• یکشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۸:۳۶
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1404012412141
  • خبرنگار : 50553

تلاش حوزه هنری قزوین برای تربیت هنرمند جوان انقلابی

تلاش حوزه هنری قزوین برای تربیت هنرمند جوان انقلابی

ایسنا/قزوین رئیس حوزه هنری استان قزوین گفت: در زمینه رشد، حوزه هـنری بـه منـظور تربیـت و رشـد نیروی هنرمنـد انقلابی همـواره برگـزار کننده‌ دوره‌های هنری اسـت. از سـال۱۴۰۰ ایـن دوره‌ها بـا عناوین تیمتـو بساز و رویاتـو بساز، بـرای جوانان ۱۸ تـا ۲۴ سـال و بـا هـدف آموزش و رشـد در سـاخت و تولیـد آیتـم‌های کوتاه آغـاز شد و اکـنون در سطوح بالاتر و در ساخت مسـتندهای بلند و گرافیک، بـا عناویـن دیگـر فعالیـت خـود را ادامه می‌دهد.

محمدرضا امامقلی به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص فعالیت‌های حوزه هنری در یک سال گذشته برای تحقق گفتمان هنر انقلابی، اظهار کرد: این نهاد در سال گذشته اقداماتی در سه حوزه تولید، رشد و رویدادها انجام داد، برای مثال در حوزه تولید حوزه هـنری بـا تولیـد آثـار فاخـر در زمینه‌هـای کتـاب، فیلم، بازی، نمایش و گرافیک، نقـش مهمی در جریان‌سازی فرهنگی و انعکاس مسائل روز کشور و انقلاب اسلامـی ایفا کرد.

وی افزود: این آثار بـا رویکردی متفاوت و خلاقانه، بـه تولیـد محتوا و ارائه دیدگاه‌های نـو در ایـن عرصه‌ها می‌پردازند، برخی از ایـن آثار نیز همچون کتاب‌های روزهای پیامبری و سیـن، فیلم‌های قایم موشک و سربالا، بازی گانورا و پوسـتر خــاک فلسطین در ســطح ملـی دیده و پسندیده شدند؛ همچنیـن ریزرســانه ویدئویی باقلــوا بـازدید میلیونی گرفته اســت.

این مسئول بیان کرد: توجه ویژه حوزه هنری بـه توسـعه سـینمای کوتاه بـا تولید آثـار کوتاه و ۱۰۰ ثانیه‌ای ایـن مرکز را به مرکز تولیـد فیلم داسـتانی در اسـتان قزویـن تبدیل کرده اسـت، اغلـب تولیـدات داسـتانی توسـط هنرجویان تربیـت شـده در حـوزه هنری و ناظر بـه سند چشم‌انداز تولید شـده کـه اقبـال میلیونی مخاطب را همراه داشته اسـت.

وی ادامه داد: ۳۵۰۰ ثانیه فیلم داستانی در ۱۹ عنوان از جمله آمار تولیدات حوزه هنری است، در زمینه فیلم‌های مستند حــوزه هنــری قزویــن مفتخــر اســت کــه بــا تربیـت مستندســازان توانمنــد، زمینــه تولیــد آثــاری را فراهــم کند کــه بــه موضوعاتی همچـون حکمرانی مطلـوب و پیشـرفت می‌پردازند.

رئیس حوزه هنری قزوین تصریح کرد: ایـن مسـتندها بــا رویکــردی تحلیلی و واقع‌گرایانه، چالش‌ها و تحولات اجتماعی و فرهنگی را بــه تصویـر می‌کشــند و بسـتری بــرای گفتمان‌سازی وآگاهی بخشـی ایجـاد می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: تولیـدات مسـتند حـوزه هنـری قزویـن بــا محوریـت مســائل روز کشــور و ناظــر بــه حکمرانی مطلــوب در عرصـه‌های بهداشـت و درمـان، گردشـگری، زنـان، مهاجـرت و بروکراســی اســت، ۳۷۰۰ ثانیه در قالب ۲۰ عنوان مستند نیز از آمار تولیدات مستند حوزه هنری است.

امامقلی بیان کرد: میکرو رســانه «باقلــوا» BAQLAVATV@ بــه تولیــد و نشــر محتوای رســانه‌ای در قالــب مســتندهای کوتــاه و خلاقانه پرداختـه و هـدف آن بازتـاب مسـائل فرهنگـی، اجتماعـی و هنـری بـه شـیوه‌ای جـذاب و متفـاوت اسـت، محتواهـای تولیـدی ایـن ریـزرسـانه در شـبکه‌های اجتماعـی منتشـر می‌شود و امـکان دسترسی آسان و گسـترده بـه مخاطبـان را فراهـم مـی‌آورد.

وی ادامه داد: ویژگی مهم تولیدات ایـن ریـز رسـانه، توجـه بـه زیسـت بـوم و مسـائل روز کشـور اسـت؛ همچنین ۵۱ آیتم تولیدی با ۲.۵ میلیون بازدید حاصل کار این میکرورسانه است.

حضور  ۱۵۰۰ دانش‌آموز در رویداد ملی «بازیستا»

رئیس حوزه هنری قزوین تصریح کرد: میکرو رسانه «بازیستا» BAAZISTA@ به معرفی و ترویج فعالیت‌های مرتبط با بازی‌نامه نویسی و بازی‌سازی برای نوجوانان می‌پردازد، این صفحه با شعار «یک مسیرجذاب برای بازیسازی و بازینامه نویسی ویژه نوجوانان» اطلاعاتی درباره رویدادها، کارگاه‌ها، مسابقات و جوایز مرتبط با این حوزه ارائه می‌دهد، همچنین، از طریق پست‌ها و ویدئوهایی از فعالیت‌های شرکت‌کنندگان و مربیان، به ترویج فرهنگ بازیسازی در میان نوجوانان کمک می‌کند، مجموع بازدیدهای این میکرورسانه بیش از ۲ میلیون است.

وی ادامه داد: همچنین در حوزه تولید بازی نیز حوزه هنری به عنوان یکی از مجموعه‌های پیش رو در قزوین توانسته با برپایی دبیرخانه ملی رویداد بازیستا به منظور تولید بازی اقدام به برگزاری رویداد تولید بازی در شهرهای مختلف کشور کند که با همکاری بیش از ۱۵۰۰ دانش آموز از سراسر کشور ماحصل آن تولید ۱۷ بازی رومیزی و ۹ بازی محیطی است.

امامقلی خاطرنشان کرد: در زمینه نمایش نیز یکی از پربازدیدترین نمایش‌های استان قزوین در حوزه هنری تولید شد، نمایــش «بادشــاه» بــر پایــه حکایتــی از گلســتان ســعدی، بــه روایــت و قلـم آقـای سـید قاسم قوامی کـه بـا رویکـردی طنـز؛ بـی‌لیاقتــی، وطــن فروشــی، خیانــت‌هــا و زنبارگــی پادشــاهان پهلــوی و قاجــاری را نقـد می‌کند، ایـن اثـر نمایشـی، از نظر حجم دکـور، تعـداد بازیگـران، طراحـی لبـاس، عروسک‌هـا و ابـزار صحنــه، یکــی از آثار نمایشی شــاخص فرهنـگ و هنـر اسـتان اسـت؛ اسـتقبال ۶۵۰۰ نفری مخاطبان حاکـی از اثـرگـذاری تولیـدات فاخـر بر سـلیقه مصرف فرهنگـی هنـری مـردم قزوین اسـت.

وی گفت: در ادبیات پایداری نیز ۲۰ کتاب تولید شده که کتـاب‌های روزهـای پیامبـری و ســین از شــاخص‌ترین ایـن آثـار اسـت، در آفرینش‌های ادبی نیز کتاب‌های بـر حنجـره‌ سـیمرغ‌های منطـق الطیـر، دستت را از روی شانه‌ام بردار، زیر پوست زیبا کده‌ها، معلـم خصوصـی و نسخه‌ عطر از آثـار شـاخص ایـن عرصـه هسـتند؛ در هنرهای تجسمی نیز با تشکیل مرکز رشد گرافیک ۱۵۰ اثر گرافیکی توسط ۵۰ هنرجو تولید شده است.

رئیس حوزه هنری قزوین تصریح کرد: دوره‌ طراحـی آگهـی خلاقانـه با هـدف رشـد مهـارت‌هـای کاربـردی هنرجویـان مسـتعد رشـته طراحـی گرافیـک برگـزار شـد، در ایـن دوره جامـع بـه مباحثـی از جملـه مسـیر رسـیدن بـه پیـام از مسـأله، شـیوه‌هـای ایده‌پـردازی بـرای خلـق تصاویـر بدیـع تبلیغاتـی، آمـوزش تکنیک‌های اجـرا و کاربـرد هـوش مصنوعـی در طراحـی پوسـتر پرداختـه شـد، خلق ۷۰ اثر توسط ۱۵ هنرمند که ازبین ۱۲۰ متقاضی وارد دوره شدند خروجی این دوره است.

امامقلی خاطرنشان کرد: دوره مستند کوتاه با تولید پنج اثر با ۷۰ شرکت کننده و دوره مستند بلند نادر با ۱۴ تولید کننده نیز از دیگر فعالیت‌های رشدی حوزه هنری است؛ دوره‌هـای تیمتو بسـاز و رویاتـو بسـاز پـس از برگـزاری ۱۰ دوره در قزویـن، مسـافر اسـتان‌هـای کرمـان، گلسـتان، مازنـدران و کشـور سـوریه شـد و اکنـون در سـال ۱۴۰۳ بـه منظـور آمـوزش و جـذب نیـروی هنرمنـد بـا عنـوان تیمشـو در اهـواز نیـز حضـور پیـدا کـرد و ۱۵ آیتم‌ساز در اهواز آموزش داده شدند.

وی اظهار کرد: ۲۵۰ ساعت پاتوق فیلم و خوانش جمعی کتاب و هیأت هفتگی هنر نیز از دیگر برنامه‌های این حوزه است، همچنین ۴۸ جلسه حافظ پژوهی با اساتید مطرح ادبیات استان نیز برگزار شد.

پیوند میان هنرمندان جوان و هنرمندان پیشکسـوت

رئیس حوزه هنری قزوین گفت: در زمینه رویدادها حـوزه هنـری قزویـن رویدادهـای متنوعـی بـا حضـور اسـاتید فرهنـگ و هنـر برگـزار می‌کنـد، هـدف ایـن رویدادهـا، الگوســازی و پیونــد میــان هنرمنــدان جــوان و هنرمنــدان پیشکســوت، ارتقــاء ســطح دانــش هنــری و معرفتــی هنرمنــدان، حمایــت از هنرمنــدان انقلابــی و ترویــج ارزش‌های اصیـل اسـلامی و انقلابـی اســت؛ برخی از مهم‌ترین رویدادها نیز شامل محافـل هفتگی خوشنویسی، نشسـت نقـش عاشـورا با اسـتاد قدیریان، برپایی نمایشـگاه بشـارت یحیی، روایـت‌هایـی از نازنیـن لبنانـی و جشـن بـزرگ هنـر انقـلاب اسـت.

وی ادامه داد: نگارخانـه مهـر حـوزه هنـری تنهـا نگارخانـه اسـتاندارد اسـتان قزویـن اسـت کـه همــواره مــورد توجــه و اســتقبال اســاتید و هنرمنــدان داخــل و خــار ج اســتان قــرار گرفتـه اسـت، از جملـه نمایشـگاه‌های شـاخص برپـا شـده در ایـن مـکان، انسـان حضـور متافیزیـک یـا عرفانـی، مجلـس پـرده نشـینان اسـت، این نگارخانه ۱۵ نمایشگاه را برگزار کرده است و نمایشـگاه بشـارت یحیـی اولیـن نمایشـگاه عکـس روایـت صوتـی در اسـتان قزویـن بـود کـه بـا موضـوع تجربـه زیسـتن در مکتـب مقاومـت، بـا ۱۷ روایـت تصویـری هنرمندانـه از زندگـی و امیـد آوارگان جنـگ لبنـان در سـوریه ارائـه مـی‌دهـد. ایـن نمایشـگاه بـه دلیـل خلاقیت در فـرم و اجـرا مـورد اسـتقبال ۲۰۰۰ نفر قرار گرفـت.

این مسئول در ادامه در خصوص اینکه در برنامه هفتم توسعه چه مؤلفه‌هایی برای حوزه هنری در نظر گرفته شده است، گفت: برنامه توسعه هفتم بر توسعه و ارتقای هنر و فرهنگ عمومی در ایران تأکید دارد، یکی از محورهای این برنامه، گسترش آموزش هنر از سنین پایین است که شامل برگزاری کارگاه‌های هنری، برنامه‌های آموزشی، و اعطای بورسیه به هنرمندان جوان می‌شود، این برنامه همچنین بر تقویت همکاری‌های میان‌رشته‌ای بین حوزه‌های مختلف هنری نظیر موسیقی، تصویرسازی و ادبیات تأکید دارد تا زمینه برای تولید پروژه‌های خلاقانه و نوآور فراهم شود.

وی افزود: برنامه توسعه به بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور نیز توجه دارد که در راستای تأکیدات رهبر معظم انقلاب طراحی شده است. این تغییرات شامل ایجاد بستری مناسب برای سیاست‌گذاری‌های فرهنگی و رصد شاخص‌های فرهنگی است، همچنین، برنامه توسعه هفتم بر تقویت مشارکت مردمی در رویدادهای فرهنگی و هنری مانند جشنواره‌ها و نمایشگاه‌ها متمرکز شده است تا هنر بیش از پیش وارد زندگی مردم شود و فرهنگ عمومی را اعتلا بخشد.

امامقلی بیان کرد: برنامه هفتم توسعه در حوزه فرهنگ عمومی، هنر و صنایع خلّاق، به صورت اساسی مسائل و چالش‌های را احصا نکرده و لذا امکان پرداختن به مسائل اساسی را از دست داده است و ضعف جدی در رویکرد مسأله محوری دارد، به نحوی که نمی‌توان از کنارهم قرار دادن تمام احکام، یک مسیر واحد و الگوی مشخصی به منظور عملیات در حوزه فرهنگ احصا کرد و به این جهت موضوع اثربخشی نیز کاهش خواهد یافت و عملاً دستگاه‌های فرهنگی را مسئولانه به میدان عمل فرانمی‌خواند.

وی افزود: علاوه بر این، با توجه به شرایطی که کشور در یک دهه اخیر در آن قرار دارد، نیازمند آرایش فرهنگی، سیاسی و اقتصادی متناسب با این مرحله است؛ بنابراین سیاست‌ها و برنامه‌ها باید جنبه تحولی داشته باشند و تمام آحاد جامعه را به موتور مولد تبدیل کند.

رئیس حوزه هنری قزوین در پایان بیان کرد: تنها راه برون رفت از مشکلات اقتصادی و مهار تورم، رشد تولید است و این موضوع جز مولد شدن مردم محقق نخواهد شد اما در زمینه مشارکت مردم در تولیدات فرهنگی و هنری در این برنامه غفلت شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha