به گزارش ایسنا، روزنامه «یسرائیل هیوم» به نقل از هماهنگ کننده امور زندانیان صهیونیستی مدعی شد «فشار نظامی، سیاسی و لجستیکی رژیم صهیونیستی بر حماس تأثیرگذار است».
وی افزود در حال حاضر مذاکرات فشردهای همراه با سانسور شدید برای دستیابی به توافق تبادل اسرا جریان دارد و اتفاقاتی در این زمینه در حال رخ دادن است. رژیم صهیونیستی با آمریکا و میانجیگران (مصر و قطر) ارتباط مداومی و در خفا و سکوت دارد.
هماهنگ کننده امور زندانیان صهیونیستی گفت واشنگتن به تلآویو گوش میدهد و موضوع زندانیان صهیونیست حاضر در نوار غزه برای ۲ طرف مهم است.
در همین زمینه، سایت خبری العربی الجدید به نقل از منابع آگاه گزارش کرد مصر در چند ساعت گذشته، تلاشهای سطح بالایی برای مقابله با تجاوزات جاری اسرائیل به نوار غزه انجام داده است.
این منابع گفتند مصر طرح جدیدی به طرفهای ذیربط از جمله آمریکا، رژیم صهیونیستی و حماس ارائه کرده است که شامل پیشنهادات عملی برای آتشبس در نوار غزه است. این پیشنهادها شامل برقراری یک آتشبس طولانی مدت بشردوستانه است که راه را برای یک راه حل سیاسی جامعتر هموار میکند و در عین حال بر رد هرگونه راه حل مبتنی بر «پاکسازی قومی یا آوارگی جمعی» تأکید دارد.
رژیم صهیونیستی تخمین میزند که ۵۹ اسیر اسرائیلی در نوار غزه وجود دارند که ۲۴ نفر از آنها زندهاند. در عین حال، بیش از ۹۵۰۰ فلسطینی در زندانهای این رژیم به سر میبرند که از شکنجه، گرسنگی و بیتوجهی پزشکی رنج میبرند که منجر به مرگ بسیاری از آنها شده است.
مرحله اول توافق آتشبس و تبادل اسرا بین حماس و رژیم صهیونیستی که با میانجیگری مصر و قطر و حمایت آمریکا در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ آغاز شد، در اوایل مارس ۲۰۲۵ به پایان رسید. در حالی که حماس به مفاد مرحله اول پایبند بود، نتانیاهو که تحت تعقیب دادگاه بینالمللی است، به دلیل فشار تندروها در ائتلاف حاکم خود، از آغاز مرحله دوم خودداری کرد.
۱۸ مارس جاری، رژیم صهیونیستی از توافق آتشبس که ۵۸ روز به طول انجامید، خارج شد و جنگ نسلکشی علیه نوار غزه را که در هفت اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، از سر گرفت که منجر به شهادت و زخمی شدن بیش از ۱۶۴ هزار فلسطینی شد که بیشتر آنها کودک و زن هستند و بیش از ۱۴ هزار نفر همچنان مفقود هستند.
انتهای پیام
نظرات