• چهارشنبه / ۳۰ مهر ۱۴۰۴ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1404073019594
  • خبرنگار : 50212

سومین جشنواره ملی تولید و صادرات پسته زرندیه آغاز بکار کرد

سومین جشنواره ملی تولید و صادرات پسته زرندیه آغاز بکار کرد

ایسنا/مرکزی سومین جشنواره ملی پسته زرندیه در شهر مامونیه مرکز شهرستان زرندیه آغاز بکار کرد و به مدت سه روز برپا خواهد بود.

مهدی احمدی، فرماندار زرندیه، چهارشنبه ۳۰ مهر در سومین جشنواره ملی تولید و صادرات پسته زرندیه گفت: این رویداد نه‌تنها جشن معرفی پسته ارگانیک، بلکه نمادی از بلوغ فکری و عملی جامعه کشاورزی در مواجهه با چالش‌های جهانی است. این جشنواره با شعار «خوشه امید و برکت» برگزار شد.

وی افزود: زرندیه با بیش از ۱۰ هزار هکتار اراضی زیر کشت پسته، یکی از قطب‌های تولید پسته ارگانیک و محصولات کم‌آب‌بر کشور است. این شهرستان، واقع در دروازه شمالی استان مرکزی، از موقعیت جغرافیایی استراتژیک و دسترسی آسان به پایتخت بهره‌مند است. این ویژگی، زرندیه را به کریدوری ترانزیتی و قطب تولید استراتژیک تبدیل کرده که هم بازار مصرف و هم سرمایه‌گذاری صنعتی را تقویت می‌کند.

احمدی تأکید کرد: انتخاب پسته به‌عنوان محصولی استراتژیک، به‌دلیل سازگاری با اقلیم خشک منطقه و ارزش اقتصادی بالا بوده است. با این حال، مدیریت هوشمند منابع آب ضروری است.

وی به مشکل آب پساب رودشور اشاره کرد و گفت: این پساب بدون استفاده در طبیعت رها می‌شود و باغداران پسته خواستار بهره‌برداری از آن هستند. این اقدام می‌تواند سطح کشت پسته را افزایش داده و از برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی و فرونشست زمین جلوگیری کند.

فرماندار زرندیه با اشاره به برنامه ریزی استان برای توسعه احداث نیروگاه‌های خورشیدی گفت: این شهرستان در این حوزه پیشتاز است. این طرح‌ها به رفع ناترازی انرژی و حمایت از کشاورزان و صنعتگران کمک خواهد کرد.

وی بیان کرد: زرندیه با ترکیب ظرفیت‌های کشاورزی، صنعتی و انسانی، الگویی از توسعه پایدار است. وجود صنایع مادر، زیرساخت‌های فناوری، مراکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای و روحیه مدیریت جهادی، ارزش افزوده‌ای در فرآوری و بسته‌بندی پسته ایجاد کرده است. همچنین، اجرای طرح‌های آبیاری نوین و مکانیزاسیون، راندمان مصرف آب را بهبود بخشیده و تولید پسته ارگانیک را تقویت کرده است.

او گفت: تولید پسته ارگانیک زرندیه، بدون استفاده از سموم شیمیایی و کود مصنوعی، با استانداردهای بین‌المللی همخوانی دارد. این ویژگی، مزیت رقابتی مهمی برای این محصول در بازارهای جهانی ایجاد کرده است.

احمدی از حمایت‌های دستگاه‌های اجرایی در برگزاری جشنواره و پیشبرد پروژه‌های توسعه‌ای تقدیر کرد و گفت: این هم‌افزایی، مسیر توسعه زرندیه را شتاب بخشیده است. این جشنواره، نشانه‌ای از اراده مردم و مدیران برای پیوند اقتصاد، محیط‌زیست و فرهنگ کار ایرانی در راستای توسعه پایدار سبز است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha