به گزارش ایسنا، کلودیا شینبائوم، رئیس جمهور مکزیک در یک نشست خبری گفت: «ما با هیچ نوعی از مداخله یا رویارویی با این گروههای قاچاق مواد مخدر موافق نیستیم. حرف ما مشخص است؛ ما با همکاری و هماهنگی موافقیم اما مداخله و رویارویی نه.»
به نوشته روزنامه لس آنجلس تایمز، اظهارات رئیس جمهور مکزیک و دیدگاههای او درباره این مساله حساس در حالی مطرح شده که گزارشهای متعددی درباره احتمال استفاده دولت ترامپ از حملات پهپادی علیه کارتلهای مواد مخدر در مکزیک منتشر شده است. همچنین در این گزارشها آمده که اگر واشنگتن نتواند نظر مساعد و کمک مکزیک را به دست بیاورد، خودش یکجانبه وارد عمل میشود.
همچنین شبکه خبری ان.بی.سی گزارش کرد که ۶ مقام سابق و کنونی آمریکایی میگویند واشنگتن به دنبال استفاده از حملات پهپادی در مکزیک به منظور مقابله با گروههای تبهکار مواد مخدر است که مواد مخدر را در این منطقه مرزی جنوبی قاچاق میکنند.
کاخ سفید ۶ کارتل مواد مخدر مکزیک را به عنوان سازمانهای تروریستی اعلام کرده؛ اقدامی که مکزیک به شدت مخالف آن است. بسیاری در مکزیک این اقدام ترامپ را حرکت ایالات متحده به سمت اولین حمله نظامی به مکزیک در بیش از یک قرن گذشته میدانند.
شینبائوم با افزایش پروازهای شناسایی آژانس سیا و ارتش آمریکا بر فراز مکزیک با هدف جمع آوری اطلاعات درباره عملیات و فعالیتهای کارتلهای مواد مخدر موافقت کرده است.
اما به گفته کارشناسان، حملات نظامی احتمالا عبور از خط قرمز است و میتواند به وخامت جدی روابط بین دو کشور منجر شود و حتی میتواند به توقف همکاری دو طرف برای مقابله با مهاجرتهای غیرقانونی، مواد مخدر و سایر مسائل مرزی بینجامد.
یکی از کارشناسان در این باره نوشت: «حملات یکجانبه آمریکا به خاک مکزیک باعث وخامت روابط بین دو کشور و توقف همکاری دو طرف در مقابله با کارتلهای مواد مخدر میشود. مکزیک با فشار داخلی شدیدی مواجه خواهد شد تا به شدیدترین شرایط ممکن پاسخ دهد از جمله قطع روابط دیپلماتیک با ایالات متحده و توقف همکاری دو طرف در زمینه مهاجرت و امنیت.»
مساله مداخله آمریکا یکی از مسائل بسیار حساس در کشوری است که تقریبا بیش از نیمی از قلمروی ملی خود (از جمله کالیفرنیای کنونی) را در جنگ آمریکا-مکزیک در سالهای ۱۸۴۶ تا ۱۸۴۸ از دست داده است؛ جنگی که به باور خیلی، تهاجم امپریالیستی آمریکاست.
مکزیک همچنین تهاجمات قرن بیستم را متحمل شده است از جمله اشغال بندر «وراکروز» توسط ارتش ایالات متحده در سال ۱۹۱۴ و اردوکشی ناموفق ۱۹۱۶-۱۹۱۷ برای دستگیری ژنرال فرانسیسکو پانچو ویلا، رهبر انقلابی مکزیک.
اگرچه حملات پهپادی بیشک به دلیل جذابیتهایی که دارند، مورد پسند ترامپ هستند اما به گفته کارشناسان، استفاده آنها علیه کارتلهای مکزیک سوال برانگیز است.
انتهای پیام
نظرات