• چهارشنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۵:۰۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1404012009762
  • خبرنگار : 71480

نمازی: دستاوردها مهمتر از شیوه برگزاری مذاکره ایران و آمریکاست

نمازی: دستاوردها مهمتر از شیوه برگزاری مذاکره ایران و آمریکاست

یک فعال سیاسی با بیان اینکه برچیدن دیوارهای بُتُنی بین ایران و آمریکا سخت است، گفت: مهمتر از مذاکره مستقیم یا غیرمستقیم بین دو کشور، دستاورد آن مذاکره اهمیت دارد.

علی‌محمد نمازی در گفت وگو با ایسنا، درباره چالش ها و موانع پیش‌روی در مذاکره ایران و آمریکا، اظهار کرد: یکی از مهمترین چالش های موجود، ذهنیت‌ طرفین مذاکره نسبت به هم است. قطع رابطه ۴۶ ساله بین ایران و آمریکا، دیوارهای حائل بتنی ایجاد کرده است و برچیدن این دیوارها کار بسیار مشکلی است. از نظر فنی هم مذاکره کار سختی است، چون دو کشور به روش‌های هم آشنا نیستند؛چراکه به هر حال قرار است روش‌های سلبی به ایجابی تبدیل شود. از سویی شرایط پیش‌آمده میان دو کشور تقریبا در دنیا بی سابقه است. ایران معتقد است که حق دارد که استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای داشته باشد و آمریکا، ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای متهم می‌کند. چنین شرایط در عرصه روابط بین‌المللی نادر است و به همین دلیل شرایط مذاکره را سخت و پیچیده می‌کند.

وی ادامه داد: در هر دو کشور ، جریان‌ها یا کانون‌هایی وجود دارد که با اصل گفت وگو مخالف هستند و این کانون‌ها می‌توانند بر جریان مذاکرات تاثیر بگذارند. این کانون‌ها منافعی دارند که ناشی از تداوم تحریم‌هاست. رقبای منطقه‌ای نیز در جریان مذاکرات بی‌تاثیر نیستند. به هر حال از اختلاف ایران و آمریکا، برخی کشورها بهره برده‌اند و اگر توافقی حاصل شود، شاید رقبای منطقه‌ای راضی نبوده و شیطنت کنند.

این فعال سیاسی با بیان اینکه دو کشور خیلی زود برای برگزاری مذاکره به توافق رسیدند، خاطرنشان کرد: ایران دنبال مذاکره غیرمستقیم و آمریکا دنبال مذاکره مستقیم است، اما همانطور که وزیر خارجه مطرح کرد، مهمتر از مذاکره مستقیم یا غیرمستقیم، دستاورد آن اهمیت دارد. من معتقدم که اگر دو کشور دنبال رفع نواقص برجام باشند، در طول یک یا دو ماه توافق حاصل خواهد شد.

نمازی درباره چالش اعتماد به آمریکا، خاطرنشان کرد: قبل از خروج ترامپ از برجام، برخی در داخل کشور علاقه‌مند بودند برجام ادامه نیابد. ترامپ هم تحت تاثیر شدید نتانیاهو و به تعبیر من صهیونیست‌زده بود. اسرائیل بیشترین نقش را در خروج آمریکا از برجام داشت، اما در دیدار اخیر ترامپ و نتانیاهو دیدیم که فرصت آنچنانی به نتانیاهو برای صحبت درباره مسائل ایران و آمریکا داده نشد که فکر می‌کنم این مساله عامدانه بود. در حال حاضر ترامپ آمادگی برای توافق دارد، چون می‌خواهد خود را عنوان قهرمان صلح در دنیا معرفی کرده و اختلافات و جنگ‌ها را پایان دهد. از سویی جمهوری‌خواهان در داخل آمریکا قدرت دارند و توافق احتمالی پشتوانه خوبی در داخل آمریکا خواهد داشت.

وی درباره زمان احتمال توافق ایران و آمریکا، بیان کرد:  ترامپ مایل است توافق در دو ماه انجام شود. از سویی آمریکا نمی تواند تجهیزات نظامی که اخیرا به خاورمیانه آورده است به مدت طولانی نگه دارد چون هزینه زیادی برای آن کشور دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha