• چهارشنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404012009747
  • خبرنگار : 71129

آمریکا نیروهایش را از جنوب شرق لهستان خارج می‌کند

آمریکا نیروهایش را از جنوب شرق لهستان خارج می‌کند

ارتش آمریکا قرار است نیروها و تجهیزاتش را از یک مرکز لجستیکی در جنوب شرق لهستان خارج کند.

به گزارش ایسنا، این اقدام در حالی انجام می‌شود که آمریکا به دنبال ارسال این تسلیحات به اوکراین است و به گفته یکی از مقام‌های ارشد دفاعی، این رویه می‌تواند به صرفه جویی ده‌ها میلیون دلار کمک کند.

به نقل از پایگاه خبری هیل، «کریستوفر دوناهو» فرماندهی بخش آفریقایی-اروپایی ارتش آمریکا اعلام کرد که این اقدام در جابه‌جایی نیروها از جنوب شرق لهستان به مکان‌های دیگری در این کشور است. لهستان در حال حاضر میزبان دائمی ۱۰ هزار نیروی آمریکایی است.

فرماندهی آفریقایی-اروپایی ارتش آمریکا همچنین اعلام کرد این انتقال بخشی از استراتژی بزرگتر و گسترده‌تر برای بهبود عملیات نظامی آمریکاست و پس از چند ماه ارزیابی و برنامه‌ریزی هماهنگ با لهستان و سایر متحدان ناتو انجام می‌شود.

نیروهای آمریکایی به صورت دائمی در سال ۲۰۲۲ و پس از حمله روسیه به اوکراین در «یاسوینکا» واقع در جنوب شرق لهستان مستقر شده‌اند. این منطقه اگرچه یک پایگاه دائمی نظامی لهستانی نیست اما یک مرکز کلیدی برای ارسال تسلیحات به اوکراین محسوب می‌شود چون نزدیک مرز است.

وزیر دفاع لهستان ژانویه اعلام کرد که ۹۵ درصد از کمک نظامی به اوکراین از طریق همین منطقه انجام می‌شود.

با اینکه ارتش آمریکا هیچ نقش کلیدی در این پایگاه نخواهد داشت اما فرماندهی آفریقایی-اروپایی ارتش آمریکا تاکید دارد که فعالیت مهم تسهیل در فرایند کمک نظامی به اوکراین از طریق یاسوینکا تحت رهبری لهستان و ناتو ادامه می‌یابد.

در این میان، وزیر دفاع لهستان روز سه شنبه تایید کرد که وظایف پیشین که توسط نیروهای آمریکایی در یاسوینکا انجام می‌شد اکنون به دست دیگر متحدان افتاده و در پیامی در ایکس (توئیتر) نوشت: «نیروهای آمریکایی همچنان در لهستان می‌مانند اما در مکان‌های دیگری مستقر می‌شوند. فعالیت در یاسوینکا اکنون توسط نروژ، آلمان، انگلیس و نیروهای لهستانی انجام می‌شود.»

این اقدام در پی افزایش نگرانی از این مساله است که آمریکا شاید از تعهداتش در قبال دفاع ناتو و اروپا سر باز بزند.

«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا اغلب تهدید کرده که از کشورهای عضو ناتو که در امور دفاعی سهم قابل توجهی نداشته باشند، دفاع نمی‌کند.

همچنین نگرانی‌های دیگری هم در این باره وجود دارد که آیا ترامپ از نقش رهبری واشنگتن در داخل ناتو دست می‌کشد و نیروهایش را از اروپا خارج می‌کند یا نه؛ اقدامی که چند قانونگذار جمهوری‌خواه و فرماندهی نیروهای آمریکایی در اروپا علیه آن صحبت کرده‌اند.

یکی از این قانونگذاران در جریان جلسه کمیته سرویس‌های مسلح مجلس نمایندگان که روز سه شنبه برگزار شد، گفت: «این یک اشتباه بزرگ است که نیروهای آمریکایی را الان از اروپا خارج کنیم. الان زمان بازداشتن روسیه است و فکر می‌کنم که خروج نیروها، نشانه‌ای ضعف محسوب می‌شود.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha