• چهارشنبه / ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404012714827
  • خبرنگار : 50294

کارشناس اقتصادی مطرح کرد

ضرورت رویکرد بازارمحور و تکمیل زنجیره ارزش در سرمایه‌گذاری کردستان

ضرورت رویکرد بازارمحور و تکمیل زنجیره ارزش در سرمایه‌گذاری کردستان

ایسنا/کردستان کارشناس اقتصادی در استان کردستان گفت: هرگونه سرمایه‌گذاری اثربخش در کردستان، می‌بایست با درک عمیق از تقاضای بازار، تکمیل هوشمندانه زنجیره‌های ارزش در بخش‌های گوناگون از جمله کشاورزی و صنعت و بهره‌گیری راهبردی از پتانسیل‌های منحصربه‌فرد گردشگری و موقعیت ممتاز مرزی صورت گیرد.

حامد قادرزادە در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: سرمایه‌گذاری زمانی می‌تواند نتایج مطلوب و پایدار به همراه داشته باشد که نه تنها با خواست و تمایلات عموم مردم همسو باشد، بلکه منافع بلندمدت و کلان جامعه را نیز در نظر بگیرد.

قادرزاده با اشاره به اهمیت این هم‌راستایی، تصریح کرد: جمعیت و مساحت استان کردستان به همراه فرصت‌های بالقوه‌ای که در آن نهفته است، همگی باید در راستای خواسته‌های مردم جهت‌دهی شوند.

وی ادامه داد: رونق تولید زمانی محقق خواهد شد که محصولات و خدمات ارائه شده، مورد استقبال و تقاضای جامعه قرار گیرند و مردم، منافع آتی را بر منافع کوتاه‌مدت ترجیح دهند. این، جوهره اصلی سرمایه‌گذاری است.

قادرزاده با تعریف سرمایه‌گذاری به عنوان تخصیص منابع (مالی یا زمانی) در زمان حال به امید کسب منافع آتی، به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر هدایت سرمایه‌ها به سمت تولید اشاره کرد و افزود: این تاکید بدین معناست که منافع فردی و جمعی باید در یک راستا قرار گیرند و سود یک طرف نباید به بهای ضرر طرف دیگر حاصل شود. این مسئله بنیان صحیح سرمایه‌گذاری است.

این کارشناس اقتصادی، فعالیت‌های خدماتی، تجارت مرزی، بازاریابی هدفمند، و به ویژه تامین و تکمیل زنجیره ارزش و زنجیره تامین را از عوامل حیاتی در توسعه اقتصادی کردستان برشمرد.

قادرزاده در ادامه لزوم توسعه صنایع پایین‌دستی در کنار صنایع بالادستی (مانند توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در کنار پتروشیمی و معادن) و ایجاد ارزش افزوده در بخش کشاورزی از طریق فرآوری، درجه‌بندی، بسته‌بندی و استانداردسازی محصولات گلخانه‌ای را مورد تاکید قرار داد.

وی در ادامه سخنان خود، با تشریح مفهوم بازار به عنوان فرآیندی جامع از تولید تا مصرف، بر اهمیت توسعه دانش گردشگری در میان فعالان این حوزه برای بهره‌برداری موثر از ظرفیت‌های گردشگری استان تاکید کرد و گفت: با توجه به محدودیت‌های رقابتی موجود با استان‌های صنعتی نظیر اصفهان، تهران و آذربایجان شرقی، کردستان باید بر تکمیل زنجیره فعالیت‌های دارای مزیت نسبی در سایر استان‌ها تمرکز نماید و نقش یک واسطه کارآمد در بازاریابی و توزیع محصولات را ایفا کند.

قادرزاده با اشاره به تمرکز بالای فعالیت‌های اقتصادی در استان تهران (۳۰ درصد تولید ناخالص ملی، ۵۰ درصد منابع بانکی و درآمدهای مالیاتی، و ۷۰ درصد خدمات کل کشور)، خاطرنشان کرد: امروزه صرف تولید کالا کافی نیست، بلکه ایجاد تولید در مسیر نیازهای بازار از اهمیت بسزایی برخوردار است.

وی افزود: ما می‌توانیم با بازاریابی موثر محصولات تولیدی سایر استان‌ها، زمینه تکمیل زنجیره فعالیت‌های دارای مزیت در استان خود را فراهم آوریم.

قادرزاده با اشاره به ظرفیت بالای بخش کشاورزی کردستان (تولید ۴ میلیون تن در سال ۱۴۰۳) بر ضرورت تبدیل این تولیدات خام به محصولات نهایی با ارزش افزوده تاکید کرد و بخش خدمات را به عنوان بزرگترین بخش اقتصادی در جهان معرفی کرد که توسعه آن به عنوان مکمل فعالیت‌های تولیدی، می‌تواند به رونق اقتصادی استان کمک شایانی کند.

وی بیان کرد: کردستان باید در زمینه‌هایی همچون گردشگری سلامت، بوم‌گردی و توسعه کسب‌وکارهای روستایی با رویکرد کاهش هزینه‌ها و تسهیل دسترسی محصولات به مصرف‌کنندگان، سرمایه‌گذاری کند.

این کارشناس اقتصادی، ایجاد شهرک‌های تخصصی و واحدهای کشت و صنعت را به عنوان راهکاری برای ایجاد هم‌افزایی میان بخش‌های کشاورزی، صنعت و خدمات در استان ضروری دانست و تاکید کرد که این بخش‌ها باید ضمن حفظ استقلال، به صورت یک مجموعه جامع و درهم‌تنیده عمل کرده و مکمل یکدیگر باشند.

وی در ادامه با توجه به نامگذاری سال به عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» و شرایط تحریمی موجود، بر لزوم تدوین برنامه‌های اقتصادی مبتنی بر فرصت‌های داخلی استان و بی‌توجهی به محدودیت‌های تحریم تاکید کرد.

وی خاطرنشان کرد: اگر سرمایه‌گذاری‌ها براساس نیازهای واقعی بازار صورت پذیرد، سرمایه‌های خرد نیز تجمیع شده و با ایجاد شرکت‌های سهامی، زیرساخت‌های لازم برای توسعه پایدار در استان فراهم خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha