محمد مهدی آرتیمانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: طی چندین مورد بارشهای متوالی اتفاق افتاده اخیر حدود ۸۰ درصد سازههای آبخیزداری سطح استان آبگیری و از این ۸۰ درصد حدود ۴۰ درصد آن سرریز شدهاند.
وی با بیان اینکه در سطح استان شهرستان کبودراهنگ با بارشهای مطلوب اتفاق افتاده بیشترین میزان آبگیری را در رابطه با سازههای آبخیزداری خود داشته است، افزود: با بارشهای مناسب معمولا خاک رطوبت لازم را کسب کرده و در صورتیکه افزایش شدت بارش بیشتر باشد این روان آب روی سطح خاک جاری میشود که در چندین مورد با بارشهای اخیر متوالی این اتفاق در استان همدان افتاده است.
آرتیمانی ادامه داد: در بارشهای اخیر۷۰ تا ۸۰ درصد از محلهایی که پروژههای آبخیزداری در سطح استان انجام گرفته در این محلها روان آب جاری و پشت سازههای آبخیزداری به تناوب و حجمهای مختلف وارد شده، به شکلی که در قسمتهایی که میزان بارش بیشتر بوده از سازهها سرریز و به آرامی به پایین دست هدایت شده است.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر شهرستانهای شمالی استان همدان از جمله رزن و کبودراهنگ بارشهای خوبی نسبت به برخی دیگر از مناطق از جمله ملایر و فامنین داشتهاند که به تبع آن روان آب بیشتری در سازههای آبخیزداری آنها جاری شده است.
آرتیمانی با بیان اینکه یکی از جمله دلایل این امر این است که نقاط خاکی که برخی از مناطق دارند نفوذپذیری بیشتری دارد و آب زودتر روی سطح خاک جاری و وارد آبراهها میشود، تصریح کرد: شهرستان نهاوند هم میزان بارش خوبی داشته و روان آب خوبی در پشت سازهای آبخیزداری آن وارد و از سازها سرریز کرده است.
وی با بیان اینکه تاکنون موردی از خسارت به سازههای آبخیزداری در بارشهای اخیر در سطح استان نداشتهایم، خاطرنشان کرد: علت این که مواردی از سازههای آبخیزداری در سطح استان آبگیری نشده این بوده که حجم سیلاب ناشی از بارش چندان نبوده و به تبع آن سازههای بالادست پر و آبگیری شدهاند و آب به سازههای آبخیزداری پایین دست هنوز نرسیده است.
معاون آبخیزداری منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با اشاره به اینکه از سال ۷۱ تاکنون ۲۴ هزار سازه آبخیزداری با ارتفاع یک تا ۱۵ متر در سطح استان همدان شامل سازههای خشکهچین، گابیونی، ملاتی و بند خاکی اجرایی شده است، تصریح کرد: در استان همدان یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی قابلیت اجرای عملیات آبخیزداری را دارد که در ۸۵۰ هزار هکتار از اراضی مطالعات تفصیلی انجام شده که در ۳۵۸ هزار هکتار آن عملیات آبخیزداری اجرا شده و به اتمام رسیده است.
انتهای پیام
نظرات