محسن پیرهادی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به تاثیر آغاز مذاکرات غیر مستقیم بین ایران و آمریکا در روابط بین دو کشور، بیان کرد: هوشمندی و تجربه تیم مذاکرهکننده ایران با سرپرستی وزیر امور خارجه بر کسی پوشیده نیست.استفاده از دیپلماسی هوشمندانه در تعامل با کشورهای منطقه و دیگر قدرتهای جهانی نظیر روسیه و چین برای تقویت موقعیت ایران در این مذاکرات موثر خواهد بود.
مهمترین چالش مذاکرات اعتمادسازی و مقابله با فشارهای اقتصادی است
وی در ادامه به چالشهای موجود در مذاکرات بین ایران و آمریکا اشاره کرد، اظهار کرد: مهمترین چالشها شامل اعتمادسازی و مقابله با فشارهای اقتصادی است. ایران باید با حفظ اصول خود و بر اساس دیپلماسی فعال، مسیر مذاکرات را ادامه دهد و هیچگونه امتیاز ویژهای به آمریکا ندهد.
این فعال سیاسی، تصریح کرد: ایران باید با دقت و هوشمندی از تجربیات گذشته خود بهرهبرداری کرده با مراقبت از ایجاد اعتمادی نابجا تلاش کند که منافع ملی کشور را در اولویت قرار دهد.
آمریکا درگذشته هرگز به تعهدات خود پایبند نبوده است
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر اینکه بی اعتماد به آمریکا امری جهانی است، افزود: ایران نباید صرفا به خاطر آغاز گفتوگوهای غیرمستقیم با آمریکا، به این کشور اعتماد نسجیده کند، چون آمریکا در گذشته نشان داده که هرگز به تعهداتش پایبند نبوده.بنابراین، میزان اعتماد به آمریکا در مذاکرات باید بر پایه تجربه، شواهد و رفتار عملی طرف مقابل باشد، نه صرفا بر اساس وعده یا گفتوگو طرف مذاکره دیده شود.
پیرهادی در ادامه با اشاره به نگرانیهای کشورهای منطقه، بیان کرد: این کشورها به مذاکرات ایران و آمریکا حساس خواهند بود.بنابراین ایران باید با دیپلماسی هوشمندانه تعاملات مثبتی با آنها برقرار کرده و نگرانیهای آنها را برطرف کند.
روسیه و چین می توانند در پیشبرد مذاکرات نقش ویژه ای داشته باشند
وی با اشاره به همکاریهای ایران با روسیه و چین، بیان کرد: که این دو کشور میتوانند در این مذاکرات به پیشبرد اهداف ایران کمک کنند و در جهت تامین منافع ایران و کاهش تحریم ها نقش موثری داشته باشند.
وی در پایان با تأکید بر ضرورت حمایت از تیم مذاکرهکننده کشورمان با سرپرستی وزیر امور خارجه، بیان کرد: امیدوارم که این تیم با هوشمندی و دقت مسیر مذاکرات را طی کرده و با سربلندی موفق به تأمین منافع کشور شود.
انتهای پیام
نظرات