امیر فردی رئیس هیات ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی قم در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه روز ۲۷ فروردین (۱۷ شوال) به عنوان روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه شناخته میشود، اظهار کرد: در فرهنگ ایرانی، پهلوان به فردی اطلاق میشود که در برابر سختیها و چالشهای زندگی ایستادگی میکند، در کنار دیگران قرار میگیرد و با ویژگیهایی چون صداقت، اخلاق نیکو و احترام به انسانها شناخته میشود.
فردی با بیان اینکه پهلوانی، هنر بهکارگیری قدرت برای یاری مظلومان است، گفت: پهلوان کسی است که در میدان کشتی میدرخشد و در مبارزات، قهرمان میشود، اما فراتر از قدرت بازو، همراه فروتنی است؛ آنچنان که در اوج زورآزمایی، دست حمایت به سوی ضعیفان دراز میکند.
وی افزود: مرام پهلوانی همان است که غلامرضا تختی و پوریا ولی به آن شناخته میشدند، بازوبند پهلوانی را نه برای نمایش، که برای بخشش به فقرا میبستند؛ پهلوان در ثروت و قدرت هم، دلش با محرومان میتپد و عزت نفس را با دستگیری از نیازمندان میآمیزد.
فردی عنوان کرد: این روز فرصتی است تا فرهنگ پهلوانی، همچون گذشت و جوانمردی، را در میان جوانان گسترش دهیم. این روز در سال ۱۳۹۰ به تصویب رسید و در تقویم رسمی کشور ثبت شد و نامگذاری آن به مبارزات حضرت علی (ع) و شجاعت و دلیری ایشان بازمیگردد.
رئیس هیات ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی قم بیان کرد: در گذشته، استان قم دارای مراکز زورخانهای بسیاری بود که به عنوان مکانهای خاص شناخته میشدند، اما با گذشت زمان و فوت صاحبان این مراکز، بسیاری از آنها تعطیل شدند.
وی افزود: در حال حاضر، شش مرکز اصلی ورزش زورخانه در استان قم وجود دارد که شامل زورخانه شهید فهمیده، علی اکبر، فرهنگیان، پوریا ولی، حضرت ابوالفضل(ع) و شهیدان سلیمانیان است؛ به علاوه اینها مراکز فرعی دیگری نیز در استان فعال هستند.
فردی تصریح کرد: به عنوان مثال، زندان لنگرود یکی از مکانهایی است که ورزشهای زورخانهای در آن انجام میشود. همچنین، در دیگر مراکز مانند مدارس، کانونها و مراکز فرهنگی-آموزشی نیز فعالیتهای زورخانهای در حال برگزاری است.
وی ادامه داد: طبق آمار، حدود ۲۰۰۰ ورزشکار فقط در مراکز اصلی استان قم در این رشته ورزشی فعال هستند و تعداد ورزشکاران این رشته در سطح استان بیش از این تعداد است.
فردی بیان کرد: این هفته به عنوان هفته فرهنگ پهلوانی و زورخانهای در نظر گرفته شده و هیئت ورزش زورخانهای در این ایام بیش از ۵۰ برنامه متنوع در مراکز مختلف شهر، از جمله سالنهای شهرداری، مدارس و مراکز آموزشی، برگزار کرده است.
وی گفت: ورزش زورخانهای با حضور ورزشکاران خبره و با استقبال خوب مردم همراه است؛ همچنین در دو مدرسه شهر قم سالنهای زورخانهای وجود دارد که دانشآموزان میتوانند در آنجا به انجام فعالیتهای زورخانهای بپردازند.
رئیس هیات ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی قم اعلام کرد: در سالهای اخیر، استان قم پیشرفت چشمگیری در این رشته ورزشی داشته است؛ و در حال حاضر در سه رشته کشتی پهلوانی، ورزش زورخانهای و هنر مرشدی فعالیت دارد.
وی افزود: استان قم دارای قهرمانان بسیاری در ردههای سنی مختلف جهانی و ورزشکاران عضو تیم ملی است، همچنین مرشدهایی داریم که جز نخبههای کشور هستند.
فردی در پایان اضافه کرد: امیدواریم با گسترش این رشته ورزشی و جذب بیشتر جوانان به آن، فرهنگ پهلوانی در میان مردم و جوانان بیشتر از پیش توسعه یابد.
انتهای پیام
نظرات