• یکشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۶:۴۶
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 1404012412771
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

استاندار سیستان و بلوچستان:

طرح انتقال آب از دریای عمان نیازمند ۵۸.۵ همت اعتبار است

طرح انتقال آب از دریای عمان نیازمند ۵۸.۵ همت اعتبار است

ایسنا/سیستان و بلوچستان استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی مستقر در استان باید در تأمین مالی طرح انتقال آب دریای عمان مشارکت داشته باشند تا پروژه با سرعت بیشتری اجرا شود.

منصور بیجار امروز یکشنبه در بازدید از طرح‌های عمرانی جنوب استان افزود: طرح کلان و ملی انتقال آب از دریای عمان با هدف تأمین آب پایدار و آشامیدنی برای شهرهای هدف در سیستان و بلوچستان و همچنین پشتیبانی از توسعه صنایع مستقر در منطقه تعریف شده و در حال اجراست.

وی افزود: اجرای این طرح تاکنون در استان سیستان و بلوچستان بیش از ۳۲ درصد پیشرفت داشته که شامل ۱۴۳ کیلومتر لوله‌گذاری و تکمیل ۹۶ درصدی سازه آبگیر و آبگذر بتنی است.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه طول مسیر اصلی خط انتقال آب از دریای عمان تا زاهدان ۵۵۳ کیلومتر است، اظهار کرد: پس از بهره‌برداری از این طرح در مرحله نخست، سالانه ۱۸۰ میلیون متر مکعب آب به استان منتقل می‌شود که شامل ۱۰۰ میلیون متر مکعب برای مصرف شرب و ۸۰ میلیون متر مکعب برای نیازهای صنعتی است.

بیجار، یکی از چالش‌های اساسی اجرای این طرح را تأمین ارز مورد نیاز دانست و تأکید کرد: تحقق تضامین برای دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ملی و همکاری بانک‌های عامل در این زمینه ضروری است چراکه در قانون توسعه و بهینه‌سازی آب شرب شهری و روستایی بر همکاری همه دستگاه‌های اجرایی مربوطه برای صدور مجوز و تسهیل روند اجرای طرح تأکید شده است.

وی با بیان اینکه اجرای این طرح در استان سیستان و بلوچستان نیازمند ۵۸.۵ هزار میلیارد تومان اعتبار است، خاطرنشان کرد: سهامداران تاکنون ۱۰.۹۶ هزار میلیارد تومان از این رقم را بصورت نقدی یا تهاتر تأمین کرده‌اند.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در طرح انتقال آب دریای عمان به این استان اظهار کرد: خرید تضمینی آب توسط متقاضیان بخش صنعت و معدن به‌ویژه در شهرک‌ها و نواحی صنعتی یکی از ظرفیت‌های مهم این پروژه است.

بیجار ادامه داد: طرح انتقال آب از دریای عمان می‌تواند زمینه‌ساز توسعه صنایع پایین‌ دستی از جمله پتروشیمی‌ و پالایشگاه‌ باشد.

وی به نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در بهره‌برداری از محصولات جانبی اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: فرآوری نمک، مواد معدنی و فلزات باقی‌مانده از فرآیند نمک‌زدایی از آب دریا از فرصت‌هایی است که می‌تواند توسط شرکت‌های فناور در مسیر صادرات و توسعه اقتصادی مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، به نقل استانداری، بیجار اجرای این پروژه را گامی بلند در مسیر توسعه پایدار سیستان و بلوچستان دانست و تصریح کرد: تکمیل این طرح علاوه بر حفظ ذخایر آب‌های زیرزمینی، احیای محیط‌ زیست و تقویت منابع طبیعی به توسعه کشاورزی پربازده، رونق کشت‌های گلخانه‌ای، اشتغال‌زایی و رشد صنایع معدنی به‌عنوان جایگزین نفت منجر خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۵ ۱۵:۳۵

کویر جای کارخانه نیست. 800 کیلومتر لوله گذاری کنید. کارخانه را کنار دریا ببرید

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۶ ۱۱:۱۷

چشم استاد کویر شناسی و دریا کنار

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۶ ۱۵:۲۳

چشم دیگه الان میگم ده میلیون جمعیت اصفهان بیان لب دریا ببینم اصلا شهرت اینقدر جا داره یا نه

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۵ ۲۲:۵۰

پول نمی‌خواهد مردم هراستانرا درمسیرابرپروژه ایرانرود در۴مسیربصورت سهام وبهره برداری ماندگار تاابد سندبزن همه بیکاران درهرقشری ازمدت بیکار بهره بردارند کنند. وایران می‌شود بهشت روزمین

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۶ ۱۱:۴۷

بسیار طرح خوبی است ، تا خراسان و سمنان هم ادامه دهید ، پمپ های اب دریا دارای آلیاژ خاص هستند ولی داخل کشور تولید میشود ، ممبران و بقیه تجهیزات هم قابل ساخت است ، تصفیه و استفاده مجدد هم از فاضلاب شهرها مورد استفاده قرار گیرد که چرخه آب تکمیل شود

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۶ ۱۳:۱۹

تصفیه آب دریا هزینه بر است بهترین کار برداشت آب از منتهی الیه رودخانه اروند قبل از خارج شدن از دسترس و وارد شدن به خلیج فارس است انتقال این آب به ارتفاع مناسب در کوههای زاگرس خوزستان جهت کاهش هزینه پمپاژ بهترین روش تامین آب برای نواحی مرکزی ایران است

avatar
۱۴۰۴-۰۱-۲۶ ۱۴:۰۵

آب مایه حیات است ، سیستان وبلوجستان درصورت داشتن ذخایر آبهای زیرمینی و آب سالم تسویه شده بواسطه پهناور بودن بودن این سرزمین حماسه آفرین ، می تواند قطب بزرگ صنعتی واقتصادی ایران تبدیل گردد .