• یکشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404012412371
  • خبرنگار : 51037

مدیر ستاد اقامه نماز همدان تأکید کرد:

توجه ویژه بر نقش مادران در ترویج فرهنگ نماز

توجه ویژه بر نقش مادران در ترویج فرهنگ نماز

ایسنا/همدان مدیر ستاد اقامه نماز استان همدان نقش مادران را در تربیت فرزندان و شکل‌دهی آینده جامعه بسیار مهم دانست و بر لزوم توجه ویژه به این قشر در برنامه‌های ترویج فرهنگ نماز تاکید کرد.

حجت الاسلام سید مرتضی حسنی‌حلم یکشنبه ۲۴ فروردین در جمع خبرنگاران، با اشاره به احادیث و روایات اسلامی که بر اهمیت نقش تربیتی مادران تاکید دارند، اظهار کرد: مادران آینده‌سازان واقعی جامعه، محور و ستون جامعه هستند.

 حسنی حلم همچنین از برگزاری سی و دومین اجلاس سراسری نماز در استان گیلان خبر داد و گفت برنامه‌های ستاد اقامه نماز در سال‌جاری بر اساس شعار سال تدوین می‌شود.

وی ضمن قدردانی از همکاری خبرنگاران در ترویج فرهنگ نماز، آنها را یاوران نماز خواند و بر نقش مهم رسانه‌ها در تحقق اهداف ستاد اقامه نماز تاکید کرد. 

مدیر ستاد اقامه نماز استان همدان برنامه‌های این ستاد در سال‌جاری را برشمرد و گفت: این برنامه‌ها شامل نظارت و ارزیابی، برنامه‌های فرهنگی و آموزشی و فعالیت در حوزه‌های مختلف است.

وی بر اهمیت نظارت و ارزیابی وضعیت نمازخانه‌ها نیز تاکید کرد و افزود: تجلیل از خادمان و فعالان عرصه نماز، چه افراد حقیقی و چه حقوقی تاثیرگذار، از دیگر برنامه‌های ستاد است. این تجلیل شامل فعالان حوزه نماز در ادارات و آحاد جامعه خواهد بود.

حسنی‌حلم همچنین از ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی در حوزه نماز خبر داد و گفت: مجمع خیرین مسجدساز در شهرستان‌های استان در راستای توسعه مساجد، فعال‌تر خواهد شد.

مدیر ستاد اقامه نماز استان همدان، تشکیل اتاق فکر را از دیگر برنامه‌های مهم این ستاد دانست و افزود: به منظور بهره‌گیری از تفکرات مختلف برای سیاست‌گذاری، اتاق فکری متشکل از افراد دانشگاهی، حوزوی و سایر صاحب‌نظران تشکیل خواهد شد.

وی با بیان اینکه نشست‌های فصلی دبیران اقامه نماز دستگاه‌های اجرایی استان و دبیران اقامه نماز شهرستان‌ها نیز به منظور ابلاغ سیاست‌ها و برنامه‌ها برگزار خواهد شد، خاطرنشان کرد: اولین نشست دبیران اقامه نماز دستگاه‌های اجرایی استان، چهار روز پیش در اداره تامین اجتماعی برگزار شد.

حسنی حلم، از برگزاری نشست‌های فصلی برای ائمه جماعات و دبیران اقامه نماز دستگاه‌های اجرایی خبر داد و افزود: دوره‌های آموزشی برای این گروه نیز در طول سال برگزار خواهد شد.

مدیر ستاد اقامه نماز همدان همچنین از تشکیل کارگروهی برای بررسی وضعیت نمازخانه‌های بین راهی و مجتمع‌های خدماتی_ رفاهی خبر داد و گفت: این کارگروه ماهانه وضعیت نمازخانه‌ها را از نظر سرویس‌های بهداشتی و سایر امکانات بررسی کرده و گزارش خود را ارائه می‌دهد.

وی در ادامه به ابلاغ تفاهم‌نامه‌ها به دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد و گفت: این تفاهم‌نامه‌ها که بر اساس توافقات وزارتخانه‌ها و نهادهای مربوطه صورت گرفته‌اند، شامل شاخص‌های ارزیابی دستگاه‌ها در حوزه نماز هستند که اجرای این تفاهم‌نامه‌ها در سامانه سجاد ثبت و رصد می‌شود.

 مدیر ستاد اقامه نماز استان همدان از اجرای برنامه‌های آموزشی متنوعی برای دانشجویان، دانش‌آموزان، کارکنان مراکز درمانی و صنعتی، رانندگان و عموم مردم خبر داد و بر اهمیت نظارت کارشناسی بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی در حوزه نماز تاکید کرد.

 حسنی حلم با اشاره به سامانه سجاد و نحوه ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی در حوزه نماز، گفت: نظارت بر عملکرد دستگاه‌ها بر اساس شاخص‌های تعیین‌شده و به‌صورت کاملا کارشناسی انجام می‌شود و مستندات مربوطه در سامانه سجاد بارگزاری می‌شود و نتایج ارزیابی‌ها منجر به تشویق یا توبیخ دستگاه‌های اجرایی خواهد شد.

وی به برنامه‌های آموزشی ستاد در سال‌جاری اشاره کرد و گفت: دوره‌های آموزشی برای دانشجویان جدیدالورود دانشگاه فرهنگیان، نشست‌های دانشجویی، دوره‌های آموزشی سلامت معنوی برای کارکنان مراکز درمانی (بیمارستان‌ها)، دوره‌های آموزشی برای مدیران و مسئولان فرهنگی مراکز صنعتی، دوره‌های آموزشی برای رانندگان وسایل حمل و نقل عمومی و مسابقات کتابخوانی وپویش‌های نمازی برای عموم مردم برگزار خواهد شد.

حسنی حلم با اشاره به برنامه‌های ستاد در سال‌جاری گفت: ستاد اقامه نماز استان همدان برنامه‌های آموزشی متنوعی را برای معلمان، مدیران، مربیان، اولیا و دانش‌آموزان در سال‌جاری برگزار می‌کند که شامل دوره‌های آموزشی ویژه معلمان پایه سوم ابتدایی، دبیران دین و زندگی، مدیران مهدکودک‌ها، مدرسین آموزش خانواده و امامان جماعت مدارس است. 

 وی افزود: برنامه‌های آموزشی گسترده‌ای برای ارتقای سطح دانش و مهارت‌های مرتبط با مسائل دینی و تربیتی در سال‌جاری اجرا خواهد شد، این برنامه‌ها شامل دوره‌های آموزشی ویژه گروه‌های مختلفی از جامعه هدف است.

حسنی حلم ادامه داد: برخی از مهمترین این دوره‌ها عبارتند از: دوره آموزشی ویژه معلمان پایه سوم ابتدایی دختران: با توجه به رسیدن دختران به سن تکلیف در این پایه، این دوره برای توانمندسازی معلمان در زمینه آموزش مفاهیم مرتبط با جشن تکلیف طراحی شده است.

مدیر ستاد اقامه نماز استان همدان با بیان اینکه برنامه‌هایی برای توانمندسازی دانش‌آموزان در نظر گرفته شده است، گفت: برنامه‌های دیگری از جمله بیش از ۱۰۰ نشست توانمندسازی اولیا دانش‌آموزان (با هدف تعامل بیشتر اولیا با مدارس)، حدود ۱۵۰ نشست توانمندسازی دانش‌آموزان و طرح یاوران نماز با حضور حدود هزار دانش‌آموز نیز در دستور کار دارد. 

وی با اشاره به برنامه اعزام ۱۰۰۰ نفر از معلمان و مدیران استان به شهر قم برای شرکت در برنامه‌های آموزشی مرتبط، گفت: تمامی این برنامه‌ها با هدف توانمندسازی معلمان، مدیران، اولیا و دانش‌آموزان در حوزه مسائل دینی و تربیتی طراحی و اجرا خواهند شد.

حسنی‌حلم راه‌اندازی شوراهای اقامه نماز در روستاهای استان را گامی موثر در راستای تقویت فرهنگ نماز و کاهش آسیب‌های اجتماعی دانست و گفت: این شوراها با برگزاری دوره‌های آموزشی و توانمندسازی اعضای خود، نقش مهمی در ارتقای فرهنگ دینی و اجتماعی روستاها ایفا می‌کنند.

وی با بیان اینکه ستاد اقامه نماز استان همدان با هدف تقویت فرهنگ نماز و کاهش آسیب‌های اجتماعی در روستاها، اقدام به تشکیل شوراهای اقامه نماز در سطح روستاهای استان کرده است، گفت: این طرح که از سال گذشته آغاز شده و امسال با جدیت بیشتری پیگیری می‌شود، کمبودهای موجود در زمینه نظارت بر مسائل فرهنگی و دینی در روستاها را مرتفع می‌سازد.

مدیر ستاد اقامه نماز همدان با اشاره به مسائل و چالش‌های موجود در روستاها از جمله تعطیلی مساجد و عدم وجود متولی برای پیگیری امور فرهنگی و دینی، گفت: با تشکیل این شوراها در هر روستا،  یک تیم نه نفره متشکل از دهیار، رئیس شورای روستا، مدیر مدرسه (یا نماینده مدیران مدارس)، نماینده پایگاه بسیج، یک فعال فرهنگی زن، یک فعال فرهنگی مرد و امام جماعت روستا وظیفه برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های فرهنگی و دینی را بر عهده خواهند گرفت.

وی افزود: این شوراها در سطح بخش‌ها و شهرستان‌ها نیز تشکیل شده و با برگزاری دوره‌های آموزشی و توجیهی برای اعضای شوراها به دنبال توانمندسازی آنان در زمینه  مباحث مرتبط با نماز و کاهش آسیب‌های اجتماعی هستند این دوره‌ها با همکاری اساتید مرکز تخصصی قم و مدرسین آموزش خانواده  برگزار می‌شوند.

حسنی‌حلم همچنین به برگزاری دوره‌های آموزشی برای مدرسین بومی استان اشاره کرد و گفت: این دوره‌ها در دو بخش ابتدایی و پیشرفته برگزار می‌شوند و  مدرسان در این دوره‌ها به مباحثی از جمله ریشه‌یابی مشکلات دانش‌آموزان و اولیا مسلط خواهند شد.

وی در پایان با تاکید بر نقش نماز در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، خاطرنشان کرد: با توانمندسازی اعضای شوراهای اقامه نماز و اجرای صحیح برنامه‌های آموزشی می‌توان به کاهش ناهمواری‌های اجتماعی، فرهنگی و تربیتی  در روستاهای استان کمک شایانی کرد، این طرح در حال حاضر در نزدیک به ۱۰۰۰روستا در حال اجراست و شامل حدود شش هزار نفر می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha