• دوشنبه / ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۸:۱۵
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404011808155
  • خبرنگار : 50184

رونق خوراک‌های بهاری در سفره کرمانشاهیان

رونق خوراک‌های بهاری در سفره کرمانشاهیان

ایسنا/کرمانشاه همین که فصل بهار از راه می‌رسد، زمین نفس عمیقی می‌کشد، دوباره جان می‌گیرد و سبز می‌شود و خدا درِ نعمت‌های بهاری‌اش را در کوه‌های قد برافراشته و دشت‌های وسیع و حاصلخیز به روی بندگانش باز می‌کند.

 در خطه خوش آب و هوای کرمانشاه، جایی که در فصل بهار کوه‌ها و دشت‌ها و دره‌هایش رنگ سبز به خود می‌گیرد، رودخانه‌هایش خروشان می‌شود و سراب‌هایش به جوشش می‌افتد، طبیعت طراوات و رنگ و بوی دیگری دارد.  

گیاهان بهاری کم‌کم از دل کوه‌ها و دشت‌های پربرکت بیرون می‌آیند و پس از اینکه چیده شدند، راهی بازارها و خیابان‌های شهر می‌شوند تا مردمان خوش ذوق و میهمان‌نواز این دیار از آنها خوراک‌های خوشمزه‌ای درست کنند که آوازه برخی از آنها مانند نان کلانه با روغن ناب کرمانشاهی در ایران پیچیده‌ است. 

باوجود اینکه گیاهان بهاری خوشمزه در گوشه گوشه دیار کرمانشاه رشد می‌کند و مردم از خوان نعمت پروردگارشان بهره می‌برند، اما در منطقه سرسبز اورامانات، جایی که در سال‌های گذشته به دلیل زیبایی‌های بی حد و اندازه‌اش به ثبت جهانی رسیده، شرایط به‌گونه دیگری رقم خورده و بازار گیاهان بهاری پررونق‌تر از سایر شهرهای استان است. 

آن‌طور که یکی از فعالین گردشگری شهرستان روانسر می‌گوید: کوهستان شاهو در منطقه اورامانات به مانند مادری مهربان دامن خود را برروی مردمان این منطقه گشوده و مردم حدود ۱۳۰ نوع گیاه بهاری و دارویی را از این کوهستان برداشت می‌کنند. 

عبدالناصر احمدی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: پاغازه، ریواس، کنگر، چای کوهی، ونوشک، ثعلب، شنگ، پیچک، بابونه و... از جمله این گیاهان هستند که از برخی از آنها برای پخت انواع خوراک‌ها، نان‌ها، شیرینی‌ها و دمنوش‌های گیاهی استفاده می‌شود. 

وی افزود: از گیاهان بهاری که برداشت می‌شود، مجموعا ۱۴ نوع آنها در سفره مردم این منطقه قرار می‌گیرد و به عنوان خوراک‌های پخته و یا خام روی سفره مردم اورامانات آورده می‌شوند. 

این فعال گردشگری ادامه داد: معروف‌ترین غذایی که در این منطقه با گیاهان بهاری پخت می‌شود و گردشگران به شدت از آن استقبال می‌کنند، نان کلانه است. نانی که با استفاده از گیاه پیچک در منطقه اورامانات درست می‌شود و آن را با روغن ناب کرمانشاهی سرو می‌کنند. 

وی افزود: بورانی کنگر، خورشت کنگر، کوکوی کنگر، کنگر خام، بورانی پاغازه، کوکوی پاغازه، خورشت پاغازه و خوژه دیگر خوراک‌های پرطرفدار این منطقه در فصل بهار هستند و برخی گیاهان دیگر مانند کوزله، برزا و تینوال نیز به شکل خام خورده می‌شوند.  

احمدی تاکید کرد: در یکی دو ماه اول فصل بهار، معمولا بوی خوراک‌های بهاری در کوچه خیابان‌های منطقه اورامانات خصوصا در شهرستان روانسر به عنوان مرکز عرضه گیاهان بهاری می‌پیچد. 

وی ادامه داد: هرساله با شروع سال جدید بازار بزرگ عرضه گیاهان دارویی در شهر روانسر برپا می‌شود و به مدت دو ماه به کار خود ادامه می‌دهد. 

این مدیر اقامتگاه بوم گردی با بیان اینکه جای برگزاری جشنواره خوراک‌های بهاری در این شهرستان خالی است، عنوان کرد: طی چندسال گذشته تلاش‌هایی برای برگزاری چنین رویدادهایی انجام دادیم و حتی یک بار استانداری کرمانشاه اعلام کرد که رویداد را برگزار کنید، ما حمایت مالی انجام می‌دهیم، اما متاسفانه پس از برگزاری رویداد، پیگیری‌های زیادی انجام دادیم و تنها بخش کوچکی از هزینه‌ها را به ما پرداخت کردند. 

وی در پایان گفت: روانسر می‌تواند قطب جشنواره‌های گیاهان بهاری در غرب ایران باشد، اما این مساله مستلزم حمایت مسئولین استانی و شهرستانی است. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha