• یکشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۸:۵۷
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1404012412158
  • خبرنگار : 50536

کودکانی با ذهنی آرام، فردایی روشن‌ دارند

کودکانی با ذهنی آرام، فردایی روشن‌ دارند

ایسنا/آذربایجان شرقی سلامت روان نه تنها برای بزرگسالان، بلکه برای کودکان نیز اهمیت فراوانی دارد. مشکلات روانی در کودکان می‌تواند بر رشد و توسعه عاطفی، اجتماعی و شناختی آن‌ها تأثیر منفی بگذارد و در درازمدت به مشکلات جدی‌تری در بزرگسالی منجر شود.

از سوی دیگر، اختلالات روانی در بزرگسالان، مانند افسردگی و اضطراب، نه تنها زندگی فردی بلکه روابط اجتماعی و حرفه‌ای آن‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بنابراین، توجه به سلامت روان از سنین کودکی تا بزرگسالی، نه تنها به پیشگیری از بیماری‌ها کمک می‌کند، بلکه به ایجاد جامعه‌ای سالم و موفق منتهی می‌شود.

سلامت روان، قلب و روح یک زندگی شاد و سالم است. از کودکی تا بزرگسالی، روح و ذهن ما نیاز به مراقبت دارند تا بتوانیم در دنیای پیچیده امروز با آرامش و اعتماد به نفس پیش برویم.

مهارت حل مسئله نشان دهنده سلامت روان سالم

ابوالفضل محمدیان، روانشناس، با بیان اینکه سلامت روان یعنی اینکه فرد بتواند احساسات خود را کنترل کند، روابط خوب با بقیه افراد و احساس هدفمندی در زندگی داشته باشد، به چند ویژگی که نشان می‌دهد یک کودک روان سالمی دارد اشاره کرد و افزود: خودآگاهی یکی از ویژگی‌هایی است که از طریق آن فرزندان احساسات خود را درک می‌کنند.

وی ادامه داد: انعطاف‌پذیری یکی دیگر از ویژگی‌هایی است که کودک باید بداند زمانی که اتفاقی به درستی پیش نرفت، با آن کنار بیاید و شکست را فرصتی برای یادگیری بداند نه یک فاجعه.

وی مهارت حل مسئله را سومین ویژگی دانست و افزود: وقتی کودکی مشکلی برایش پیش آمد باید بتواند راه‌حلی برای آن پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: کودکی که روان سالمی دارد از کنترل احساسات برخوردار است و احساسات خود را به درستی بیان کرده و پنهان یا با بد رفتاری بروز نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه روان سالم، روابط سالم را به همراه دارد، گفت: روابط سالم، روابطی است که با احترام و رفتارهای خوب شکل بگیرد.

محمدیان ادامه داد: هدف داشتن، برای زندگی نیز یکی دیگر از ویژگی‌هایی است که نشان می‌دهد فرد سلامت روان سالمی داشته و کارهایش مهم بوده و ارزشمند است.

شکستی که هدف می‌سازد

یک روانشناس دیگر در این خصوص در گفت‌وگو با ایسنا گفت: بهداشت روان یا سلامت روان به معنی سلامت هیجانی و روانشناختی است، به شکلی که فرد بتواند از تفکر و توانایی‌های خود استفاده کرده و در جامعه عملکرد داشته و نیازهای معمول زندگی روزمره را برآورده سازد.

مهدی آقاپور با بیان اینکه در مورد کودکان از نتایج یک واقعه فاجعه سازی نکنیم، گفت: در شرایطی که بر وفق مراد نیست سرزنشگری را بالا نبریم، افرادی که سرزنشگری را به عنوان صفت در خود دنبال می‌کنند به لحاظ روانی بیشتر آسیب می‌بینند.

وی با بیان اینکه فشار روانی مستمر باعث ایجاد اختلال اضطرابی خواهد شد، افزود: نباید از شکست‌هایی که در مراحل مختلف زندگی پیش می‌آید بترسیم، بلکه باید از آنها هدف بسازیم.

آقاپور ادامه داد: افرادی که مرکز کنترل درونی و بیرونی زندگی را جدا کرده‌اند بهترین زندگی را خواهند داشت به اتفاق و واقعه‌ای که در کنترل درونی ما است حساسیت داشته باشیم اما خودمان را به چیزی که در کنترل نیست درگیر نکنیم.

این روانشناس با بیان اینکه پذیرش فقط در جنبه‌های مثبت زندگی نبوده بلکه باید در هر اتفاقی ظرفیت پذیرش داشته باشیم، گفت: انسان‌های توانمند، انسان‌هایی هستند که پذیرش را بخشی از صفات خود قرار داده‌اند.

وی بیان کرد: افرادی که از بهداشت روانی ضعیفی برخوردارند در یک پدیده به دنبال برنده و بازنده خواهند بود.

آقاپور افزود: استرس در حد نرمال به معنی مسئولیت پذیری است ولی بیش از اندازه فرد را از کارهای دیگر باز می‌دارد.

وی با بیان اینکه تعبیر و پردازش سالم، انسان سالم و در پی آن بهداشت روان سالم می‌سازد، گفت: رفتار خوب از ما به پردازش ذهنی مربوط است یعنی من چگونه در ذهنم یک مشکل و اتفاق را تحلیل می‌کنم؟ ای کاش در زندگی به جای حاکمیت دادن به تفسیرهای منفی، حاکمیت تفسیر مثبت یک قدم از آن جلو تر باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha