• سه‌شنبه / ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۸:۳۱
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1404011908897
  • خبرنگار : 51000

گام طلایی برای پیشگیری از مسمومیت غذایی در فصل گرما

گام طلایی برای پیشگیری از مسمومیت غذایی در فصل گرما

ایسنا/سیستان و بلوچستان رئیس مرکز بهداشت میرجاوه گفت: بیماری‌های منتقله از آب و غذا به‌ویژه در فصول گرم سال(بهار و تابستان) به دلیل شرایط مساعد اقلیمی از جمله افزایش دما و رطوبت محیطی که منجر به تسریع تکثیر و بقای عوامل بیماری زا می‌شود، با شیوع بالاتری همراه هستند.

حامد کیخائی در گفت وگو با ایسنا، افزود: از جمله شایع‌ترین نمونه‌های این بیماری‌ها می‌توان به وبا، تب تیفوئید (حصبه)، شیگلوز (اسهال خونی)، هپاتیت A و انواع مسمومیت‌های غذایی اشاره کرد که تظاهرات بالینی آنها عمدتاً شامل علائم گوارشی نظیر اسهال، استفراغ، تب، دردهای شکمی و در موارد شدید، کم‌آبی بدن است.

وی با هشدار درباره خطر شیوع بیماری های منتقله از آب و غذا در فصل بهار و تابستان، از تشدید اقدامات نظارتی و پیشگیرانه در این حوزه خبر داد و افزود: با توجه به افزایش دمای هوا، احتمال آلودگی منابع آبی و غذایی به ویژه در مناطق مرزی و روستایی همکاری جدی مردم برای پیشگیری از این بیماری ها ضروری است.

کیخائی با اشاره به بیماری هایی مانند وبا، حصبه (تیفوئید)، هپاتیت A و مسمومیتهای غذایی اظهارکرد: رشد سریع میکروارگانیسم ها در مواد خوراکی و آب های سطحی، سلامت عمومی را تهدید می کند به همین منظور نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، آب های آشامیدنی در اولویت برنامه های مرکز بهداشت قرار دارد.

وی توصیه کرد: رعایت بهداشت فردی و غذایی، از جمله مصرف آب سالم، شست‌وشوی صحیح میوه‌ها و سبزیجات، پخت کامل مواد غذایی و پرهیز از محصولات فاقد تاریخ مصرف، از راهکارهای اصلی پیشگیری از بیماری‌های منتقله از آب و غذاست. در صورت بروز علائم شدید مانند اسهال مداوم، استفراغ مکرر یا تب بالا، مراجعه فوری به مراکز بهداشتی و درمانی ضروری است.

وی در پایان تصریح کرد، پایگاه مراقبت‌ مرزی میل ۷۲ میرجاوه با استقرار ایستگاه‌های آموزشی در زمینه بهداشت فردی و غذایی، اقدام به ارتقای سطح آگاهی رانندگان و مسافران کرده است.

وی گفت: بیماری‌های منتقله از آب و غذا به مجموعه‌ای از عفونت‌ها و مسمومیت‌های ناشی از عوامل بیماری زا اشاره دارد که عمدتاً از طریق مصرف آب یا مواد غذایی آلوده به عوامل میکروبی(شامل باکتری‌ها، ویروس‌ها و انگل‌ها) یا سموم شیمیایی به انسان منتقل می‌گردند، این دسته از بیماری‌ها به‌عنوان یک چالش عمده در حوزه سلامت عمومی مطرح بوده و نقش تعیین‌کننده‌ای در اپیدمیولوژی بیماری‌های عفونی دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha