ناصر مرادی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به وضعیت مناسب صادرات نخود کشور در سال گذشته و اینکه بر اساس آمار یازده ماهه موجود نزدیک به ۸۸ هزار تن نخود از کشور صادر شده، گفت: قطعا اگر آمار اسفند را نیز اضافه کنیم، صادرات نخود کشور در سال گذشته از مرز ۹۰ هزار تن گذشته است.
وی این میزان صادرات نخود در سال گذشته را به توجه به شرایط اقتصادی، تحریمهای بینالمللی، مسائل ناشی از رفع تعهدات ارزی و ... قابل قبول دانست و اظهار کرد: امیدواریم امسال شرایط برای صادرات بیش از این میزان فراهم باشد و بتوانیم رکورد صادرات نخود را بشکنیم.
رئیس شورای ملی نخود با بیان اینکه میزان صادرات امسال به عوامل مختلفی بستگی دارد که یکی از مهمترین این عوامل میزان سطح زیر کشت و تولید نخود است، افزود: امیدواریم امسال سال زراعی خوبی برای تولید نخود باشد و شاهد بروز آفات نباشیم.
وی سطح زیر کشت محصول نخود در سال گذشته را حدود ۵۵۰ تا ۶۰۰ هزار هکتار اعلام کرد و یادآور شد: میزان تولید نخود کشور نیز سالانه رقمی بین ۲۷۰ تا ۳۲۰ هزار تن است که امیدواریم امسال این میزان افزایش یابد.
مرادی عوامل دیگری از جمله محدودیتهای ناگهانی صادرات را نیز موثر دانست و تاکید کرد: اگر هیچ مانع جدی وجود نداشته باشد و شرایط بینالمللی نیز فراهم شود، میتوانیم امسال صادرات نخود را افزایش دهیم.
وی معتقد است، بالا رفتن قیمت نخود که انگیزه تولید و صادرات این محصول را افزایش داده نیز خود عاملی اثرگذار برای افزایش صادرات این محصول است.
رئیس شورای ملی نخود از بهبود اقبال بازارهای جهانی به نخود ایرانی نیز یاد کرد که حاصل کیفیت بالای این محصول و اقداماتی است که در سنوات اخیر در زمینه سورتینگف بستهبندی و ... انجام شده و گفت: قطعا استقبال بازارهای جهانی از این محصول، بر افزایش صادرات نخود بیتاثیر نیست.
مرادی عراق، پاکستان، افغانستان و ازبکستان را مهمترین واردکنندگان کنونی نخود ایرانی اعلام کرد و با بیان اینکه صادرات به دیگر کشورها را نیز به میزان کمتری داریم، ابراز امیدواری کرد با ورود به بازارهای صادراتی جدید میزان صادرات نخود کشور افزایش یابد.
وی سپس به سهم کرمانشاه از تولید و صادرات نخود کشور نیز اشاره کرد و گفت: کرمانشاه در کنار استانهایی از جمله لرستان، کردستان، آذربایجانهای شرقی و غربی و تا حدودی مرکزی و قزوین از قطبهای تولید نخود کشور محسوب میشود.
رئیس شورای ملی نخود سهم کرمانشاه از تولید نخود کشور را بین ۳۰ تا ۳۵ درصد اعلام کرد و ادامه داد: بیشترین میزان صادرات نخود کشور نیز به صورت مستقیم و غیرمستقیم از طریق تجار کرمانشاه انجام میشود.
مرادی سپس اشارهای نیز به پیگیریهای شورای ملی نخود برای بهبود تولید محصول نخود با همکاری دانشگاهها، موسسه تحقیقات دیم و جهاد کشاورزی داشت و عنوان کرد: افزایش راندمان محصول نخود خصوصا از طریق مکانیزاسیون را با جدیت دنبال میکنیم. اکنون میانگین تولید نخود ۴۷۰ تا ۴۸۰ کیلوگرم در هکتار است که امیدواریم بتوان این میزان را به یک تن در هکتار رساند.
وی خاطرنشان کرد: به علاوه تولید ارقام دانه درشت نخود که بازار پسندی بیشتری دارد را نیز پیگیری میکنیم.
انتهای پیام
نظرات