• یکشنبه / ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۲:۰۳
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1404011707702
  • خبرنگار : 50560

چگونه مهارت «نه گفتن» را در کودکان تقویت کنیم؟

چگونه مهارت «نه گفتن» را در کودکان تقویت کنیم؟

ایسنا/قزوین یک مدرس دانشگاه و روانشناس حوزه کودک و نوجوان گفت: مهارت «نه گفتن» در کودکان یکی از مهم‌ترین نیازهای تربیتی است که برای آموزش آن والدین باید به درک درستی از مهارت نه گفتن رسیده باشند.

پری‌دخت اردلان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: یکی از لازمه‌های داشتن آینده‌ای موفق، آموزش و تقویت مهارت نه گفتن است. کودکانی که نه گفتن را آموزش ندیده‌اند، دچار آسیب‌های اجتماعی بسیاری شده و با کمبود اعتماد به نفس دست‌و پنجه نرم می‌کنند.

وی افزود: برای آموزش مهارت نه گفتن، والدین باید خودشان را موظف به رعایت برخی اصول کنند که اولین آن به‌موقع و به‌جا «نه» گفتن است. کودکی که به موقع نه می‌شنود، یاد می‌گیرد به موقع نه بگوید.

مدرس دانشگاه و روانشناس حوزه کودک و نوجوان بیان کرد: موضوع مهم دیگری که والدین باید به آن توجه داشته باشند این است که به کودکان خود آموزش دهند که آن‌ها نیز حق دارند خواسته‌هایی که به نظرشان نادرست است، دست رد بزنند.

وی تصریح کرد: تجربه نشان داده آن دسته از کودکانی که والدین آگاه به مهارت نه گفتن دارند، کمتر از عدم اعتماد به نفس رنج می‌برند.

اردلان خاطرنشان کرد: وقتی کودک بی‌وقفه از شما چیزی می‌خواهد و جواب منفی می‌شنود، به خاطر بی‌حوصلگی یا ترحم، نباید حرفتان را عوض کنید. در چنین شرایطی، بهترین روش این است که به موقع و با احترام به خواسته او پاسخ منفی دهید و با خوش‌خلقی به او یاد بدهید که تکرار خواسته کسی تصمیم او را تغییر نمی‌دهد.

وی گفت: این اقدام به کودک شما یادآور می‌شود که تصمیم‌گیری‌ها و انتخاب‌های او اهمیت دارند و تکرار خواسته‌ها ممکن نیست تصمیم‌های او را تغییر دهد. این یادگیری او را در آینده به تصمیم‌گیری‌های مستقل‌ و اعتماد به نفس بیشتر در مواجهه با فشارهای خارجی نزدیک می‌کند.

این مدرس دانشگاه ادامه داد: مهارت‌های ارتباطی «نه گفتن» یا رفتار قاطع، یکی از ابزارهای مؤثر سلامت جسمی، روانی و اجتماعی است. بسیاری از نوجوانان به این دلیل دچار آسیب‌هایی مثل اعتیاد به مواد مخدر می‌شوند که توانایی رفتار قاطع یا قدرت «نه گفتن» را ندارند.

این کارشناس بهداشت روان افزود: تجربه نشان داده اکثر کسانی که به سیگار و مواد مخدر دچار شده‌اند، از سنین نوجوانی و در اثر ارتباطات صمیمی با همسالان در این وادی پا گذاشته‌اند.

وی افزود: امروز مهارت نه گفتن، نه تنها در کاهش جرم و روی آوردن به گروه‌های بزهکاری مؤثر و مفید واقع می‌شود بلکه در تمام عرصه‌های زندگی فردی، اجتماعی، خانوادگی تأثیر بسزایی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha