• چهارشنبه / ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۸:۳۰
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1404012715253
  • خبرنگار : 50989

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد قم:

رسانه‌ها باید در فرهنگ‌سازی درباره روش‌های کمک‌باروری پیشگام باشند

رسانه‌ها باید در فرهنگ‌سازی درباره روش‌های کمک‌باروری پیشگام باشند

ایسنا/قم معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد استان قم گفت: برخی تصور می‌کنند استفاده از روش‌های کمک‌باروری نادرست است که نشان‌دهنده نیاز به فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌هاست.  

لیلا ناصرپور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تهدید نسل، یکی از موضوعات مهم اجتماعی است که توجه زیادی را به خود جلب کرده است. در این میان، درمان ناباروری به‌عنوان بخشی کلیدی در بحث فرزندآوری مطرح می‌شود. درمان‌های مبتنی بر اهدا نیز یکی از شاخه‌های مؤثر در این حوزه است که در بسیاری از مراکز درمانی انجام می‌شود.  

وی ادامه داد: ما در واحد جهاد دانشگاهی استان قم تصمیم گرفتیم همایشی برگزار کنیم تا از پتانسیل حوزه‌های علمیه، مراکز دانشگاهی و حقوقی و همچنین صاحب‌نظران این عرصه استفاده کنیم و چالش‌های موجود را بررسی کنیم.  با توجه به ظرفیت‌های ویژه استان قم و حضور اساتید و علمای برجسته، احساس کردیم این همایش باید در این شهر برگزار شود. در همین راستا، رایزنی‌هایی با دانشگاه قم و حوزه‌های علمیه انجام شد.  

وی افزود: از نقاط قوت این همایش، رویکرد میان‌رشته‌ای آن بود. به این صورت که علوم پزشکی را در کنار فقها و حقوقدانان قرار دادیم، چالش‌ها را مطرح کردیم و از اساتید راهکار خواستیم، آن‌ها نیز تا حد امکان قوانین را تبیین و خلأهای موجود را شناسایی کردند.  

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد استان قم تصریح کرد: طبیعتاً حل تمام مسائل در یک همایش ممکن نیست و این روند نیاز به استمرار دارد. باید این جمع اساتید دوباره گرد هم آیند و درباره چالش‌ها گفت‌وگو کنند تا در نهایت خروجی همایش به صورت مدون راهگشای جامعه پزشکی باشد.  

وی ادامه داد: نکته بسیار مهم، تعامل میان‌رشته‌ای و درک متقابل اصطلاحات تخصصی هر حوزه است. مثلاً فقها باید بدانند پزشکان چه می‌گویند و برعکس. متأسفانه چنین ارتباطی در مباحث علمی کمتر دیده می‌شود و معمولاً هر گروه به‌صورت جداگانه بحث می‌کنند.  

ناصر پور اعلام کرد: ما به‌عنوان مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان قم، سال‌هاست در حال خدمت‌رسانی هستیم و سالانه به ۶۰ هزار زوج نابارور خدمات ارائه می‌دهیم. طبیعی است که با این حجم فعالیت، مسائل پیچیده‌ای پیش می‌آید که در معاونت پژوهشی تلاش کرده‌ایم از طریق سمینارها و همایش‌ها راه‌حل‌های مناسبی برای آن‌ها بیابیم.    

وی افزود: یکی از دغدغه‌های اصلی زوجین، مسائل مالی است. اگرچه بیمه کمک‌های خوبی کرده، اما هنوز مشکلاتی وجود دارد که نیاز به برنامه‌ریزی بلندمدت دارد. هیچ خانواده‌ای نباید به دلیل مشکلات اقتصادی، فرزندآوری را به تأخیر بیندازد.  

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد استان قم گفت: فرهنگ‌سازی را می‌توان از دو جنبه بررسی کرد، نخست نگرش سنتی است، به این صورت که برخی تصور می‌کنند استفاده از روش‌های کمک‌باروری نادرست است، که نشان‌دهنده نیاز به فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌هاست. دوم عدم آگاهی زوجین است این گونه که بسیاری از فکر می‌کنند مشکل ناباروری آن‌ها حل‌نشدنی است، درحالی‌که اینطور نیست و لذا باید اطلاع‌رسانی شود.  

ناصرپور اضافه کرد: از نظر فرهنگی، مشکل بزرگی که با آن روبه‌رو هستیم، بی‌اطلاعی جوانان از آسیب‌های تأخیر در فرزندآوری است. آن‌ها تصور می‌کنند هر زمان بخواهند می‌توانند از توانایی‌های خود استفاده کنند، در این سه حوزه نیازمند اقدامات فرهنگی و آگاهی بخشی در سطح جامعه هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha