به گزارش ایسنا، «تام فلچر» رئیس دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل در نامهای که برای پرسنل خود فرستاده و در وبسایت خود نیز منتشر ساخت اعلام کرد این نهاد به دلیل برخوردن به کمبود بودجه به میزان ۶۰ میلیون دلار در سال ۲۰۲۵ در ضمن پیچیدگیهای حاصل از تقاضاهای فزاینده انسانی مجبور به اعمال «کاهشهای بیرحمانه» شده است.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA) وظیفه هماهنگی پاسخهای اضطراری به بحرانهای انسانی، جلب کمکهای بینالمللی، ارزیابی نیازهای مناطق آسیبدیده و حمایت از حقوق آسیبدیدگان را برعهده دارد.
طبق این نامه، این نهاد وابسته به سازمان ملل عملیاتهای خود را در ۹ کشور شامل کامرون، کلمبیا، اریتره، عراق، لیبی، نیجریه، پاکستان، ترکیه و زیمبابوه متوقف یا تعدیل خواهد کرد و در باقی کشورهایی که همچنان در آنها فعال است، اولویت را به «پاسخهای کامل و پر تحرک» خواهد داد.
همچنین «نجوا مکی» مدیر ارتباطات دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل با استناد به نامه دیگر فلچر گفت: «این آژانس برنامهریزی کرده تا حدود ۵۰۰ کارمند از نیروی کار حدودا ۲۶۰۰ نفری خود که در بیش از ۶۰ کشور کار میکنند را تعدیل کرده و مکانهای حضور نیروهایش را کمتر و این حضور را متمرکزتر کند.»
این کاهشها بعد از آن رخ میدهند که این نهاد وابسته به سازمان ملل در ماههای گذشته نیز تدابیر ریاضتآمیز اقتصادی شامل معلق کردن استخدامها و محدود کردن سفرها را به اجرا در آورده و به این طریق ۳.۷ میلیون دلار صرفهجویی کرده بود.
فلچر در نامه خود با تاکید بر اینکه کاهش نیروها و فعالیت این نهاد عمدتا در نتیجه محدودیتهای مالی است، نه در نتیجه کاسته شدن از نیازها نوشته است: «این گروه بشردوستانه از پیش درگیر کمبود بودجه و فشارهای مضاعف شده و عملا تحت حمله قرار گرفته است. حالا ما با موجی از کاهشهای بیرحمانه مواجه هستیم.»
رئیس دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل تاکید کرد این نهاد به سمت یک الگوی «سبکتر و سریعتر» با تمرکز بر اولویتهای اساسی شامل پاسخ به بحران، اصلاحات بخشها و رهبری بشردوستانه حرکت میکند.
به گفته فلچر، این اقدامات همراستا با یک طرح ۱۰ بندی سازمان ملل مشهور به طرح «شروع مجدد بشردوستانه» هستند؛ طرحی که در ماه فوریه توسط کمیته دائمی بین نهادی سازمان ملل و در چارچوب ابتکار عمل اصلاحات متعلق به «آنتونیو گوترش» دبیرکل این سازمان موسوم به ابتکار عمل UN۸۰ مورد توافق قرار گرفت.
در حالی که نهاد مذکور این کاهشها را برای پایداری خود لازم میداند اما گروههای امداد بشردوستانه به سیانان گفتند نگران کاهش ظرفیتها در مناطق بحرانی در نتیجه این تصمیم هستند.
یک مقام گروه حقوق بشری موسوم به جمعیت الامل به سیانان گفت کاهش نیرو و فعالیت دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل ممکن است «تاثیر چشمگیری بر تلاشهای بشردوستانه در عراق، به ویژه در زمینه حمایت ازحقوق زنان بگذارد» و هشدار داد که کارمندان خود این گروه احتمالا در صورت قطع حمایتهای این دفتر تعدیل خواهند شد.
فلچر با دفاع از تصمیم خود بیان داشت که این نهاد «نه برای تکرار تلاشها بلکه برای هماهنگی تلاشها با هدف حفظ اقدامات نجاتبخش است. ما مشفقانه معتقد به کاری که انجام میدهیم هستیم اما نمیتوانیم به اینکه همه کارها را انجام دهیم ادامه دهیم.»
انتهای پیام
نظرات