رضا فلاح ظهر امروز ۲۵ فروردین در جلسه ستاد بحران استان با اشاره به تجربه موفق کرمان در مدیریت بحرانهای اخیر، از جمله حوادث واژگونی اتوبوسها، بر ضرورت برنامهریزی دقیق و کارشناسی در مواجهه با حوادث طبیعی تأکید کرد.
وی با اشاره به تصادفات رخ داده گفت: با هماهنگی خوب بین دستگاههای امدادی و اجرای مانورهای داخلی، این حوادث بهخوبی مدیریت شد و شاهد عملکرد موفقی از سوی نیروهای امدادی استان بودیم.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان با تأکید بر اهمیت مانور زلزله در منطقه خواجه عسکر بم اظهار کرد: جمعیت هلالاحمر با تمام ظرفیت خود، اعم از تیمهای شهرستانی و استانی، در این مانور حضور خواهد داشت. این مانور فرصتی برای سنجش میزان آمادگی و هماهنگی دستگاهها در شرایط واقعی بحران است.
وی در ادامه درخواست کرد: برای همه دستگاهها برنامه پاسخگویی به شرایط اضطراری تدوین شود. هرچند بسیاری از دستگاهها برنامه داخلی دارند، اما ما به یک سند راهبردی جامع استانی نیاز داریم تا نقش هر سازمان در پاسخ به حوادث بهطور دقیق مشخص شود.
فلاح با اشاره به اهمیت ارزیابی خطرات استان کرمان گفت: باید کار کارشناسی دقیقتری صورت گیرد تا خطرات محتمل مانند زلزله و سیل شناسایی شده و برای آنها برنامه عملیاتی متناسب با سطح و شدت حادثه تدوین شود. این سند باید در شورای مدیریت بحران استان تصویب و اجرایی شود.
وی همچنین با اشاره به عملکرد هماهنگ دستگاهها در حوادث اخیر عنوان کرد: پوشش حادثه واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد با حضور بهموقع چند دستگاه آمبولانس، نیروهای آتشنشانی، اورژانس و راهداری، نشان داد که تمرینهای مکرر و مانورهای قبلی تا چه حد در افزایش سرعت عمل و کیفیت پاسخ مؤثر بودهاند.
کرمان آماده برگزاری مانور زلزله میشود
سرپرست اداره مدیریت بحران استانداری کرمان نیز با اشاره به سابقه وقوع زلزلههای بزرگ در این استان، بر ضرورت آمادگی همهجانبه دستگاههای اجرایی برای مقابله با بحرانهای احتمالی تأکید کرد.
غلامرضا نژادخانی بیان کرد: در استان کرمان تقریباً هر ۱۰ سال یکبار شاهد وقوع زلزلهای بزرگ بودهایم. زلزلههای کوچک و پیدرپی ماه گذشته نیز زنگ خطری برای ما بود که نباید نادیده گرفته شود.
وی یکی از مهمترین اهداف برگزاری مانورهای بحران را سنجش میزان آمادگی و توان پاسخگویی دستگاهها عنوان کرد و افزود: باید از پیش برای شرایط بحرانی تمرین کنیم. بدون هماهنگی و کار تیمی، موفقیتی حاصل نخواهد شد.
نژادخالقی اعلام کرد: در اردیبهشتماه مانور زلزله با حضور تیمهایی از سازمان مدیریت بحران کشور در کرمان برگزار خواهد شد و گفت: چهار یا پنج نفر از معاونان این سازمان به کرمان خواهند آمد. برای این منظور، هر دستگاه اجرایی باید با سناریوی خاص خود وارد عمل شود تا در نهایت یک مانور جامع و هماهنگ در سطح استان برگزار کنیم.
به گفته وی، احتمالا خواجه عسکر از توابع شهرستان بم، محل اصلی انجام این مانور خواهد بود.
سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری کرمان با گلایه از برخی عملکردهای نمایشی در مانورهای گذشته اظهار کرد: ما نمیخواهیم صرفاً نمایش ماشینآلات و تجهیزات باشد. باید اقدامات کاملاً عملیاتی، موثر و کاربردی در دستور کار قرار گیرد. نیروهایی که در زمان بحران وارد میدان میشوند، باید از نظر جسمی و روانی در بالاترین سطح آمادگی باشند.
وی تأکید کرد: مدیران دستگاهها باید در انتخاب فرمانده بحران دستگاه خود دقت ویژهای داشته باشند. فردی توانمند، سریعالعمل و دارای قدرت تصمیمگیری در لحظات حساس باید در این جایگاه قرار گیرد. این انتخاب مستقیماً با جان مردم در ارتباط است.
نژادخانی در پایان با اشاره به ماده ۲۱ قانون مدیریت بحران هشدار داد: مصوبات شورای مدیریت بحران همانند مصوبات شورای تأمین، لازمالاجراست. در صورت کوتاهی دستگاهها، براساس مواد ۲۰ و ۲۳ قانون، اقدامات قانونی صورت خواهد گرفت. ما هرگز تمایلی به برخورد قانونی نداریم، اما اگر جان مردم در خطر باشد، ناچار به استفاده از ابزارهای قانونی خواهیم بود.
انتهای پیام
نظرات