• سه‌شنبه / ۶ آبان ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404080603490
  • خبرنگار : 50980

متخصص بهداشت مواد غذایی:

نوزادان زیر یک سال به هیچ وجه نباید عسل بخورند

نوزادان زیر یک سال به هیچ وجه نباید عسل بخورند

ایسنا/همدان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان و متخصص بهداشت مواد غذایی با تأکید بر اهمیت پیشگیری از مسمومیت‌های غذایی در کودکان، گفت: نوزادان زیر ۱۲ ماه به هیچ عنوان نباید عسل مصرف کنند. دلیل اصلی این ممنوعیت خطر بوتولیسم است.

دکتر مهدی طاهری  در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه سیستم گوارش نوزادان هنوز تکامل نیافته و فلور میکروبی (مجموعه‌ای از میکروارگانیسم‌ها مفید برای بدن) کافی برای مقابله با باکتری‌های خطرناک وجود ندارد، اظهار کرد: بنابراین باکتری موجود در عسل می‌تواند در روده رشد کند و سم تولید کند.

وی در ادامه درباره مصرف کنسروها، افزود: بسیاری از والدین برای تغذیه فرزندان خود از کنسرو استفاده می‌کنند، اما مصرف کنسرو بدون حرارت مناسب بسیار خطرناک است. 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان و متخصص تغذیه کنسرو سبزیجات و کنسروهای گوشتی باید حداقل ۲۰ دقیقه پس از جوش آمدن حرارت داده شوند تا میکروب‌ها از بین بروند، اذعان کرد: متأسفانه بسیاری از افراد نسبت به این موضوع بی‌تفاوت هستند و در نتیجه ممکن است دچار مسمومیت شدید شوند.

طاهری درباره شایع‌ترین مسمومیت‌های غذایی، یادآورشد: بیشتر مسمومیت‌ها ناشی از باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها یا سموم طبیعی در غذا و آب آلوده است. 

 وی با بیان اینکه یکی از شایع‌ترین موارد، مسمومیت با استافیلوکوکوس اورئوس است که معمولاً روی پوست و بینی انسان و حیوانات زندگی می‌کند، خاطرنشان کرد: غذاهایی مثل گوشت پخته، مرغ، تخم‌مرغ، شیر، پنیر، شیرینی‌های خامه‌ای و غذاهای ترکیبی مانند سالاد الویه بیشتر در معرض آلودگی هستند.

این متخصص بهداشت مواد غذایی ادامه داد: سم تولید شده توسط این باکتری نسبت به حرارت مقاوم است و بنابراین غذا باید زیر ۵ درجه یا بالای ۶۵ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود. از مصرف غذاهای نیم‌پخته یا نگهداری طولانی در دمای محیط حتماً خودداری شود.

طاهری به والدین توصیه کرد: برای کودکان موادغذایی ساده و کم‌خطر انتخاب کنید،  غذاها را در یخچال نگهداری کرده و قبل از مصرف گرم کنید، خورشت‌ها و ساندویچ‌ها را شب قبل تهیه کرده و در یخچال نگهداری کنید و هنگام تحویل مدرسه مجدداً گرم کنید، نوشیدنی‌ها را با نی مصرف کنند تا تماس مستقیم با لب کاهش یابد، سابقه غذایی کودک در مدرسه یا بیرون از خانه را پیگیری شود.

وی با بیان اینکه علائم اولیه مسمومیت غذایی شامل اسهال، استفراغ، تهوع، درد شکم و تب خفیف است، تاکید کرد: والدین در صورت مشاهده هر گونه علامت باید سریعاً اقدام کرده و در صورت نیاز به پزشک مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha