دکتر رضا فریدزاده در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب به تشریح جزئیات برگزاری مناظرات دانشجویی از سوی جهاد دانشگاهی پرداخت و اظهار کرد: مسابقات ملی مناظرات دانشجویان در پاسخ به مطالبه رهبر انقلاب مبنی بر توسعه فرهنگ آزاداندیشی در سطح جامعه و دانشگاهها از سال ۱۳۹۱ توسط جهاد دانشگاهی طراحی شد و امسال نیز سیزدهمین دوره این مسابقات را در سطح کشوری برگزار میکنیم.
وی در ادامه تصریح کرد: ۴۰ واحد جهاد دانشگاهی در تمامی استانها و دانشگاههای تهران به شکل مرحله استانی و دانشگاهی مناظرات دانشجویی را برگزار میکنند. تا کنون بیش از ۱۰۰۰ گروه دانشجویی در سطح کشور در این مسابقات شرکت کردند که این تعداد از شرکت کنندگان در مقایسه با دورههای قبلی مناظرات میثاق جدیدی به شمار می رود.
رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی افزود: پس از برگزاری مرحله استانی و دانشگاهی، مسابقات مناظره دانشجویی در سطح منطقهای و کشوری برگزار میشود؛ به طوریکه چهار منطقه کشوری برای این مسابقات طراحی شده است و استانهای خراسان رضوی، ایلام، اصفهان و دانشگاه صنعتی شریف میزبانی برگزاری این مسابقات را به عهده دارند.
فریدزاده همچنین یادآور شد: برگزیدگان حدود ۱۰۰ گروه دانشجویی استانی به مرحله منطقهای راه پیدا کردند. ما اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت ماه جاری مرحله منطقهای مسابقات را برگزار خواهیم کرد. همچنین ۵ تا ۷ خردادماه در تهران مرحله کشوری این مناظرات با حضور برگزیدگان مرحله منطقهای برگزار خواهد شد.
وی افزود: مدلی که برای برگزاری مناظرات دانشجویی طراحی شده این است که از ابتدا تا پایان سال تحصیلی این مسابقات در دانشگاههای کشور در حال برگزاری است و دانشجویان در طول سال درگیر این مسابقات هستند.
رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی از طراحی اولین دوره مسابقات بینالمللی مناظرات دانشجویی خبر داد و گفت: ۲۵ تا ۲۷ فروردین این مسابقات با حضور ۱۶ تیم از دانشجویان ایرانی و خارجی مشغول به تحصیل در داخل برای اولین بار در کشور و به زبان انگلیسی برگزار خواهد شد. در واقع ۲۹ تیم برای این بخش مناظرات شرکت کرده بودند که ۱۶ تیم در آزمون زبان موفق شدند.
فریدزاده خاطرنشان کرد: اگر در برگزاری بخش بینالملل مناظرات دانشجویی موفق شویم، بخش عربی این مسابقات را نیز در سال آینده برگزار خواهیم کرد.
فریدزاده تاکید کرد: مسابقه مناظرات دانشجویی بسته به زیست بوم کشور طراحی شده است و هر سال نیز بسته به شرایط نوآوریهای جدیدی برای برگزاری این مسابقات صورت می گیرد. در سیزدهمین دوره مناظرات دانشجویی نیز شوراهای علمی مسابقات در استانهای مختلف را تشکیل دادیم. در واقع ما سال گذشته این شوراها را در سطح مرکزی و تهران داشتیم؛ اما در این دوره از مسابقات این شوراها در تمامی استانها راهاندازی شده است.
وی اظهار کرد: آییننامه داوری مسابقات مناظره دانشجویی بازنگریی شده است؛ به طوریکه در مرحله کشوری و منطقه این این آییننامه مورد توجه قرار خواهد گرفت.
رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی با بیان اینکه در فضای آزاداندیشی مناظرات دانشجویی هیچ خط قرمزی برای دانشجویان وجود ندارد، گفت: در برگزاری این مسابقات آزادی کامل در خصوص مسائل مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی روز وجود دارد؛ ضمن اینکه در طول برگزاری این سیزده دوره مسابقات که گزارههای مختلفی مورد بررسی قرار گرفته است، خوشبختانه هیچ مشکلی برای شرکت کنندگان به دلیل بیان نظر اتفاق نیفتاده است.
انتهای پیام
نظرات