کاوە شیرزادی در گفتوگو با ایسنا در خصوص زمان اعزام زائران کردستانی به حج تمتع ۱۴۰۴ اظهار کرد: اعزام زائرین حج تمتع ۱۴۰۴ از نیمه دوم اردیبهشت ماه در کل کشور آغاز خواهد شد و انشاءالله زائرین استان کردستان هم بر اساس برنامه زمانبندی هواپیمایی مقرر شده، در هفته اول خرداد ماه، یعنی از سوم تا دهم خرداد ماه به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.
مدیرکل حج و زیارت کردستان در ارتباط با تعداد کاروانها و ظرفیت زائران استان افزود: در استان کردستان امسال ۱۰ کاروان تخصیص داده شده است که الحمدلله ظرفیت این کاروانها یک هزار و ۳۶۵ نفر زائر است.
وی با اشاره به افزایش سهمیه استان نسبت به سال گذشته تصریح کرد: این ظرفیت نسبت به سال گذشته، یعنی ۱۴۰۳، ۲۰ درصد افزایش داشته است.
شیرزادی در مورد مراحل آمادهسازی زائران گفت: تمام فرآیندهای مربوط به زائرین عزیز انجام شده و مراحل معاینات پزشکی و آموزشها نیز در حال انجام است و در هفته اول خرداد ماه زائران اعزام خواهند شد.
وی درباره مبدأ اعزام کاروانها بیان کرد: این ۱۰ کاروان به کل استان تخصیص داده شدهاند، زیرا این تخصیص کاروان بر اساس پیش ثبتنامی بوده که انجام گرفته است.
وی بیان کرد: در شهرستان مریوان یک کاروان با ظرفیت تکمیل شده اختصاص داده شده و کاروان دوم به حد نصاب نرسید، همچنین در شهرستان بانه دو کاروان، در شهرستان سقز دو کاروان، شهرستان دهگلان یک کاروان و شهرستان سنندج سه کاروان تخصیص داده شده است.
مدیرکل حج و زیارت کردستان در خصوص محل اعزام کاروانها برای پرواز حج بیان کرد: قرار بر این است ایستگاه پروازی زائران استان همدان باشد، اما باز با این وجود در زمان پرواز دقیقاً مشخص خواهد شد که اعزام از کدام فرودگاه انجام میگیرد.
وی در رابطه با برنامههای آموزشی زائران قبل از اعزام خاطرنشان کرد: برای زائران کردستانی ۱۲ جلسه آموزشی در نظر گرفته شده است که این ۱۲ جلسه آموزشی بر اساس زمانبندی مشخص شده در حال انجام است و کاروانهای ما تا این لحظه تقریباً ۶ جلسه آموزشی را برگزار کردهاند.
کاوه شیرزادی افزود: در این جلسات آموزشی، به صورت نمادین تمامی مناسک و اعمال حج برای عزیزان تشریح خواهد شد و روحانی کاروان و مدیر کاروان نیز در این جلسات حضور دارند و کلیه دستورالعملهای آموزشی برای زائرین تشریح خواهد شد.
شیرزادی در مورد میانگین مدت اقامت زائران در سفر حج و زمانبندی پروازهای رفت و برگشت گفت: امسال مدت اقامت زائرین به خاطر درخواستهایی که صورت گرفتە است ۳ تا ۴ روز کاهش پیدا خواهد کرد، اما در مجموع، بین ۳۰ تا ۳۲ روز اقامت زائرین عزیز در مکه و مدینه خواهد بود و مدت زمانی که برای پروازها مشخص شده، طی یک هفته است.
مدیرکل حج و زیارت استان کردستان از اعزام زائران از سوم تا دهم خرداد ماه خبر داد و افزود: البته ممکن است این تاریخ یک روز جابهجا شود، اما در مجموع یک هفته فرصت پروازی برای رفت و یک هفته هم برای برگشت زائران مد نظر قرار گرفته شده است.
وی در خصوص تدابیر سازمان حج و زیارت برای مدیریت تاخیرهای احتمالی پرواز زائران اظهار کرد: با شرکتهای هواپیمایی جلساتی برگزار و مقرر شده که تاخیرهای پروازی به حداقل برسد و یا در صورت بروز تاخیر به دلایل فنی، این تاخیرها بسیار کم باشد، لذا براساس قراردادهایی هم که وجود دارد، در صورت هرگونه تاخیر، شرکتهای هواپیمایی ملزم به پرداخت خسارت به زائرین هستند.
مدیرکل حج و زیارت کردستان در رابطه با افزایش هزینههای حج تمتع در سال جاری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه هزینههای حج بر اساس دلار محاسبه و با کشورهای خارجی قرارداد بسته میشود و کلیه هزینههای اسکان، حمل و نقل و تغذیه بر مبنای دلار است، این افزایش قیمت ناشی از نرخ ارز است.
شیرزادی بیان کرد: دلاری که به سازمان حج و زیارت تخصیص پیدا میکند، دلار نیمایی است و امیدواریم که در سالهای آینده با کاهش نرخ دلار و تخصیص دلار دولتی یا نیمایی با نرخ پایینتر، شاهد کاهش هزینههای زائرین عزیز باشیم.
وی یادآور شد: سازمان حج و زیارت نیز به خاطر صرفه و صلاح زائرین، تلاش کرده است با کاهش مدت اقامت به میزان ۳ تا ۴ روز تا حدودی از میزان هزینهها بکاهد و حتی در سال گذشته نیز با صرفهجویی در برخی هزینهها، مبالغی به حساب زائرین بازگردانده شد.
انتهای پیام
نظرات