کوروش خسروی، امروز شنبه ۲۳ فروردین در جلسه شورای اداری استان در خصوص شعار سال و برنامه اقتصادی که برای توسعه استان در یک بازه چهار ساله آینده(از ابتدای ۱۴۰۴ تا پایان ۱۴۰۷) تدوین شده است، اظهار کرد: این برنامه دارای یک قاب اقتصادی متشکل از هشت بخش است که شامل شاخصهای اصلی توسعه از مسیرهای مختلف از جمله سرمایهگذاری، افزایش صادرات و... میشود که بخشهایی از این مسیرها به شعار سال مرتبط است.
وی افزود: سالهای گذشته پروژههای متعددی بهعنوان پیشرانهای توسعه مطرح شده بودند که بسیاری از آنها نیمهتمام، رهاشده یا دچار بنبست شده بودند، حال از میان این پروژهها، ۱۲ پروژه با وضعیت مناسبتر و قابلیت اجرایی انتخاب و در برنامه چهارساله گنجانده شدهاند، این پروژهها از جنس سرمایهگذاری برای تولید هستند؛ از دهکده لجستیک شرق اصفهان در شهرستان کوهپایه گرفته تا پروژههای کلان دیگر در سطح استان هستند.
معاون اقتصادی استانداری اصفهان با تأکید بر اینکه هدف، تبدیل این ۱۲ پروژه به ۱۲ منطقه فعال اقتصادی در استان است، بیان کرد: در تلاش هستیم تا تمام مجوزهای مربوط به این پروژهها پیشاپیش اخذ شود تا سرمایهگذار هنگام ورود نیازی به دریافت مجوز نداشته باشد؛ ارزش این پروژهها مجموع حدود ۵۸ همت برآورد شده و زیرساختهای مورد نیاز آنها نیز پیشبینی شده است.
خسروی به سایر فرصتهای سرمایهگذاری در استان اشاره کرد و گفت: زیرساخت اصلی کشور برای تولید انرژی برق است؛ در شهرک صنعتی پروژهای با ارزش ۱۲۰ هزار میلیارد تومان تعریف شده است، همچنین در حوزه فناوری، پارک فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مراکز تحقیقاتی مشترک، ۸۰ همت فرصت سرمایهگذاری برای تولید ایجاد کردهاند.
وی ادامه داد: در حوزه صنعت، پروژههایی همچون بهسازی فولاد مبارکه و ذوبآهن نیز در نظر گرفته شده است، همچنین پروژههای پترو پالایشی در دست بررسی و تعریفند؛ در زمینه صادرات نیز باید توجه داشت که ۸۰ درصد صادرات استان بهوسیله تنها ۵۴ شرکت انجام میشود، حال اگر بتوانیم این تعداد را به ۱۰۰ شرکت برسانیم، ظرفیت صادراتی استان افزایش پیدا خواهد کرد و در نهایت به تقویت تولید منجر میشود.
معاون اقتصادی استاندار اصفهان با اشاره به ویژگیهای منحصربهفرد این برنامه گفت: استان اصفهان نخستین استانی است که در ۴۶ سال گذشته دارای یک برنامه اقتصادی مدون و با مشخصات دقیق محسوب میشود، توسعه از مسیر فناوری از ویژگی دیگر این برنامه است.
خسروی ادامه داد: برای مثال، کشور سالانه هشت میلیارد عدد واردات بذر هیبرید دارد که تنها ۱۰ درصد آن در داخل کشور تولید میشود. هدفگذاری ما این است که نیمی از این نیاز(چهار میلیارد) در کشور و بهویژه در استان اصفهان تولید شود که زیرساختها برای تحقق این هدف فراهم است.
وی به ظرفیت تولید اقلامهای تک در حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و پارک فناوری سلامت، زیرساختهای لازم برای تولید تجهیزات پیچیده پزشکی را دارند و میتوانند حداقل نیمی از نیاز کشور را تأمین کنند.
معاون اقتصادی استاندار اصفهان با تأکید بر اهمیت نیروی انسانی متخصص در تحقق تولید بیان کرد: سرمایهگذاری برای تولید تنها ساخت کارخانه نیست، بلکه تربیت نیروی انسانی متخصص نیز بخش مهمی از آن است، یکی از برنامهها، آموزش ۲۰ هزار بازاریاب گردشگری است، همچنین برنامهریزی شده تا چهار هزار نفر از مددجویان سازمان زندانها و سالانه ۱۰ هزار نفر از نیروهای خروجی پادگانها به بازار کار تزریق شوند.
خسروی در ادامه افزود: برنامهای برای پذیرش ۲۰ هزار دانشجوی خارجی نیز در دستور کار است که میتواند درآمد ارزی قابل توجهی برای استان ایجاد کند، همچنین آموزش و تربیت هزار مدیر اجرایی از دیگر بخشهای این برنامه است؛ مدیرانی که سابقهی اجرایی در سازمانها یا شرکتها داشتهاند و پس از گذراندن دوره آموزشی وارد لایههای مدیریتی میشوند.
وی خاطرنشان کرد: از دیگر مسیرهای توسعه، فعالسازی طرحهای نیمهتمام یا راکد در استان است؛ طبق آمار، هزار و ۶۶۷ طرح نیمهتمام در استان وجود دارد، این طرحها براساس زنجیره ارزش شناسایی و دستهبندی شدهاند، از جمله زنجیره گیاهان دارویی، فولاد، سنگ، صنایع دستی است.
معاون اقتصادی استاندار اصفهان با قدردانی از فرمانداران شهرستانها اظهار کرد: از تمامی فرمانداران خواسته شد که پنج طرح پیشران شهرستان خود را معرفی کنند؛ برخی شهرستانها بیشتر از این تعداد طرح ارائه دادند و در مجموع، بیش از ۱۴۰ طرح شناسایی شده است. جلساتی با فرمانداران برگزار شد و طرحها بررسی شدند تا نقش هر شهرستان در برنامه توسعه اقتصادی استان مشخص شود.
خسروی از آغاز مرحله بعدی بازدیدهای میدانی از پایان هفته جاری خبر داد و گفت: بهاتفاق آقای خازنی، بازدیدهایی از شهرستانهای گلپایگان، خوانسار، فریدونشهر، شادگان و دیگر شهرستانها خواهیم داشت، هدف این سفرها تعریف پروژههای دارای مجوز در هشت شهرستان است.
وی با اشاره به اینکه سفرهای یادشده در دو روز انجام خواهد شد، افزود: در صورت تحقق این برنامه، اولین سری از پروژههای گردشگری زیستمحیطی استان در اختیار سرمایهگذاران قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام
نظرات