در مناظره با گزاره «حذف کنکور سراسری از نظام آموزشی ایران به بهبود وضعیت عدالت آموزشی منجر خواهد شد» میلاد میرشکار سخنران اول گروه موافق گفت: معیار سنجش نظام آموزشی کشور جمهوری اسلامی ایران با عنوانی به نام کنکور است که کنکور مسیر و جریان و آینده شغلی فرد را مشخص می کند و ما در معضلی به نام کنکور قرار داریم کنکور باعث تنش و مشکل در نظام آموزشی کشور می شود و عدالت آموزشی یعنی در شرایط برابر فارغ از جغرافیا و امکانات آموزشی و ... بهره مند شویم و متاسفانه خروجی کنکور به نفع افراد با برخورداری بالا است.
محمد جواد حیدری سخنران گروه مخالف در پاسخ به این اظهارات گفت: کنکور نماد بروز بی عدالتی در ۱۲ سال آموزشی است و فقط نمایش دهنده این مسئله است . ما مشکلات ریشه ای دیگری داریم همچنین زمانی می توانیم به کنکور ایراد بگیریم که نظام درآمدی کشور را اصلاح کرده باشیم.
همچنین وی در ادامه افزود: یکی از مشکلات ما عدم تفهیم جامعه در جهت جایگاه مشاغل و رشته ها است زیرا یک پزشک وضعیت بهتری نسبت به یک میکانیک دارد و این مسئله باید اصلاح شود و کنکور نباید حذف شود زیرا کنکور حداقل استاندارد آموزشی است.
همچنین در ادامه این برنامه تیم های رفیق با موضع موافق از دانشگاه سیستان و بلوچستان و تیم یک گام جلوتر با موضع مخالف از دانشگاه سیستان و بلوچستان به مناظره با گزاره « نظام چند نرخی سبب شده است که بانک مرکزی دیگر اقتداری بر بازار ارز نداشته باشد » پرداختند، حسن پیشدار سخنران اول تیم موافق گفت:نظام چند نرخی به سیستمی می گویند که در آن کشور برای ارزهای خارجی بیش از یک نرخ رسمی تعیین شود . در این نظام چند نرخی، ارز بر اساس نوع مبادله تعیین می شود.
وی افزود: این نظام چند نرخی با هدف کنترل تورم و مدیریت کمبود ارز شکل می گیرد و از بخش خاص اقتصادی حمایت می کند و همچنین نظام چند نرخی نه تنها به اهداف خود نرسید بلکه مشکلات را افزایش و اقتدار بانک مرکزی را کاهش داد در حالی که بانک مرکزی اصلی ترین نهاد سیاست مالی و پولی کشور است.
فائزه میرشکار سخنران گروه مخالف در پاسخ به اظهارات ایشان افزود: با گذشت شهرنشینی در کشورها، دولت ها به تجارت بین المللی روی آوردند این گونه اقتصاد پیچیده تر می شود و دولت و بانک برای مدیریت منابع محدود ارزی و کنترل تورمها از ابزارهایی استفاده می کنند که یکی از این ابزار هانظام چند نرخی ارز است که در شرایط بحرانی به کشور کمک می کند.
وی بیان کرد: نظام چند نرخی باعث ایجاد بازارهای غیررسمی در بازار ارز می شود اما بانک مرکزی با ابزار نظارتی و سیاست های داخلی می تواند بازار را کنترل کند .
در ادامه این مسابقه تیم های گفت و گو با موضوع موافق از علوم پزشکی زاهدان و تیم برهان یاران با موضوع مخالف از دانشگاه فرهنگیان به مناظره با گزاره «برای جلوگیری از پیش آمدن چالش های اجتماعی و امنیتی برای نظام باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خوانندگان سبک موسیقی رپ مجوز انتشار و برگزاری مراسم کنسرت اعطا کند .» پرداختند ، سلمانی سخنران اول گروه موافق گفت: زمانی نهادهای اجتماعی نتوانند با تغییرات صریح هماهنگ شوند چالشهای اجتماعی به وجود می آید ، مثل گرانی که با شورش مردم مواجه می شود و همچنین موسیقی رپ یکی از تاثیر گذارترین سبک های موسیقی است که طرفداران زیادی دارد.
امیرشاه سخنران اول گروه مخالف در پاسخ به اظهارات ایشان پاسخ داد: با توجه به آمار سال ۱۴۰۲ مجوز موسیقی رپ جزو آن دسته از چالش ها محسوب نشده است و از طرفی امنیت یک واقعیت عینی و ملموس است که مردم یک جامعه از خطرات احتمالی آن جلوگیری میکنند.
وی بیان کرد: همچنین احساس امنیت یعنی اینکه درک ذهنی فرد یا جامعه در رابطه با امنیت باشد ما اگر به خوانندگان رپ مجوز برگزاری کنسرت بدهیم مانند مسکنی به طور موقت فقط احساس امنیت در جامعه را ایجاد کرده ایم و برگزاری کنسرت رپ چالش اجتماعی را برطرف نمیکند.
لازم به ذکر است، در پایان تیم های «محک، یک گام جلوتر و گفت و گو و برهان یاران» با رای داوران به مرحله نیمه نهایی صعود کردند.
انتهای پیام
نظرات