به گزارش ایسنا، در میان هیاهوی زندگی مدرن و فراموشی ارزشهای اصیل، فرهنگ پهلوانی و زورخانهای همچون گوهری تابناک، یادآور شرافت، جوانمردی و ایستادگی است، این فرهنگ که ریشه در اعماق تاریخ ایران دارد، تنها یک ورزش نیست، بلکه مکتبی است از اخلاق، مروت و صلابت.
پهلوانان راستین با تنی ورزیده و دلی پاک، همواره نماد مقاومت و انسانیت بودهاند و زورخانه، خانهای است که در آن، جسم و جان با هم پرورش مییابند.
امروز، ترویج فرهنگ اصیل پهلوانی در میان جوانان و نوجوانان، نه تنها حرکتی برای حفظ یک میراث کهن، بلکه تلاشی برای ساختن جامعهای سالم و بااخلاق است، جوانانی که پا به این عرصه میگذارند، میآموزند که پیروزی واقعی، نه در شکست دادن حریف بلکه در تسلط بر نفس و خدمت به خلق است، آنها پرچمداران راستین مردانگی و گذشت میشوند و در هر ضرب زورخانه، صدای تاریخ پرشکوه ایران را طنینانداز میکنند.
اما در کنار این عظمت، غمهایی نیز نهفته است، ورزشکاران این عرصه، گاه با کمتوجهی و مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم میکنند، پهلوانانی که عمر خود را صرف پاسداری از این فرهنگ کردهاند، سزاوار حمایت و قدردانی هستند، آنها نه تنها نیازمند توجه مادیاند، که شایسته احترام و تکریم برای حفظ این میراث گرانبها هستند.
بیایید با هم، از فرهنگ پهلوانی حمایت کنیم، برای جوانانمان الگویی از فتوت بسازیم و یادآور شویم که زورخانه، تنها جای ورزش نیست، بلکه مدرسهای است برای زندگی، در هر ضرب مرشد، در هر حرکت پهلوان، روح ایران زنده است و اینگونه، نام پهلوانان را جاودان خواهیم کرد.
استقبال جوانان به رشته ورزشی پهلوانی و زورخانهای افزایش یافته است
سهراب مهدیان در گفتوگو با ایسنا با اشاره به سابقه حضور خود در ورزش پهلوانی و زورخانهای، اظهار کرد: بنده بالغ بر ۴۷ سال در ورزش باستانی فعالیت داشتهام، از سوابق فعالیت ورزشیام در این رشته میتوان به ۱۸ سال مدیریت ورزشی، چهار سال بهعنوان ریاست هیئت و چهار سال بهعنوان نائب رئیس و دبیر هیات ورزش زورخانهای استان، عضو هیات رئیسه هیات ورزش زورخانهای، عضویت در کمیته مرشدان کشوری، داوری مرشدی و داوری درجه سه هنرهای فردی کشوری، مربیگری ورزش پهلوانی و مرشد رتبه ۸ کشوری اشاره کرد.
این باستانی کار چهارمحال و بختیاری در ادامه افزود: متاسفانه در استان تنها یک سالن استاندارد برای ورزش باستانی وجود دارد که این گود در سال ۱۳۵۳ افتتاح شده است، اما سال گذشته این زورخانه با همکاری ادارهکل ورزش و جوانان مرمت و بازسازی شد.
وی بیان کرد: استقبال جوانان به رشته ورزشی پهلوانی و زورخانهای بیش از پیش افزایش یافته است و یکی از مهمترین دلیل آن اجرای یک برنامه تلویزیونی و اجرای ورزش باستانی در آن بود، اما به دلیل بیتوجهی مسئولان به این رشته و کمبود امکانات بیشتر علاقهمندان به این رشته سرخورده و ناامید شدهاند.
مهدیان در پایان گفت: امیدوارم توجه به این رشته تنها مختص هفته ترویج فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای نباشد و با همکاری مسئولان این ورزش را از زورخانه بیرون آورده و به فضاهای باز و پارکها برده تا در بین مردم علاقهمندی ایجاد کنیم.
هفت شهرستان در چهارمحال و بختیاری دارای گود برای ورزش زورخانهای هستند
سید عبدالرحیم موسوی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به فرارسیدن ۲۸ فروردینماه روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای، اظهار کرد: ورزش زورخانهای و کشتی پهلوانی یکی از ورزشهای دیرینه و دارای سابقه محسوب میشود که با فرهنگ ایرانی_اسلامی در کشور و همچنین در چهارمحال وبختیاری عجین شده است.
سرپرست هیات ورزش پهلوانی و زورخانهای استان در ادامه افزود: فعالیت این هیات شامل دو بخش بزرگسالان و نونهالان است که قالب فعالیت در بخش نونهالان با طرح شهید طوقانی و با همکاری آموزش و پرورش و هیئت ورزشی باستانی و زورخانهای دنبال میشود.
وی در ادامه بیان کرد: هیئت ورزشی پهلوانی و زوخانهای چهارمحال و بختیاری با ادارهکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری تفاهم نامهای منعقد کرده تا استعداد یابی دربین دانشآموزان در این رشته ورزشی صورت گیرد.
موسوی خاطرنشان کرد:هفت شهرستان در چهارمحال و بختیاری به نسبت جمعیت آنها دارای گود برای ورزش زورخانهای هستند.
انتهای پیام
نظرات