به گزارش ایسنا، ارتش رژیم صهیونیستی از دوم مارس نوار غزه را محاصره کرده و مانع انتقال کمکهای غذایی، آب، سوخت و دارو به این منطقه شده است که این میتواند موجب بروز فاجعهای انسانی و گسترش قحطی شود.
«استفانی ترمبلی» معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در کنفرانس مطبوعاتی در نیویورک با اشاره به اینکه کمکهای بشردوستانه از حدود ۲ ماه قبل وارد غزه نشده، بر لزوم تامین بیوقفه این کمکها تاکید کرد.
ترمبلی اظهار کرد: ما باید همچنان خواستار برقراری آتشبس و آزادسازی تمامی اسرا باشیم.
به گزارش سایت شبکه خبری «الجزیره»، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در ادام گفت: نیروهای فعال در حوزه کمکهای بشردوستانه هنوز در اجرای ماموریتهای خود با مشکلاتی روبهرو هستند و اسرائیل روز چهارشنبه تنها اجازه اجرای ۲ عملیات ارسال کمکهای بشردوستانه از مجموع ۶ عملیات برنامهریزیشده را داد.
او تاکید کرد: محدودیتهایی که اسرائیل برای ورود فعالان حوزه انسانی اعمال کرده، مانع امدادرسانی به بیمارستانها و ارسال تجهیزات پزشکی برای آنها شده و جان تعداد بیشتری از بیماران را به خطر میاندازد.
آوارگی دستهجمعی
در همین رابطه دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) اعلام کرد: از ۱۸ مارس با ازسرگیری حملت رژیم صهیونیستی به نوار غزه و لغو توافق آتشبس، حدود ۵۰۰ هزار فلسطینی از خانههای خود آواره شدند، این در حالی است که پیش از برقراری آتشبس غزه در ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵، صدها هزار فلسطینی بارها از خانهها و چادرهای خود آواره شدند.
اوچا در ادامه گزارش داد: اقدامات خصمانه مستمر در نوار غزه، همچنان پیامدهای ویرانگری برای غیرنظامیان از جمله مرگ، آوارگی و تخریب زیرساختهای اصلی دارد.
«یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی نیز سهشنبه اعتراف کرد که صدها هزار فلسطینی را وادار به ترک خانههایشان کرده است.
کاتس در صفحه خود در پلتفرم «ایکس» اعلام کرد: ارتش به صورت موقت یا دائمی در نقاطی که به عنوان منطقه حائل در نوار غزه اشغال کرده، باقی خواهد ماند و برخلاف گذشته مناطقی را که پاکسازی کرده و به کنترل خود درآورده، ترک نخواهد کرد.
همچنین ارتش رژیم صهیونیستی سهشنبه در بیانیهای اعلام کرد: بعد از گذشت یک ماه از آغاز دوباره جنگ علیه غزه، حدود ۳۰ درصد از مساحت نوار غزه به مناطق امنیتی عملیاتی تبدیل شده و به این ترتیب برای فلسطینیها ممنوع شدند و باید از آنها خارج شوند.
دفتر سازمان ملل اعلام کرد که تیمی از ناظران آن هفته گذشته از مناطق آوارگی در خانیونس بازدید کردند، بیشتر فلسطینیها در پناهگاههای پر ازدحام به سر میبرند و با کمبود سرپناه، غذا، آب و دارو مواجه هستند.
امدادگران این سازمان گزارش دادند که چادر به اندازه کافی در تمامی نقاط غزه وجود ندارد و سوءتغذیه در نوار غزه شدت یافته و تعداد کودکانی که در ماه مارس تغذیه کامل دریافت کردند، بیش از دو سوم کاهش یافته است.
در حملات ویرانگر رژیم صهیونیستی به نوارغزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون بیش از ۱۶۷ هزار فلسطینی که بیشتر آنها زن و کودک بودند، شهید و زخمی شده و بیش از ۱۱ هزار تن دیگر مفقود شدند.
انتهای پیام
نظرات