مهدی زندیهوکیلی سهشنبه ۲۶ فروردین ماه ۱۴۰۴ در مراسم اختتامیه نخستین آیین اهدای نشان ملی کربلایی کاظم ساروقی به میزبانی امامزادگان ۷۲ تن ساروق، اظهار کرد: این آئین قرآنی با گرامیداشت یاد و خاطره کربلایی کاظم در شهر ساروق و مکان وقوع معجزه قرن برگزار میشود.
وی با اشاره به برنامهریزیهای مستمر برای برگزاری این آئین قرآنی در استان مرکزی گفت: کربلایی کاظم ساروقی از افتخارات شهر ساروق به عنوان تجلی تمسک و توسل به کلام وحی است و اهالی این منطقه میزبان برگزاری این آئین ملی هستند.
استاندار مرکزی افزود: اهدای نشان ملی کربلایی کاظم ساروقی نه فقط یک یادبود بلکه میراثی برای نسل امروز و فردا و معرفی معجزهای شگرف در قرن معاصر است و امروز در عصری زندگی میکنیم که گاه صدای حقیقت در هیاهوی شعارها پنهان میشود.
وی با بیان اینکه معجزه در محاسبات مادی و قواعد عادی نمیگنجد، گفت: کربلایی کاظم اعجازی از معجزات پرشمار قرآن کریم بود. او بیآنکه الفبای دنیا را بیاموزد به اسرار آسمان پی برد و یکباره زبانش به تلاوت قرآن گشوده و قلبش تجلیگاه نور الهی شد. او نه فقط متن آیات، بلکه معانی و مفاهیم را نیز درک کرد و گویی خود کتاب زنده بود.
زندیهوکیلی گفت: کربلایی کاظم ساروقی روستاییزادهای در ظاهر بیسواد، اما عالم به نوری بود که خداوند در دلش تاباند و رمز این معجزه، زندگی قرآنی اوست. چه بسیار دانشمندان علوم قرآنی و حافظان بزرگ که پس از آزمودن کربلایی کاظم جز سکوت و حیرت پاسخی نداشتند. او نه یک حافظ قرآن معمولی بلکه حجتی زنده بر جاری بودن کرامت الهی در این روزگار است تا یادآور شود که درهای رحمت خداوند هنوز باز است و امروز این نشان ملی فقط یک مدال نیست بلکه نمادی از پیوند علم و ایمان، صداقت و نور است و باید به نسل جوان بگوییم که در جهان امروز که در سیطره تکنولوژی است گاهی دلهای پاک نادیده میمانند، اما همین دلهای پاک، سرچشمه نجات هستند.
وی با بیان اینکه کربلایی کاظم بر ما حجت است، گفت: نشان ملی کربلایی کاظم باید چراغی برای راههای تاریک باشد و بر سینه آنانی بنشیند که زندگی آنها وقف نور است.
استاندار مرکزی با بیان اینکه آئین اهدای نشان ملی کربلایی کاظم سرآغازی برای عشق به قرآن است و نام چنین مرد بزرگی بر تارک زمان میدرخشد، اظهار کرد: استان مرکزی به خود میبالد که مفاخر و مشاهیر بزرگی را در دل خود جای داده است و از ۴۴۰۰ فرهیخته ملی ایران بیش از ۱۱۰۰ نفر آنان از دل استان مرکزی برخاسته و درخشیدهاند و قریب به ۲۵ درصد از مفاخر ملی و معاصر کشور از این استان است.
وی با بیان اینکه بزرگداشت چنین شخصیت بینظیری در واقع معرفی یک معجزه است تا الگویی برای آحاد مختلف مردم باشد، تصریح کرد: نخستین آئین امسال در پنج رشته برگزار شد و در سالهای آتی تعداد رشتهها و تجلیلها افزایش پیدا خواهد کرد و این آیین در سطح بینالمللی برگزار میشود.
به گزارش ایسنا اهدای نشان کربلایی کاظم در محورهای حافظ قرآن، هنرمند قرآنی، پژوهشگر قرآنی، معلم قرآنی و خانواده قرآنی انجام میشود. تجلیل و تکریم برگزیدگان این پنج محور در سطح ملی به همراه سخنرانی، اجرای نمایش، پخش کلیپ و مستندات، تواشیح و سرود از محوریترین برنامههای این آئین است.
مرحوم کربلایی محمدکاظم در سال ۱۳۰۰ هجری قمری در روستای ساروق اراک به دنیا آمد و به کار کشاورزی مشغول شد. او همانند سایر مردم این روستا از نعمت خواندن و نوشتن محروم بود ولی به برکت پرهیز از لقمه حرام، اقامه نماز شب و پرداخت خمس و زکات، با عنایت الهی حافظ کل قرآن کریم شد و این توانایی او مورد آزمایش بسیاری از آیات عظام و شخصیتهای دینی برجسته داخلی و خارجی قرار گرفت.
مرحوم کربلایی کاظم در هفتم محرم سال ۱۳۷۷ هجری قمری وفات یافت و در قبرستان نو، قبرستان مرحوم آیتالله شیخ عبدالکریم حائری در شهر مقدس قم به خاک سپرده شد.
انتهای پیام
نظرات