• چهارشنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۴:۴۱
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404012010201
  • خبرنگار : 50989

ایسنا گزارش می‌دهد؛

اولین نشست ستاد ملی دهه کرامت امسال در حرم بانوی کرامت برگزار شد

اولین نشست ستاد ملی دهه کرامت امسال در حرم بانوی کرامت برگزار شد

ایسنا/قم اولین نشست هم اندیشی ستاد ملی دهه کرامت با حضور نمایندگان اعتاب مقدسه ایران اسلامی، استاندار قم، و مدیران برخی سازمان‌ها و ارگان‌های استانی امروز ۲۰ فروردین در سالن محراب حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد.

در ابتدای این نشست، حجت الاسلام و المسلمین علی ملانوری رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت کشور گفت: ما هم در ستاد ملی و هم در ستادهای استانی تأکید کرده‌ایم که برگزاری این جشن‌ها باید به دست مردم باشد. سازمان‌دهی، نظارت بخشی، اطلاع‌رسانی و توسعه فضای حقیقی و مجازی نباید مانع این شود که صاحبان اصلی برگزاری جشن‌ها، از دورافتاده‌ترین روستاها تا مرکز کشور، احساس کنند که این برنامه‌ها برگزارکنندگانی دارند و انگیزه‌ حضور مردم را کاهش دهند.

وی عنوان کرد: در برگزاری دهه‌ کرامت، اعتاب مقدس محور اصلی هستند؛ هم از نظر تجزیه محتوا و هم از نظر پیوند قلبی و عاطفی عامه مردم ایران، اعم از اهل شیعه و تسنن، باید این احساس وحدت و وفاق زیر این پرچم‌های مبارک را حس کنند.

مسئله دختران غزه رویکرد ویژه روز ملی دختران باشد

ملانوری بیان کرد: بخشی از ایجاد وحدت در خدمات اجتماعی است که از سوی آستان‌های مقدس انجام می‌شود تا شکوه کرامت را حس کنند؛ چه زیباست که دستگاه‌های دولتی نیز خدمات را در این آستان‌های مقدس و در این ایام متمرکز کنند.

وی اضافه کرد: اگر چه دهه‌ کرامت، با میلاد حضرت معصومه(س) آغاز و با میلاد امام رضا(ع) پایان می‌یابد، اما این دهه، ایام بزرگداشت مقام امامزادگان نیز به حساب می‌آید. از امسال بنا داریم بقاع متصل به امام موسی ابن جعفر(ع) به دهه‌ کرامت بپیوندند و امیدواریم توفیق تکریم مقام امامزادگان در این دهه حاصل شود.

رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت کشور گفت: ما روزانه شاهد ظلم بی‌شمار صهیونیست‌ها علیه مظلومان به ویژه دختران هستیم و صحنه‌های بسیار غم انگیزی را از آن‌ها می‌بینیم، لذا امسال باید مسئله دختران غزه رویکرد ویژه روز ملی دختران باشد.

آشنایی بیشتر جوانان با سیره اهل بیت(ع) هدف کلیدی دهه کرامت

همچنین، اکبر بهنام جو استاندار قم در سخنانی گفت: بی شک در سایه همکاری و همدلی دستگاه‌ها و نهادها و تأکید بر اصل وفاق و همکاری و دلسوزی می‌توان در راستای تحقق اهداف برگزاری دهه کرامت گام برداشت. 

استاندار قم افزود: از جمله اهداف کلیدی در بزرگداشت دهه کرامت تلاش در راستای آشنایی بیشتر مردم و جوانان با سیره اهل بیت(ع) به خصوص در قم سیره و سبک زندگی کریمه اهل بیت(ع) است. 

وی ابراز امیدواری کرد: به طور خاص در شهر مقدس قم با همکاری و تشریک مساعی نهادها و ارگان ها و با محوریت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) بتوانیم ضمن برگزاری باشکوه برنامه های دهه کرامت، دختران جامعه را با الگوی بزرگی همچون حضرت معصومه(س) بهتر و بیشتر آشنا کنیم.

فعالیت کاروان‌های رضوی، فاطمی و احمدی در بیش از ۲۰۰۰ نقطه از ایران

در ادامه این نشست، محمدی، نماینده آستان قدس رضوی، دهه‌ کرامت را دهه‌ زیارت و خدمت کریمانه معرفی کرد و گفت: در آستان قدس رضوی در این دهه، دو ماموریت را باید پیگیری کنیم، نخست، شکرگزاری است؛ زیرا هر آنچه داریم، از امامان و معصومین به ما رسیده است.

وی ادامه داد: ماموریت دیگری که در دهه‌ کرامت داریم، گسترش حریم مهربانی امام رضا و ائمه معصومین(ع) است، و در همین راستا کاروان‌های رضوی، فاطمی و احمدی در بیش از ۲۰۰۰ نقطه از ایران فعال هستند.

نماینده آستان قدس رضوی بیان کرد: در حوزه‌ بین‌الملل پیگیری کردیم که جشن‌های ولادت امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س) و دهه‌ کرامت را در هر کشوری که امکان دارد، با نیت شکرگزاری برگزار کنیم.

دانشنامه حضرت احمد بن موسی(ع) در حال تدوین است

بهنام جعفری نماینده حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) نیز در این نشست بیان کرد: پس از سال ۱۳۸۷ و سفر مقام معظم رهبری به شهر شیراز، این شهر به عنوان سومین حرم اهل بیت شناخته شد؛ در سال‌های اخیر، شورای ملی دهه کرامت شکل گرفته و آستان مقدس در راستای تحقق حرم سوم اهل بیت(ع) فعالیت‌های خوبی انجام داده است.

وی سند راهبردی سومین حرم مقدس اهل بیت(ع) در این دهه رونمایی خواهد شد، یادآور شد:  دانشنامه حضرت احمد بن موسی(ع) در حال تدوین است که امیدواریم این دانش نامه مقدمه‌ای برای ساخت سریال شاهچراغ شود.

ستاد ملی تکریم روز دختر تشکیل شود

همچنین، حجت‌الاسلام محمد حسن ذاکری رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان قم گفت: ستاد بزرگداشت دهه‌ کرامت چند سالی است که شکل گرفته و در مجموعه شورای هماهنگی تبلیغات که عهده‌دار برگزاری بزرگداشت‌های مذهبی است، توجه به مناسبت‌های مذهبی به ویژه در دهه‌ کرامت و روز دختر رونق خوبی یافته است و شاهد رشد خوبی در برگزاری مراسم‌های ویژه این دهه هستیم.  

وی ادامه داد: در قم نیز با توجه به همدلی و مساعدت دستگاه‌های مختلف و با هدایت و حمایت ولی فقیه، اتفاقات خوبی رقم خورده است، که آخرین آن‌ها ایام میلاد با سعادت امام زمان و جشن‌های میلیونی نیمه شعبان بود که حاصل این همکاری‌هاست.

ذاکری یادآور شد: پیشنهاد ما این است که ستاد ملی تکریم روز دختر نیز شکل بگیرد؛ این ستاد می‌تواند در قالب ستاد دهه‌ کرامت با محوریت حضرت معصومه(س) و تجمیع ظرفیت‌های ملی برای بزرگداشت روز دختر تشکیل شود.  

وی تاکید کرد: سال گذشته تجربه‌ خوبی در جشن‌های روز دختر داشتیم و به نظر می‌رسد تمرکز ملی برای تکریم دختران لازم است و میلاد حضرت معصومه(س) بهترین زمان برای این کار است.

آمادگی مسجد جمکران در دهه کرامت

ابراهیمی نماینده مسجد مقدس جمکران نیز در این نشست بیان کرد: آمادگی لازم برای همکاری و همیاری هم در محورهای محتوایی و هم محصولات ویژه دهه کرامت وجود دارد؛ طبیعی است که در این ایام، محور تمامی خدمات و فعالیت‌هایی که در مسجد مقدس جمکران شکل می‌گیرد، با محوریت دهه‌ کرامت خواهد بود.

وی افزود: مراسمات، محافل انس با قرآن و برنامه‌های ویژه کودکان در این دهه، به این مناسبت اختصاص خواهد داشت و ما خادمان مسجد مقدس جمکران این توفیق را خواهیم داشت که در دهه‌ کرامت بتوانیم خدمت‌رسانی کنیم.

دهه‌ کرامت نباید تنها بر جشن‌ها متمرکز شود

در ادامه این نشست، محمدرضا موحد فرمانده سپاه علی بن ابی‌طالب قم گفت: امروز هجمه‌ دشمن در جنگ ترکیبی و شناختی بر روی جوانان، نوجوانان، زنان و دختران متمرکز شده است و بهتر است از فرصت دهه کرامت بهره‌برداری کنیم.  

وی با بیان اینکه دهه‌ کرامت نباید تنها بر جشن‌ها متمرکز شود، اضافه کرد: ما آمادگی داریم در بخش‌های محروم استان و روستاهایی که با بیشترین محرومیت‌ها مواجه هستند، گروه‌های جهادی را سازماندهی کنیم تا بتوانیم به نام حضرت معصومه و امام رضا(ع) خدمات خوبی را در حوزه‌های مختلف فرهنگی، عمرانی و اجتماعی ارائه دهیم.

دهه کرامت؛ فرصتی برای تبیین زیست عفیفانه

حجت الاسلام والمسلمین سید احمد مشرف معاون فرهنگی آستان مقدس حضرت معصومه(س) نیز در ادامه این نشست، با اشاره به رویکردهای کلان دهه کرامت، گفت: اولین رویکرد، تبیین نقش تمدنی و فرهنگ‌ساز اهل بیت(ع)، به ویژه خاندان موسی ابن جعفر(ع) و جایگاه انقلابی شهر قم است؛ این موضوع باید با محوریت حرم مطهر فاطمی و بهره‌مندی حداکثری از بیان علما پیگیری شود.

وی ادامه داد: رویکرد دوم، بهره‌گیری از فرهنگ زیارت به عنوان بستری بی‌بدیل و تأثیرگذار بر تحول فرهنگی است که باید با تمرکز بر معارف زیارت دنبال شود؛ این موضوع می‌تواند دستمایه‌ای ارزشمند برای تحول دختران زائر و تربیت دختران بهشتی در این آستان مقدس باشد.

مشرف افزود: یکی از رویکردهای کلان در دهه کرامت تبیین زیست عفیفانه با الگو قرار دادن اهل بیت(ع) در تمامی برنامه‌ها و فعالیت‌های دهه کرامت، به‌ویژه برای مقابله‌ی هدفمند با تهاجم دشمن نسبت به فرهنگ اسلامی است.

معاون فرهنگی آستان مقدس حضرت معصومه(س) همچنین بهره‌گیری از بستر تبلیغی و رسانه‌ای برای انعکاس مطلوب برنامه‌های بزرگداشت دهه‌ کرامت و میلاد حضرت معصومه در قم را بسیار مهم ارزیابی کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha