سیدمحمد مکینیا با اشاره به اینکه حدود هزار مزرعه تکثیر و پرورش ماهیان پرورشی گرمآبی فعال در خوزستان وجود دارد، اظهار کرد: در این طرح، همه مراکز تکثیر ماهیان گرمآبی مورد پایش و مراقبت فعال و مزارع پرورشی نیز زیر پوشش مراقبت غیرفعال قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه عملیات میدانی بازدید از مزارع و مجتمعهای پرورش به طور مستمر انجام میشود، افزود: این طرح با هدف نظارت و ردیابی بیماریهای اخطارکردنی ماهیان گرمآبی مانند بیماری KHV (کویی هرپس ویروس) و SVC (ویرومی بهاره کپور ماهیان) و تشدید کنترل بهداشتی مراکز تکثیر و پرورش آبزیان گرمآبی خوزستان مانند سالهای قبل انجام خواهد شد.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان ادارهکل دامپزشکی خوزستان ادامه داد: ماهیان آلوده به ویروس KHV، کاهش اشتها، شنای غیرعادی، فرورفتگی چشمها و افزایش تولید موکوس روی پوست و بالهها، تیرگی رنگ و «نکروز آبششها» را نشان میدهند.
وی اظهار کرد: رعایت اصول بهداشتی و قرنطینهای دامپزشکی، تامین بچه ماهی مورد نیاز از مراکز تکثیر مجاز و دریافت مجوزهای بهداشتی از سوی دامپزشکی، از مهمترین راههای کنترل و پیشگیری از بیماریهای آبزیان به ویژه بیماریهای ویروسی در صنعت پرورش آبزیان محسوب میشود.
به گزارش ایسنا و بنا بر اعلام دامپزشکی خوزستان، مکینیا با تأکید بر اینکه پرورشدهندگان و مسئولان فنی بهداشتی، در صورت بروز هرگونه تلفات غیر عادی در ماهیان پرورشی باید هرچه زودتر مراتب را به ادارات دامپزشکی اطلاع دهند، گفت: KHV یک بیماری ویروسی مختص ماهیان گرمآبی است و به طور طبیعی تنها از کپور معمولی و واریتههای آن مانند ماهی کویی گزارش شده است. عوامل مهمی مانند درجه حرارت آب، حدت ویروس، سن ماهی و شرایط آن، میزان تراکم ماهی در استخر و عوامل استرسزا مانند حملونقل، تکثیر و کیفیت پایین آب میتواند در بروز بیماری نقش داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات