این نام ریشه در فرهنگ بومیان آمریکای شمالی دارد و به گلهای صورتیرنگ «فلوکس خزنده» (moss phlox) اشاره دارد که در این زمان از سال میشکفند. برخلاف تصور عمومی، ماه صورتی واقعاً به رنگ صورتی نمیدرخشد، بلکه همان ماه کامل (full moon) معمولی است که به دلیل همزمانی با شکوفایی گلها، چنین نامی به خود گرفته است. این ماه کامل معمولاً نشانهای از آغاز بهار و نو شدن طبیعت به شمار میرود.
در ایران، شب ۲۳ فروردین زمانی بود که طبیعت بهطور کامل از خواب زمستانی بیدار شده و نشانههای بهار در سراسر کشور دیده میشد. تماشای ماه کامل در آن شب نهتنها زیبایی خاصی به آسمان داده بود، بلکه فرصتی برای درنگ و تأمل در گذر فصلها و تغییرات طبیعت فراهم کرد. بسیاری این پدیده را زمانی مناسب برای پاکسازی ذهن، رها شدن از انرژیهای منفی و تجدید روحیه میدانند. ماه صورتی دیشب، تجربهای شاعرانه و الهامبخش برای هر کسی بود که آن را دید.
علیرضا بیات، کارشناس نجوم با بیان اینکه نام ماه صورتی از قبایل بومی آمریکای شمالی گرفته شده است و به شکوفههای صورتی رنگ گل فلوکس که در این زمان از سال شکفته میشوند، اشاره دارد، ادامه داد: این در حالی است که رنگ ماه در این شب تغییری نمیکند و همچنان به رنگ معمول خود دیده میشود. در واقع این نام صرفاً یک نامگذاری فرهنگی است و ارتباطی به رنگ واقعی ماه ندارد.
عکس و فیلم توسط علیرضا بیات، کارشناس نجوم تهیه شده است.
انتهای پیام
نظرات