• دوشنبه / ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۸:۴۸
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1404012512943
  • خبرنگار : 50622

سرپرست مرکز آموزش کشاورزی امام خمینی(ره):

جوانان علاقه‌ای به کشاورزی سنتی ندارند و جذب کشاورزی مدرن می‌شوند

جوانان علاقه‌ای به کشاورزی سنتی ندارند و جذب کشاورزی مدرن می‌شوند

ایسنا/البرز سرپرست مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) گفت: وقتی کشاورزی معیشتی و سنتی است؛ ورود به آن دیگر مورد علاقه جوانان نیست. از این رو باید تکنولوژی‌های نوین در کشاورزی را برای آنها تعریف و فراهم کنیم.

حجت الله ربانی نسب در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: امروزه برخی از بحران‌های طبیعی و غیر طبیعی مثل تغییر اقلیم، کاهش منابع آب، افت حاصلخیزی و افزایش شوری خاک، کشاورزی را تحت تاثیر خود قرار داده و توسعه اراضی کشاورزی را محدودیت کرده است.

وی افزود: بنابراین با در نظر گرفتن نیاز و اهمیت امنیت غذایی باید بر روی افزایش بهره وری اراضی کشاورزی موجود سرمایه گذاری کنیم.

وی با اشاره به اهمیت آموزش در کشاورزی مطرح کرد: برخورداری از آموزش و آشنایی با مباحث روز علاوه بر اینکه باعث کاهش هزینه‌ها و ضایعات کشاورزی می‌شود، فرآوری‌های نو و حفظ منابع آب و خاک را نیز در پی خواهد داشت.

 ربانی نسب با بیان اینکه میانگین سنی کشاورزان ما بالاست، افزود: در حال حاضر جوانان برای ورود به مشاغل کشاورزی رغبتی نشان نمی دهند. از این رو اگر قرار است در کشاورزی جوان‌سازی کنیم؛ باید مهارت‌های جوانان افزایش یابد.

سرپرست مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) بیان کرد: در این زمینه سعی کرده‌ایم بر روی موضوعات مورد توجه بهره برداران جوان مثل گلخانه داری، پرورش زنبور عسل و یا مهارت صادرات محصولات کشاورزی کار شود و از این طریق ماندگاری جوانان را در حوزه کشاورزی افزایش دهیم.

وی اظهارکرد: قطعاً در شرایط امروز که مسیرهای ثروتمند شدن و درآمدزایی از کار کشاورزی ساده‌تر و قابل دسترس‌تر است؛ وقتی کشاورزی معیشتی و سنتی است؛ ورود به آن دیگر مورد علاقه جوانان نیست.

ربانی نسب گفت: از طرفی شرایط اقتصادی و عدم تعریف زنجیره درست در تولید و فروش محصولات کشاورزی، منجر به باگ‌ها و مشکلاتی در این حوزه شده است. این موضوع نیز باعث شده که جوانان رغبت کمتری به کشاورزی داشته باشند.

وی در ادامه افزود: هرچند فرزندان کشاورزان پیشرو به دلیل اینکه رشد و جایگاه اقتصادی و اجتماعی پدر را می‌بینند، ادامه دهنده شغل خانوادگی هستند، اما در مورد کشاورزی متوسط و خرد این گرایش و رغبت کمتر وجود دارد.

ربانی نسب خاطرنشان کرد: برای این کار باید جوانان را در سیاستگذاری‌ها دخالت دهیم و تکنولوژی‌های نوین را برای آنها تعریف و فراهم کنیم. همچنین برای زنجیره‌های کوچک و خرد برنامه‌های اقتصادی داشته باشیم.

وی ادامه داد: باید از تمام بسترهای دولت الکترونیک و دیجیتال برای آموزش استفاده کنیم تا بتوانیم دامنه نفوذ آموزش‌ها را گسترش داده و افزایش دهیم. در این مرکز از طریق وبینار امکان دسترسی علاقه‌مندان به این آموزش‌ها را حتی در دورترین نقطه کشور فراهم کرده‌ایم.

وی با تاکید بر مزیت‌های هوش مصنوعی در حوزه کشاورزی عنوان کرد: هوش مصنوعی ابزاری است که به تمام حوزه‌ها کمک کرده است. با توجه به مزیت‌های هوش مصنوعی سعی شده که از آن در بخش کشاورزی هم استفاده کنیم.

سرپرست مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) گفت: شرکت‌هایی که در این زمینه فعال هستند به کار گرفته شده‌اند و برنامه داریم که به صورت کاربردی این ابزار را در اختیار کشاورزان قرار دهیم.

وی با اشاره به فعالیت‌های این مرکز گفت: مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) یکی از قدیمی‌ترین مراکز آموزش کشاورزی در کشور است که در جهت ارتقای سطح دانش و مهارت‌های کشاورزی و توانمندی‌های کارآفرینانه بهره‌برداران پیشرو در سطوح استان البرز، ملی و بین‌المللی فعالیت دارد.

ربانی نسب یادآور شد: تقویت کشاورزی دانش‌بنیان در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی با محوریت فرهنگ و مدیریت جهادی و نیز توانمندسازی منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی از جمله وظایف این مرکز است.

وی عنوان کرد: این مرکز تربیت کشاورزان آینده با تأکید بر ظرفیت بالقوه جوانان روستایی را دنبال کرده و تدوین و اجرای برنامه‌های آموزشی تخصصی و مهارتی متنوع با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و ظرفیت‌های بخش خصوصی را بر عهده دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha