام شود تا در طبقات و بخش‌هایی که آسیبی ندیده‌اند فعالیت‌ها از سر گرفته شود و معیشت خانواده‌ها بیش از این تحت فشار قرار نگیرد.

وی از برگزاری نشست مشترکی در روز چهارشنبه ۲۹ مرداد و در راستای تأکید استاندار محترم در جلسه استانداری با کسبه، با حضور نمایندگان آتش نشانی، ادارە مالیاتی، بیمه‌ها، بانک‌ها و کسبه آسیب‌دیده خبر داد و افزود: در این جلسه تصمیمات عملیاتی برای تسهیل روند جبران خسارت‌ها و پرداخت تسهیلات اتخاذ خواهد شد.

فرماندار سنندج با اشاره به اعلام آمادگی بانک کار آفرینی امید، بانک سپە و کشاورزی برای اعطای تسهیلات مناسب به کسبه، این اقدام را نشانه‌ای امیدبخش برای بازگشت به چرخه اقتصادی دانست.

وی همچنین بر لزوم تسریع در روند کارشناسی و کاهش بروکراسی‌های اداری و قضایی تأکید کرد و از بیمه‌ها خواست هرچه سریع‌تر وضعیت واحدهای تحت پوشش بیمه را مشخص کرده و فرآیند ارزیابی و پرداخت خسارت را آغاز کنند.

وی گفت: برای تسهیل پاکسازی و حمل نخاله‌ها، شهرداری باید مسیرهای دسترسی به پاساژ را آزادسازی کند که در حال حاضر بخشی از آن در تصرف دستفروشان است.

فرماندار سنندج با بیان اینکه در گذشته هشدارهای متعددی در خصوص ناایمن بودن این پاساژ به مالکان داده شده اما اقدام مؤثری صورت نگرفته است، تصریح کرد: این موضوع نیازمند پیگیری حقوقی و ورود دادستانی است، اما در کوتاه‌مدت تلاش می‌کنیم با پرداخت تسهیلات و حمایت‌های فوری، روند عادی‌سازی فعالیت کسبه شتاب بگیرد.

سجادی تأکید کرد: تمام دستگاه‌ها موظفند در کنار کسبه باشند، در پرونده حقوقی نیز با همکاری کارشناسان و دستگاه قضایی، ضروری است مقصران اصلی اعم اشخاص حقیقی و  نهادهای حقوقی مسئول شناسایی و با آنان برخورد قانونی شود.

کسبه‌ای که رؤیاها و سرمایە‌هاشان یک شبە در آتش سوخت/ کسب و کارهایی کە یک شبە دود و خاکستر شد

بی‌توجهی به هشدارهای ایمنی باعث ایجاد آتش‌سوزی در یک پاساژ سنندج شد

در این میان سرپرست آتش‌نشانی سنندج نیز در گفت و گو با ایسنا بی‌توجهی خود کسبە را عامل مهمی در وقوع حادثە آتش‌سوزی پاساژ آشنا دانست و گفت: حادثه آتش‌سوزی پاساژ آشنا زنگ خطری برای دیگر ساختمان‌های فرسوده و ناایمن شهر است و امیدواریم مالکان ساختمان‌هایی که اخطار دریافت کرده‌اند، هرچه سریع‌تر نسبت به رفع نواقص اقدام کنند.

بختیار شافعی از شناسایی ۲۴۰ ساختمان، مجتمع و خوابگاه ناایمن طی شش سال گذشته در شهر سنندج خبر داد و گفت: حادثه اخیر آتش‌سوزی در پاساژ ‌آشنا نشان داد که بی‌توجهی به اخطارهای ایمنی می‌تواند خسارت‌های سنگینی به بار آورد.

شافعی اظهار کرد: طی حدود شش سال گذشته تاکنون، همکاران ما در واحد پیشگیری سازمان آتش‌نشانی سنندج موفق به شناسایی ۲۴۰ ساختمان، مجتمع و خوابگاه غیرایمن و غیراستاندارد شده‌اند که برای همه آنها اخطاریه کتبی در قالب ۱۶ بند ایمنی صادر و به مالکان تحویل داده شده است.

وی با بیان اینکه بازدیدها در چند نوبت انجام شده، افزود: در مرحله نخست و دوم بازدیدها، نواقص ایمنی ساختمان‌ها به‌صورت مکتوب به مالکان اعلام شده و از آن‌ها خواسته شده است در راستای اجرای مبحث سوم مقررات ملی ساختمان نسبت به اصلاح وضعیت اقدام کنند.

سرپرست آتش‌نشانی سنندج با اشاره به اینکه اصلی‌ترین تهدید این ساختمان‌ها خطر آتش‌سوزی است، بیان کرد: ما نهایت همکاری را با مالکان داریم و تأکید می‌کنیم اجرای این موارد به‌منظور حفظ جان و مال شهروندان و ایجاد آرامش در جامعه ضروری است.

شافعی درباره حادثه اخیر در پاساژ آشنا در مرکز شهر سنندج گفت: در این آتش‌سوزی حدود ۱۵ واحد تجاری دچار تخریب کامل شدند و سایر مغازه‌ها نیز درگیر دودزدگی و خسارت‌های جزیی شدند؛ کارشناسان همچنان در حال بررسی علت حادثه هستند و نتایج آن به مالکان پاساژ اعلام خواهد شد.

ناایمن بودن پاساژ آشنا و بی‌توجهی به اخطارها

سرپرست آتش‌نشانی سنندج با تأکید بر اینکه پاساژ آشنا از مدت‌ها قبل در فهرست ساختمان‌های ناایمن قرار داشته است، اظهار کرد: این ساختمان با قدمتی ۴۰ ساله، دارای زیرساخت‌ها و تأسیسات فرسوده است و تاکنون چهار الی پنج اخطاریه کتبی رسمی از سوی آتش‌نشانی به مالکان آن (خانواده پیمانکار) ابلاغ شده است.

وی ادامه داد: متأسفانه با وجود ۳۰ مرتبه تذکر کتبی و شفاهی به مالکین، هیچ اقدامی برای ایمن‌سازی این ساختمان صورت نگرفته و این بی‌توجهی زمینه‌ساز حادثه اخیر شد.

شافعی تصریح کرد: با توجه به ناایمن بودن فعلی این پاساژ، لازم است با ورود و همکاری دستگاه قضایی نسبت به ایمن‌سازی یا تعیین تکلیف این ساختمان اقدام فوری صورت گیرد.

سرپرست آتش‌نشانی سنندج در پایان خاطرنشان کرد: حادثه آتش‌سوزی پاساژ آشنا زنگ خطری برای دیگر ساختمان‌های فرسوده و ناایمن شهر است و امیدواریم مالکان ساختمان‌هایی که اخطار دریافت کرده‌اند، هرچه سریع‌تر نسبت به رفع نواقص اقدام کنند تا شاهد چنین حوادثی در آینده نباشیم.

اصناف کردستان نسبت به ایمن‌سازی و بیمه کسب‌وکار خود اقدام کنند

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استاندار کردستان نیز یکشنبه ۲٦ مرداد در سومین جلسه کارگروه رفع موانع بازار، با اشاره به حادثه آتش‌سوزی پاساژ آشنا در سنندج از اصناف خواست نسبت به ایمن‌سازی و بیمه کسب‌وکارهای خود اقدام کنند.

ارسلان ازهاری با ابراز تأسف از حادثه آتش‌سوزی پاساژ آشنا، از تلاش نیروهای آتش‌نشانی در مهار حادثه قدردانی و اظهار کرد: استاندار کردستان بلافاصله با کسبه این پاساژ جلسه‌ای برگزار و تصمیمات حمایتی مناسبی برای جبران خسارت‌دیدگان اتخاذ کرد.

وی با ابراز نگرانی از وجود چندین پاساژ و واحد صنفی ناایمن در سنندج، از اتحادیه‌ها خواست مالکان را ملزم کنند تا با رعایت اصول ایمنی از وقوع حوادث مشابه پیشگیری و همچنین نسبت به بیمه کسب‌وکارها برای جبران خسارات احتمالی اقدام کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha