محمدرضا صادقی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اهمیت و نقش بیبدیل واحد تحقیق و توسعه(R&D) در واحدهای تولیدی و صنعتی اظهار کرد: تجمیع توأمان علم و تکنیک سبب ایجاد یک ضریب بالا و ارزشافزوده چندبرابری میشود.
وی ادامه داد: آن دسته از واحدهای صنعتی و تولیدی استان که به سمت ایجاد واحدهای آرندی حرکت کردند نه تنها راندمان آنها افزایش قابل توجهی داشته بلکه یک ضریب چندبرابری و حتی گاه چند صدبرابری پیدا کردند.
صادقی با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان سال سرمایه گذاری برای تولید خاطرنشان کرد: با توجه به مشکل نقدینگی در برخی واحدها، وجود واحدهای تحقیق و توسعه میتواند به جذب سرمایهگذاری برای واحدها کمک کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان گفت: دستگاههایی نظیر مرکز خدمات سرمایهگذاری استان، اقتصاد و دارایی، اتاق بازرگانی باید در این بخش به واحدهای صنعتی و تولیدی کمک کنند.
وی وجود نیروی نخبگانی مستعد در استان را از دیگر ظرفیتهای مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: وجود جوانان نخبه و تحصیلکرده در استان میتواند به توسعه واحدهای تحقیق و توسعه در واحدهای صنعتی و تولیدی در استان کمک شایانی کند.
معاون اقتصادی استانداری سمنان خواستار توجه بیشتر به واحدهای کوچک و متوسط یا «SME» ها شد و تصریح کرد: معمولا واحدهای بزرگ صنعتی دارای تریبون بوده و مجموعه حکمرانی توجه بیشتری به آنها دارد اما متاسفانه «SME»ها به دلیل عدم برخورداری از تریبون کمتر مورد توجه قرار میگیرند و این در حالیست که واحدهای کوچک و متوسط( SME) به دلیل عدم تامین مالی از سوی سرمایهگذاران، زودتر زمین میخورند.
وی از دستگاههای مسوول و از جمله اتاق بازرگانی استان، صنعت، معدن و تجارت، جهادکشاورزی و شرکت شهرکها و... خواست: حمایت و پشتیبانی بیشتری از واحدهای کوچک داشته باشند. توصیه میشود که اتاق بازرگانی استان به عنوان پارلمان بخش خصوصی، یک کرسی ثابت به « SME»ها اختصاص دهد.
صادقی با بیان اینکه واحدهای کوچک صنعتی و تولیدی استان در حوزه تامین سرمایه، آب و انرژی دغدغههای جدی دارند ادامه داد: انتظار میرود که در سال سرمایهگذاری برای تولید از اینگونه واحدها پشتیبانی و حمایت بیشتری صورت گیرد.
وی با اشاره به توسعه شبکه فیبر نوری در این استان پهناور تصریح کرد: تکمیل ۱۰۰۰ کیلومتری زیرساختهای ارتباطی استان در این بخش، سمنان را به قطب اقتصاد دیجیتال تبدیل میکند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان افزود: با تحقق این مهم دستگاهی نظیر شرکت شهرکهای استان نیز میتواند با تکمیل و توسعه برج فناوری استان، اولین شهرک صنعتی هوشمند در کشور را ایجاد کند.
وی به افزایش قابل توجه سرمایهگذاریهای خارجی استان در دو سال اخیر پرداخت و اظهار کرد: طی این بازه کمتر از دو سال به اندازه دو دهه سرمایهگذاری خارجی در استان انجام شده و همین گویای ظرفیتهای بالای استان در حوزههای مختلف و از جمله در حوزه جذب سرمایهگذاری است.
صادقی خواستار معرفی پتانسیلهای سرمایهگذاری در استان شد و گفت: در این بازه زمانی کوتاه تعداد واحدهای فناور در استان سمنان از ۲۰۰-۳۰۰ واحد به ۹۴۹ واحد فناور افزایش یافتند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سمنان از این استان به عنوان یک استان با ظرفیتهای کمنظیر یاد کرد و گفت: برخورداری استان از نیروی انسانی نخبه و تحصیلکرده، بهرهمندی از زیرساختهای متعدد و متنوع ارتباطی، نفوذ بالای اینترنت در استان، اقبال بالای سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در استان، گستردگی جغرافیایی و... همه و همه سمنان را به بهشت طرحهای پایلوت در کشور تبدیل کرده است و لذا مدیران استان باید از این پتانسیل در راستای رشد و توسعه بیشتر استان استفاده کنند.
انتهای پیام
نظرات