زهرا سیفی کارشناس ادبیات کودک و نوجوان حوزۀ هنری استان ایلام و دبیر جشنواره «لبخندهای باروتی» در این خصوص اظهار کرد: دفاع مقدس بهعنوان مینیاتوری از زندگی، سرشار از لحظات اندوه و شادی، دلتنگی و نشاط، حماسه و ایثار بوده و شادی و مطایبه، بخش جدایی ناپذیری این رخداد بزرگ اجتماعی به شمار میرود.
وی ادامه داد: در سراسر تاریخ دفاع مقدس چه در پشت جبهه و جنگ شهرها و چه در خطوط مقدم جبهه شاهد لحظات شادیآفرینی بودهایم که نشاط و سرزندگی را به مردم و رزمندگان میبخشید.
سیفی خاطرنشان کرد: خلاء نگارش خاطرات طنز دوران دفاع مقدس در تاریخ شفاهی این دیار مشهود بود و برای رفع این کاستی، حوزۀ هنری استان ایلام در دورۀ مدیریت جدید با همکاری بسیج دانشآموزی ، معاونت پرورشی ادارۀ کل آموزش و پرورش و بنیاد شهید و امورایثارگران استان ایلام، جشنوارۀ لبخندهای باروتی را در فروردین ۱۴۰۴ برگزار خواهند کرد.
دبیر این جشنواره افزود: این خاطرات توسط دانش آموزان مقاطع سه گانه استان ایلام جمع آوری و نگاشته خواهد شد. خاطرات مذکور شامل خاطرات پشت جبهه و خطوط مقدم جبهههای حق علیه باطل است، پیوند دانش آموزان با راویان دفاع مقدس ، هدفی متعالی است که سبب اتصال نسلی که جنگ را ندیده و تجربه نکرده به نسلی خواهد شد که آن دوران را تجربه و روایت خواهند کرد.
سیفی گفت: بعد از نگارش طرح پیشنهادی، نشستهایی با بسیج دانشآموزی، ادارهکل آموزش و پرورش و بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام برگزار شد و فرایند کار و نحوۀ برگزاری و سهم ادارات و نهادهای مذکور در برگزاری جشنواره مشخص شد.
وی ادامه داد: کارشناسان حوزۀ هنری استان ایلام به تمامی شهرستانهای استان ایلام سفر نموده و جلساتی با حضور معاون پرورشی شهرستان و مربیان و معاونین پرورشی برگزار نموده و ضمن توضیح کم و کیف جشنواره و نحوۀ نگارش و شیوۀ ارسال آثار، پوستر فراخوان جشنواره را در اختیار آنان قرار دادند.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان ایلام، دبیر جشنواره لبخندهای باروتی اضافه کرد: بهمنظور سهولت ارسال آثار از دانشآموزان خواسته شد که خاطرات خود را با ذکر نام راوی روی هر برگهای که مد نظر داشتند نوشته و با تلفن همراه تصویری از آن گرفته و در اختیار مربی و معاون پرورشی آموزشگاه قرار دهند.
سیفی تشریح کرد: حضور دبیران محترم درس ادبیات و مربیان درس آمادگی دفاعی که موضوع خاطرات طنز دوران دفاع مقدس را بهعنوان موضوع انشا و فعالیت کلاسی در نظر گرفتند، قابل تقدیر است.
وی توضیح داد: تاکنون یکهزار و ۱۰۰ دانشآموز از سراسر استان به فراخوان جشنواره لبخندهای باروتی لبیک گفته و یکهزار و ۴۲۶ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است، پس از داوری آثار به ۶۰ نفر از برگزیدگان جوایزی اهدا خواهد شد و از همکاران فرهنگی که بیشترین فعالیت و حضور در این جشنواره را داشتهاند تقدیر بهعمل خواهد آمد.
انتهای پیام
نظرات