• چهارشنبه / ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۳:۰۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404012714940
  • خبرنگار : 50355

۵ حادثه غرق شدگی از ابتدای فروردین در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد

۵ حادثه غرق شدگی از ابتدای فروردین در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد

ایسنا/خراسان رضوی  رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث  دانشگاه علوم پزشکی مشهد  با اعلام اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون  ۵ حادثه غرق شدگی با ۹ مصدوم در استخر  غیرمجاز و کشاورزی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه گزارش شده است، در خصوص خطر غرق شدن در استخرهای کشاورزی و ویلایی هشدار داد.

علی یزدانی اظهار کرد: با شروع فصل گرم و حضور مردم در مناطق ییلاقی و باغ و زمین‌های کشاورزی خبر غرق شدن افرادی که برای شنا به استخرهای ذخیره آب کشاورزی، رودخانه‌های فصلی و یا سدهای آبی رفته‌اند، اعلام می‌شود.

وی افزود: استخرهای کشاورزی هر چند برای ذخیره سازی آب ساخته می‌شوند، اما در برخی مواقع حادثه می‌آفرینند و جان افرادی را که برای شنا و ماهیگیری به آنجا می‌روند، می‌گیرد خاطرنشان کرد: بیشتر کسانی که جان خود را در استخرهای کشاورزی از دست می‌دهند، کودکان و نوجوانان هستند که یا به خاطر شنا و یا به دلایل دیگر در این نوع استخرها غرق می‌شوند؛ عموم مردم باید در مناطق تحت حفاظت و طرح‌های سالم سازی و استاندارد که با حضور نجات غریق است، مبادرت به شنا کنند.

 رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: بیشتر استخرهای کشاورزی  ایمن سازی نشده‌اند و باعث بروز حادثه می‌شوند زیرا در استخرهای کشاورزی برای جلوگیری از هدر رفت آب از مواد نانویی به نام «ژئو ممبران» استفاده می‌کنند که اگر فردی در این استخرها بیفتد، هیچ راهی جز تن دادن به مرگ ندارد زیرا هرقدر هم شناگر خوبی باشد، تنها راه موجود برای خروج از این استخر این است که یک نفر از بیرون استخر طناب بیندازد و فرد را بیرون بکشد.

 وی با بیان اینکه بسیاری از رودخانه‌ها با وجود ظاهری آرام، بسیار خطرناک و عمیق هستند، تصریح کرد: مشاهده شده است که افراد با تکیه بر ظاهر آرام رودخانه بعد از چند قدم جلو رفتن در رودخانه متوجه عمق زیاد آن شده و گرفتار گردآب شده‌اند، بنابراین توصیه می‌شود بدون اطلاع از وضعیت رودخانه و یا مناطق ذخیره آب و سدها برای شنا در آن اقدام نکنید.

رئیس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: میانگین سنی حادثه‌دیدگان در اولین ماه سال ١۴۰۴ حدود ١۰ سال است ولی باید توجه داشت که کودکان ۴‏- ١ سال در معرض خطر غرق‌شدگی در حوض، استخر و وان حمام هستند و به دلیل کنجکاوی، عدم درک خطر و  غفلت والدین دچار غرق شدگی می‌شوند و خانواده‌ها دقت کنند کودکان را در ساحل دریا و رودخانه، در نزدیکی مکان‌های آبی پرخطر، وان حمام، حوض و استخر تنها رها نکنند.

به گزارش ایسنا به نقل از وبدا دکتر یزدانی افزود: سدهای آبی محل مناسبی برای شنا نیست و بسیار خطرناک است و همه ساله شاهد اتفاقات ناگوار و داغدار شدن خانواده‌ها هستیم که امیدواریم با افزایش آگاهی و اطلاع‌رسانی در این زمینه و همکاری و همراهی مردم به خصوص جوانان و نصب تابلو هشدار و فنس‌کشی و تعبیه طناب و پله و سایر نکات حفاظتی در استخرها و .... شاهد اتفاقات تلخ اینچنین نباشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha