• سه‌شنبه / ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404011909169
  • خبرنگار : 71592

حقیقت‌کشی با گلوله؛ حمله مستقیم اشغالگران به صدای مردم غزه

حقیقت‌کشی با گلوله؛ حمله مستقیم اشغالگران به صدای مردم غزه

کمتر روزی در نوار غزه هست که خبرنگارها خود یا خانواده‌شان یا حتی منازلشان در معرض حملات مستقیم ارتش اشغالگر صهیونیستی قرار نگیرند. رژیم اشغالگر صهیونیستی گمان می‌کند با این کار می‌تواند صدای آنها و دوربین‌های آنها را که حقیقت را بازتاب می‌دهند، خاموش کند و جنایات هولناک خود را پنهان کرده و از مستندسازی آنها جلوگیری کند.

به گزارش ایسنا، روش‌های رژیم صهیونیستی برای ساکت کردن خبرنگاران در غزه، از حمله با جنگنده و تانک‌ها گرفته تا بازداشت و آتش زدن محل اسکان آنها متنوع است، اما هدف یکی است و آن متوقف کردن نقش حیاتی خبرنگاران در انتقال حقیقت در مورد جنایات مرتکب شده توسط اشغالگران علیه کودکان، زنان و سالمندان فلسطینی است.

از ابتدای جنگ متجاوزانه رژیم صهیونیستی در نوار غزه تاکنون، ۲۱۱ خبرنگار در این منطقه توسط ارتش صهیونیستی به شهادت رسیده‌اند اما خبرنگاران فلسطینی از حق خود در انتقال این جنایات به جهان کوتاه نیامده‌اند.

رژیم صهیونیستی روز دوشنبه، چادر خبرنگاران را در نزدیکی مجتمع پزشکی «ناصر» در شهر خان‌یونس در جنوب غزه بمباران کرد که بر اثر آن «حلمی الفقعاوی» خبرنگار خبرگزاری «فلسطین الیوم» شهید و چند تن دیگر به شدت زخمی شدند.

فیلم‌های ویدئویی سوختگی و جراحات شدید دیگر خبرنگار فلسطین «احمد منصور» را پس از هدف قرار گرفتن چادر با موشک‌ها که باعث آتش گرفتن آن شد، مستند کرده‌اند. تعدادی از خبرنگاران هم زخمی شدند.
 

صحنه‌های دلخراش

خبرنگاران و فعالان فلسطینی و عرب کمپین آنلاین گسترده‌ای را در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی برای محکوم کردن حملات مداوم رژیم صهیونیستی علیه خبرنگاران در نوار غزه راه‌اندازی کرده‌ند که آخرین آن هدف قرار دادن چادر روزنامه‌نگاران در نزدیکی بیمارستان ناصر در خان‌یونس با هشتگ‌هایی از جمله #مطبوعات دارد می‌سوزد (#ThePressisIsBurning) بود.

یک ویدئو در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که لحظه آتش گرفتن جسد احمد منصور پس از هدف قرار دادن چادر خبرنگاران توسط اشغالگران اسرائیلی را مستند می‌کند.

در روایتی تلخ، «انس الشریف» خبرنگار با اشاره به همکارش منصور، نوشت: «اسرائیل او را سوزاند.»

حقیقت‌کشی با گلوله؛ حمله مستقیم اشغالگران به صدای مردم غزه
آتش گرفتن خبرنگار فلسطینی

او درباره سوختن خبرنگار دیگر الفقعاوی، نوشت: «صحنه سوختن همکارمان الفقعاوی قابل وصف نیست. واژه‌ها در برابر این فاجعه کم می‌آورند.»

حقیقت‌کشی با گلوله؛ حمله مستقیم اشغالگران به صدای مردم غزه
آتش گرفتن خبرنگار فلسطینی



فعالان فلسطینی در عرصه وبلاگ‌نویسی و ساکنان غزه هم در مورد این صحنه هولناک اظهار نظر کردند و با هشتگ پوشش ادامه دارد و متوقف نخواهد شد، نوشتند: چون اشغالگران نمی‌خواهند مطبوعات جنایات بی‌امان آنها را مستند کنند، خبرنگاران را در مقابل دیدگان جهان بمباران کردند و سوزاندند و جهان تکان نخورد.

برخی دیگر این صحنه را با درد بیشتری توصیف کردند: خبرنگار حلمی الفقعاوی در پخش تلویزیونی مستقیم، زنده زنده آتش گرفت! او اسلحه به دست نداشت، فقط یک دوربین داشت. او یک گلوله شلیک نکرد، فقط حقیقت را گزارش کرد. گویی می‌خواهند حقیقت را بُکشند و شاهدان قتل‌عام را ساکت کنند. کدامین زبانی می‌تواند این صحنه را توصیف کند، کدامین وجدان می‌تواند در برابر این صحنه بی‌تفاوت باشد.

خبرنگاران غزه عکسی از احمد منصور را منتشر کردند که در بیمارستان دراز کشیده بود، صورت و بدن سوخته‌اش با گاز سفید پوشانده شده بود، گویی شعله‌های آتش خواستند به عنوان شاهدی بر ظلم اشغالگران و ناتوانی جهان، اثر خود را بر بدنش هک کنند.

حقیقت‌کشی با گلوله؛ حمله مستقیم اشغالگران به صدای مردم غزه
سوختگی خبرنگار فلسطینی

سیاست سیستماتیک برای کشتن حقیقت

«تحسین الاسطل» معاون سندیکای خبرنگاران فلسطینی، تاکید کرد به آتش کشیدن خبرنگاران در نزدیکی مجتمع پزشکی ناصر جنایت علیه خبرنگاران فلسطینی، به مجموعه جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه خبرنگاران در سرزمین‌های فلسطینی افزوده می‌شود.

 الاسطل در مصاحبه با خبرگزاری شهاب گفت: رژیم اشغالگر اسرائیل به ارتکاب این جنایات، هولوکاست‌ها و قتل‌عام علیه خبرنگاران ادامه می‌دهد، زیرا با حمایت دولت آمریکا که تروریسم واقعی را علیه سازمان ملل و دیوان کیفری بین‌المللی اعمال می‌کند، احساس مصونیت می‌کند. آمریکا، کشورهای عضو دیوان کیفری بین‌المللی را برای منع پیگیرد رهبران صهیونیستی و در رأس‌ آنها «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در غزه، تحت فشار قرار می‌دهد.

وی افزود، از ۷ اکتبر تاکنون ۲۱۱ خبرنگار فلسطینی به شهادت رسیده‌اند و سلسله جنایات علیه خبرنگاران همچنان ادامه دارد. این جنایات به یک سیاست سیستماتیک توسط رژیم اشغالگر تبدیل شده است. سیاستی که شامل هدف قرار دادن پرسنل پزشکی، بشردوستانه و امدادی نیز می شود. این اقدامات نشان‌دهنده هدف قرار گرفتن سراسر جامعه مدنی فلسطین از سوی اشغالگران است.

تحسین الاسطل از جامعه جهانی خواست، مسئولیت‌های خود را در زمینه حفاظت از حقوق بشر و آزادی مطبوعات بر عهده گرفته و بر رژیم اشغالگر و دولت آمریکا فشار بیاورد تا این جنایات را که شرافت و آزادی مطبوعات را تضعیف می‌کند، متوقف کند.

وی همچنین بر لزوم اقدام جدی برای محاکمه رهبران رژیم صهیونیستی در دیوان کیفری بین‌المللی تاکید کرد و گفت: این جنایات متوقف نخواهد شد مگر اینکه فشار واقعی بر دولت آمریکا و رژیم اشغالگر اسرائیل برای توقف تجاوزات مداوم علیه خبرنگاران و مردم فلسطین اعمال شود.

جنایت در جنگ نابودی

«عمار دویک» مدیرکل کمیسیون مستقل حقوق بشر نیز به نوبه خود تاکید کرد که هدف قرار دادن خبرنگاران توسط رژیم صهیونیستی در نوار غزه، جنایتی است که در چارچوب جنگ نسل کشی قرار دارد، که مشخصه آن هدف قرار دادن سیستماتیک رسانه‌ها و بخش خبرنگاری است. این جنایات شامل کشتن خبرنگاران، جلوگیری از ورود خبرنگاران خارجی به غزه و تخریب مقر رسانه‌ها می‌شود که همگی نقض آشکار قوانین بشردوستانه بین‌المللی است که خبرنگاران را غیرنظامیانی می‌داند که باید محافظت شوند و هدف قرار نگیرند.

وی افزود رژیم صهیونیستی به طور عامدانه و با آگاهی از هویت آنها و گاهی اوقات آنها را حین انجام وظیفه و با پوشش رسانه‌ای می‌کشد. این رفتار نشان‌دهنده عدم پاسخگویی است که اشغالگر را تشویق می‌کند تا به جنایات خود بدون بازدارندگی اخلاقی یا قانونی ادامه دهد.

دویک تأکید کرد جامعه بین‌المللی مسئولیت این جنایات بی‌سابقه را بر عهده دارد، زیرا هیچ «درگیری مسلحانه بین‌المللی» از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون شاهد نبوده است که خبرنگاران یا کارکنان امدادی و پزشکی به این شکل هدف قرار گیرند.

وی ادامه داد: رژیم اشغالگر این رویکرد جنایتکارانه را ادامه خواهد داد و ممکن است به سطوح خطرناک‌تری برسد، مگر اینکه با مجازات جنایتکاران جنگی اسرائیل، مجازات رژیم اشغالگر بابت جنایت‌هایی که مرتکب شده و محاصره آن به جای محاصره مردم فلسطین، جلوی آن گرفته شود.

از سوی دیگر، دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه ضمن محکومیت حمله، کشتار و ترور خبرنگاران فلسطینی توسط اشغالگران، از فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، فدراسیون روزنامه‌نگاران عرب و همه نهادهای روزنامه‌نگاری در جهان خواست که جنایات سیستماتیک علیه روزنامه‌نگاران را محکوم کنند.

این نهاد، رژیم صهیونیستی، آمریکا و کشورهای شرکت‌کننده در جنایت نسل‌کشی را مسؤول کامل ارتکاب این جنایت وحشتناک علیه خبرنگاران دانست و از جامعه جهانی، سازمان‌های بین‌المللی و سازمان‌های مربوطه خواست جنایات اسرائیل را محکوم، آن را متوقف و در دادگاه‌های بین‌المللی محاکمه کنند.

انجمن رسانه‌ای فلسطین هم، بمباران چادر خبرنگاران در کنار مجتمع پزشکی ناصر در سحرگاه روز دوشنبه توسط اشغالگران را به شدت محکوم کرد و گلوله‌باران مستقیم خیمه خبرنگاران توسط اشغالگران و هدف قرار دادن عمدی آنها را جنایت جنگی جدیدی توصیف کرد که بر جنایات هولناک و قتل‌عام خونینی که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ علیه خبرنگاران و اصحاب رسانه فلسطینی در نوار غزه انجام داده است، افزوده می‌شود.

این نهاد فلسطینی از نهادهای بین‌المللی مرتبط با حرفه خبرنگاری خواست فوراً برای توقف جنایات جنگی علیه خبرنگاران و اصحاب رسانه‌ای فلسطینی مداخله کنند؛ به گونه‌ای که آنها را قادر سازند تا طبق قوانین بین‌المللی و کنوانسیون‌های حقوق بشر به شکل کاملا حرفه‌ای به کار خود ادامه دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha