حسین عبدی در گفتوگو با ایسنا، درباره علت ناکامی تیم ملی نوجوانان از راهیابی به جام جهانی فوتبال، اظهار کرد: اگر بخواهیم عملکرد نوجوانان را از نظر نتیجه مورد ارزیابی قرار دهیم، نتیجه خوبی کسب نشد. دوره قبل که این تیم توانست به جام جهانی برود و در سید یک آسیا قرار گرفتیم واقعا گروه سختی داشتیم اما این دوره چون ۴۵ تیم به جام جهانی راه پیدا میکردند کار به مراتب راحت از دوره قبل بود و شانس زیادی برای راهیابی به جام جهانی داشتیم. البته در این دوره نیز تیم با تمام توان آمده بود که به جام جهانی راه پیدا کند اما بعضا در مرحله حذفی در اثر یک اشتباه زحمات یک ساله تیم بینتیجه میماند.
وی با اشاره به استرس در بازیکنان نوجوان، گفت: استرس در این رده سنی کار را سخت میکند و سبب میشود که نتوانند عملکرد خوبی از خود ارائه دهند. هر چند معتقدم این دوره کار راحتتر بود و نوجوانان میتوانستند به مراتب عملکرد بهتری داشته باشند. متاسفانه نتایج کسب شده دور از انتظار بود.
عبدی تصریح کرد: این دوره با توجه به این که تیمهای قدرتمندی از جمله استرالیا، ژاپن، کره جنوبی، عربستان و ... حضور نداشتند باید نوجوانان در ۳ بازی که انجام دادند امتیاز کسب میکردند اما بد عمل کردند که من به شخصه از این مساله ناراحت شدم. به هر صورت این ناکامی روی بازیکنانی که آینده فوتبال ما را میسازند تاثیر بدی میگذارد و باید ریشهیابی دقیقی صورت بگیرد.
سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال نوجوانان خاطرنشان کرد: زمانی که سرمربی تیم ملی نوجوانان بودم تلاش من و همکارانم این بود که بتوانیم از بین همین بازیکنان پشتوانههای خوبی را به تیمهای باشگاهی و تیم ملی تزریق کنیم که موفق نیز بودیم به طوری که اکنون تعدادی از این بازیکنان در تیمهای استقلال و پرسپولیس و حتی تیم ملی بازی میکنند و این نشان میدهد فلسفهای که آن زمان دنبالش بودیم امروز به ثمر نشسته و توانستیم بازیکنان خوبی را برای آینده فوتبال تربیت کنیم.
او در پاسخ به این پرسش که چه راهکاری باید برای تیم ملی نوجوانان فعلی اندیشیده شود؟ گفت: حالا که این تیم نتوانست عملکرد خوبی ارائه دهد باید به آن کمک کرد و اجازه دهیم تا فعلا ریکاوری انجام دهند و نباید مغرضانه درباره خیلی مشکلات صحبت کرد. باید تمام جوانب را در نظر گرفت و علت ضعف و قوت تیم را به صورت موشکافانه و دقیق مورد بررسی قرار داد تا از این طریق به پیشرفت فوتبال کمک کنیم. این بچهها آینده فوتبال ما هستند و باید بررسی کنیم که چرا نتوانستند به این امر مهم دست پیدا کنند.
عبدی اظهار کرد: باید نگرش آکادمیها، مدارس فوتبال و هیاتهای فوتبال به سمت و سوی پرورش بازیکنان باشد نه پول که متاسفانه در اکثر آکادمیها و مدارس فوتبال پول حرف اول را میزند تا پرورش بازیکنان باید حمایت خوبی از بازیکنان داشته باشند و منصفانه به قضایا نگاه کنند. در سایر کشورها با سرمایه گذاری که روی بازیکنان خود انجام میدهند و با شرکت در تورنمنتهای تدارکاتی و دوستانه در طی سال شرایطی فراهم میکنند که دیگر تیمهای پایه آنها ترس و استرس شرکت در سه بازی رسمی را نداشته باشند. باید بازیهای دوستانه و تدارکاتی در تیمهای پایه زیاد شود تا بازیکن وقتی وارد بازی رسمی میشود استرس مواجه با تیمهای برتر آسیا را نداشته باشد.
انتهای پیام
نظرات